Strach zo zlyhania

Príspevok v téme: Strach zo zlyhania
Severka

Ahojte ľudia

Keď sa mi núka nejaká pracovná príležitosť tak namiesto toho aby som bola rada, ja sa veľmi bojím. Bojím sa toho, že to nezvládnem. Bojím sa, že urobím veľmi veľa chýb. Bojím sa pohovorov a odmietnutí. Nechcem to zažívať dookola. Jeden rok čo som si dala pauzu a nechodila som po pohovoroch a cítila som sa psychicky dobre.
Bola som na pohovore kde sa vedúci nesprával k jednému dievčaťu ktoré zaúčal dobre. Bol veľmi zlý. A veľmi j urazil a poslal ju kade ľahšie a ona so slzami očiach utiekla preč. Ja som sa ho doslova bála. Predstava, že by to mal byť môj šéf ma mrazila. Viete pohovory mi spôsobovali bolesť na duši. Vždy na zneistili a vždy mi mi pripomenuli moje slabé stránky a zosmiešňovali ma. Veľmi to bolelo. Pripomínalo mi to prax na strednej s toho som mala depresie. Nemohla som prehĺtať, bola som strašne unavená a veľmi moc smutná apatická.

Ja sa bojím zlyhania, že keď som pri konci kurzu napríklad tak sa bojím, že neurobím skúšky, alebo, že nezvládnem prácu. Nechcem sa tu nejako urážať alebo ponižovať, ale mám taký pocit, že v sebe nemám sebaistotu. Pre tie ponižovanie od základnej školy po strednej školy na praxi som sama v sebe stratila sebaistotu a niekedy aj sebavedomie.

Keď má niekto to čo ja tak vie o čom píšem. A v dnešnej dobe je to veľmi ťažké.

Viete, zamestnávateľ sa má správať milo a empaticky k svojim budúcim zamestnancom. Má ich zaučiť a byť pri nich či to robia správne.

Ja mám niekedy panický strach s pohovorov a so všetkého čo súvisí s prácou. Chcem pracovať a zarábať peniaze ale mám v sebe blok ktorý mi to nedovolí. A preto mám s toho úzkosti a paniku. Jedno ma posúva a to druhé ma brzdí.

Nechcem padnúť do depky ale niekedy s toho mávam smútok a bolesť v hrudi až niekedy kameň na srdci.

Aj vy to máte to čo ja?? Čo mám robiť???

Ďakujem

Iveta Michael

Severka

moja zlatá,rozumiem ti teda moc dobre .. a ty to vnímaš všteko úzkostlivo a chápem po takých nepríjemných pohovoroch - nebol žiadny aspoň trochu príjemnejší hoci bez úspechu?

Tu platí iba jedno: kto sa ťa pokúsi urážať či ponižovať tak mu to vráť a zraz mu sebavedomie .. ja som takto raz jednu pošahanú personalistku poriadne vytočila :) ešte dnes sa na tom bavím .. som totiž človek ktorý má hrdosť a neznášam tuposť niektorých čo tam sedia / česť výnimkám / len treba na to mať guráž a tá mne vôbec nechýba,s tebou je to asi trošku iné ..

ale chcem ťa povzbudiť, vzchop sa a nenechaj sa idiotom zahnať do kúta! rob čokoľvek dobré pre seba čo by ti zdvihlo sebadôveru,mysli aj na to že máš aj ty svoje kvality a hodnoty ktoré treba ukázať - ale iba tomu kto si to zaslúži!

borovica

uuuplne viem ako sa citis, ja som taka ista, dlhee roky som tymto trpela,, strach z hocijakej ulohy, ze nebude splnena dobre, strach nezdolania skusky no proste strach zo vsetkeho.. pomaly aj utriet prah by som sa aby ma niekto nespucoval, ze som to spravila zle! .. bolo to najhorsie co som prezivala , mala som strach z ludi z akejkolvek kritiky..

jedina vec co mi pomohlo bola zmena pohladu nato a na ludi. pomohlo mi ked som si povedala : srat na nich! srat na kazdeho, kto sa len opovazi absurdne zdvihnut hlas..

presne ako salat povedal, ak to nezmenis budes ponizovana a urazana.. a kym?? primitivnymi ludmi, ktori maju potrebu na niekoho kricat? .. len si uvedom, ze si jedna uzasna osoba, na ktoru nema pravo nikdy byt zly.. a ked je? .. tak proste odid a vykasli sa nanho... co si mysli, ze dojdes do prace a budes vsetko hned ovladat? .. taak to teda nefunguje im vysvetli

ach, toto som si uvedomila a som fakt stastna teraz:)

salat

hlavne nikdy neukazuj ze máš strach to ludia často zneuživajú,musíš byt sama sebou,neobzeraj sa tím čo bolo hlavu hore a chod si za svojim cieľom a ked ti bude niekto nadávať,ponižovať ta a urážať s kľudom sa ho opýtaj ake ma na to právo že sa ktebe takto správa,a či je aj on alebo ona taký dokonalý človek že vie všetko ked ta kritizuje neboj sa povedať svoj názor a prácu si nájdeš len v dnešnej dobe to je horšie z odmietaním sa budeš stretávať často no ak niekto nevidí čo máš naozaj v sebe jeho chyba nikto nieje dokonalý.vždy si povedz že o nič nejde a ked sa to nepodarí bude iná príležitosť dúfam že som ti aspoň trocha pomohol.pekný deň a hlavu hore