Celiakia

Príspevok v téme: Celiakia
ululuka

Zdravičko! Chcela by som sa informovať kolko trvalo po nasedení diety kým sa váš stav ,,znormalizoval\".
Ja držím dietu už 3mesiac. Krče postupne odozneli, ale stolica stale nič moc. Aj zvýšenú teplotu mávam, doktorka mi nič extra nepovedala, tak neviem či to s tým súvisí. No zaujímali by ma vase uzdravenia ;) (poprípade rady).

modracik

Dievčatá, ja môžem povedať o svojich skúsenostiach s ľuďmi, ktorí majú celiakiu: každý jeden užíva kvalitné prírodné produkty nemenovanej spoločnosti už dlhšiu dobu a majú Veľmi dobré výsledky, aj sa dobre cítia.Ide o najkvalitnešie aloe vera,ktoré denne pijú ,nakoľko má prírodné stabilizačné prísady.Ďalším produktom je kombinácia
zelených jačmenných VÝHONKOV/nie sú to klasy!/,pšeničných KLÍČKOV,lucerny,kajenskej papriky kvôli vysokej hladine vlákniny, ktorú obsahuje.Samozrejme, probiotiká pre zdravé trávenie a živú probio kultúru v črevách.
Michal 14,skúsila by som to podporiť prírodou,snáď ešte skonzultovať s "prírodným"lekárom,naturálna medicína má čosi do seba....Málo sem chodím,ak chcete s niečím pomôcť, doplmiť info,napíšte na môj meil.

ululuka

Už to je takmer pol rok odvtedy čo dodržujem dietu a môj stav sa akosi nezlepšil. Asi tomu treba dať ešte a ešte viac času. Uvidíme. V januári idem na kontrolu, tak som zvedavá ako to dopadne a či sa nejako aj doktorka k tomu vyjadrí.

Helus

Mne prepukla celiakia pri zapale pluc,a bolelo ma pod lavym rebrom,a mala som hnacky,kedsom zjedla chlieb,alebo pecivo.problemy odozneli asi po mesiaci bezlepkovej,a chodim kazdych 6 mesiacov na kontrolu,a vsetko som si nasla na nete,a som v skupinach na faceboku bezlepkovych,a tam mi pomohli.zaciatky boli velmi tazke,ale dnes uz je super,zaklad vsetko citat.

ululuka

A ako to bolo s vašími príznakmi,,,kedy odzneli, reps. po akom čase sa vám zlepšil stav? Inak ešte posledná otázka...po akom čase mám ísť k dotorke na konrolu.Nie som si istá, po pol roku asi, však? Veľmi sa k tomu všetkému moja doktorka nevyjadrila. V podsate mi povedala: no, mate celiakiu, nemôžte jesť pšenicu, jačmen, ovos,...ale dá sa s tým žiť, nebojte sa. Tak dovidenia :/
Čiže nič moc info :)

Helus

olinkaa je to muka je dostat bezne v zdravej vyzive obchodoch,a ja peciem zemlicky,chlebik,ale robila som z nej aj bublaninu.Ale ja velmi zriedka peciem,a ked upeciem naporcujem do mrazaku,a postupne minam.

Helus

olinka ja som bezlepkacka a ked peciem,tak z MIX-B a recept je na zadnej strane,a miesam muky z ryzovou,pohankovou.Ale ja pecivo malinko jedavam,a polystyreny ani citit nemozem,aj ked som ich vyskusala vsetky asi co su dostupne.

olinkaa

ja by som tiez potrebovala poradit. v teste mi vysla intolerancia na psenicu, ale skusala som uz vsetky alternativy a nic mi nerobi dobre. potrebujem vediet aky chlieb mozeme jest, prosim ale neradte tie hnusne polystyreny z dmky co maju zaruku aj pol roka... to do seba nebudem davat. potrebujem poradit nejaku alternativu za chlieb a pecivo a pripadne muku, z ktorej sa da piect. skusala som piect z psenovej, zemiakovej, pohankovej.... vsetko skoncilo v kosi. nemam ani tolko penazi ani casu a hlavne trpezlivosti skusat nieco dalsie.. dakujem za kazdu dobru radu!

michal 14

ja nemam alergie, ale intolerancie, to je velky rozdiel, asi niesi lekar, ale ani oni nevedia, aspon s tymi, co som sa stretol... co mi alergologicka pomoze? na to niesu ziadne lieky... operaciu si vybavujem, pretoze mam zdeformovany zaludok, ktory mi tlaci na hrudnik a mam neustale velke bolesti vyzarujece do celeho hrudnika, pocity na vracanie, celkovu unavu, schudol som 12 kil za 3 mesiace... ale ako som zistil, tak to nebude jednoduche...