Epilepticky zachvat / krce alebo co to mohlo byt?

Príspevok v téme: Epilepticky zachvat / krce alebo co to mohlo byt?
vavina

Dobrý deň, môj psík je 3ročný krížený labrador a dnes keď sa začal tešiť pri príchode návštevy, tak z ničoho nič dostal akoby kŕče do zadných labiek, vystrel ich a začalo sa úplne zvláštne chovanie. Akoby mal celú zadnú časť stuhnutú a triaslo ho, zároveň mal taký zvláštny pohľad (sklený, vystrašený) a zo strany na stranu sa začal prevaľovať. Vyzeralo to ako záchvat/kŕče (neviem). Nevedel sa postaviť na zadné labky a prešlo to asi po 3 minútach, potom si našiel polohu do ktorej sa usadil, no bolo na ňom vidno, že sa nevie stále postaviť. Po ďalšej minúte akoby nič, postavil sa fungoval normálne a v tom sa išiel vyprázdniť, vidno že mal hnačku. Teraz už funguje akoby sa nič nestalo.
Najskôr som si myslela, že mal bolesti v bruchu, tú hnačku, a z toho chytil brutalne kŕče, no veterinár mi povedal po telefóne, že žalúdočné problémy to mohli byť, aj nemuseli, ale že to mohol byť aj epileptický záchvat. Penu v ústach nemal, no povedal, ževraj pena nemusí byť pri záchvate vždy. Vraj ho mám pozorovať a ak sa to zopakuje, tak mu dá tabletky.
Neviete mi poradiť, čo to mohlo byť nemá niekto skúsenosti s podobnou situáciou? Pretože na epileptický záchvat sa mi to nezdalo, aj keď pri opise to tak hneď pôsobí, ale na žalúdočné problémy mi to prišiel až príliš kŕčovitý stav. Alebo nejaký stavec pricviknutý keĎ sa začal tak veľmi tešiť?? Bojím sa, že to bolo naozaj niečo s epileptickým záchvatom. Hlavné príznaky boli tie stuhnuté zadné labky a nevedel sa postaviť na ne, z toho sa možno sám začal metať, neviem :(
Ako sa dá teraz zistiť či mu niečo je, keďže už teraz sa chová úplne normálne..??
Ďakujem za reakcie.

vavina

Joj :( tomu verim, ze to muselo byt hrozne. Je smutne ze niekedy sa stanu taketo veci. Ale verim, ze uz mas nejakeho noveho,ktory ti robi radost, aj ked nikdy to nenahradi toho jedneho, no aj tak...
No, s tym jeho konzumovanim je to naozaj komplikovane,lebo on nie je vobec vyberavy :) nepozna v jedle hranice a drievka a kosti si stale niekde odklada a to sa ani neda ustriehnut!! zijeme v rodinnom dome, keby bol v byte je to ine ale vonku si funguje sam a nie je mozne nonstop kontrolovat...ale pozor vacsi davat budem po tejto skusenosti tak ci tak...

Deria

No chvalapanubohu, ze sa to vysvetlilo!:) Lebo to, co som ja zazila, neprajem nikomu. Musim podotknut, ze u môjho psika to tiez nevyzeralo 1.x na epil.zachvat ale to je uz teraz jedno, hlavne, ze vies, co bolo dôvodom zachvatu. Tak davaj na tvojho havinka pozor, aby neprehltol este nieco horsie, pripadne mu daj náhubok, ak to inac nejde.

vavina

Dakujem vam za reakcie. Nakoniec to vyzera tak, ze moj psik mal naozaj problemy s travenim, s veterinarom sme to dlhsie diskutovali. Vystrete zadne labky pravdepodobne znamenali, ze sa snazil nieco zo seba vytlacit a to ze sa z boka na bok zacal prevalovat, tak sa aj zlakol a aj ho to tak velmi bolelo, preto take stavy. No a potvrdilo sa to, ked sme nasli to co zo seba vykakal a v tom bol spagat, drevo a kusok kosti. (On zje vsetko co nezje jeho toto robi uz od malicka a tazko to ustriehnut ach jaj) A vraj pri epileptickom zachvate by to bolo trocha ine s priznakmi, ale aj tak, budeme to mat na pozore a verim ze uz nic take sa opakovat nebude.
Deria: To mi je velmi luto tvojho psika, clovek naozaj neviem och co sa moze stat a takto nahle :(...a k tym tabletkam, nemyslim ze to povedal tak ze by prisiel a hned by mu dal zozrat neviem ake tabletky. To sme sa cez telefon na rychlo bavili, mozno myslel len nieco na ukludnenie. Urcite by musel postupit nejake vysetrenia pred. Veterinar je ozaj skvely, ma velke skusenosti a verime mu uz dlhsie, urcite by mu nedaval tabletky len tak.

Deria

Tak ja by som bola uz v tomto opatrna, mne uhynul psik po epileptickom zachvate velmi rychlo. Tiez mal slaby zachvat, zacali sa mu smykat nohy, nemohol ustat a bol chvilu ako ochrnuty. Vet mi povedal, ze ak sa to zopakuje, odoberieme krv. K tomu uz nedoslo, lebo raz vnoci, o par dni chytil tazky epilepticky zachvat, kedy mu isla uz pena z papulky a celého ho triaslo a natahovalo. Nemohla som zohnat veterinara. Konecne sa mi to nad ranom podarilo, prisiel dokonca k nam domov ale neskoro, kratko predtým havko skonal. A vlastne ani neviem preco.:(
Ake tabletky mu ten tvoj vet chcel bez vysetrenia krvi dat? Daj mu odobrat krv a pouvazuj o zmene veterinara.

Agnes989

Vyzera to naozaj ako epilepticky zachvat, hoci takto sa to urcit jednoznacne neda. Ale niektori ludia i zvierata mozu mat ep. zachvat len raz v zivote a uz nikdy sa nezopakuje, takze zas nejaku tragediu by som z toho hned nerobila. Uvidis, co bude dalej.