Kolko vypytat penazi od priatelky na byvanie v mojom byte

Príspevok v téme: Kolko vypytat penazi od priatelky na byvanie v mojom byte
Boris26

Ahojte,
chcel by som sa opytat ako by ste sa postavili k tejto situacii.
Byvam sam v 2-izbovom byte ktory som si zobral na hypoteku. Kedze mam priatelku ktora byva v rovnakom meste ale este u rodicov, chceli by sme byvat spolu. Ja navrhujem aby sa nastahovala ku mne ale pravdu povediac neviem aky financny prispevok mam od nej vypytat. Hypoteku splacam 200 eur mesacne. Naklady za najom energie a internet ma vyjdu okolo 150 eur. Kedze hypoteka je moja, pride mi blbe aby mi prispievala na nu kedze byt patri mne, avsak ak by sme sa mali delit iba o energie pride mi tiez nespravodlive ak ona bude platit iba 75 eur aa ja 275 a pritom budeme byt uzivat spolu. Taktiez nase platy su rovnako vysoke. Samozrejme jedlo, drogeria a tieto veci pojdu napolovicu.. Ako by ste sa postavili ku tejto situacii a aky velky financny prispevok je podla vas spravodlivy?

jana555

bezne naklady na polovicu a hypoteku si plat sam ako ti tu napisali... ty si si ju bral... a nikdy nevies co sa vykluje s partnera ktoreho mas ...naozaj nikomu nemozes dnes verit... aj ja som mala partnera ktoreho mala rada cela rodina nikto by na neho nepovedal nic zle vzali sme sa.... a za chrbtom mal take dlhy ze som skoro po svadbe par mesiacov skolabovala... este som si to zlizla aj ja.. tvoj byt je tvoj laska nelaska... bohuzial v dnesnej dobe sa musis istit z kazdej strany...

juju8

Ale ak si nahodou opustil rodinu a zakladaš novú.Tak to asi nepojde lebo maš zodpovednosť za tú prvú kde boli deti.Nepovedal si či si slobodný bez závazkov.Nemožeš svoje peniaze, z tej prvej presúvať inde. Pochopil.?
Alebo či to je aká priateľka-nevieme.

hohohaha

Navrhuješ aby prišla k tebe-vlastne ty vymýšľaš.Nemaš deti- nemaš ešte žiadnu zodpovednosť,-vtedy by si sa musel prisposobiť detom-možete žiť super.
Bez tých tvojich hlúpych uvah.
Mesačný princ Keď je tvoja mama Kralovná-tak žena je čo? To nejde,takto.Potom sa nečuduj.

Zizobubu

350e energia-vela svietia čumia do počítača, varia,pracka vysavač, robot-pomocné prípravky atď.
Miluju sa pri svetle,a pracuju do rana.Zoškrtať.Voda-sprchuju sa hodinu.

Lulucrievicka

Pozrite si film Steven Spielberg E.T.prišiel s inej planety/mal antenky-198...r/stačilo mu že ho prichýlili deti
a mali ho radi-zlatý-veľké okale.Myslím že sa vrátil späť na planétu.

Buki

Ved normal energie a jedlo na pol nie? A to sa uz nejak dohodnite nie ci ona bude kupovat jedlo a ty platit energie alebo tak nejako. A to ako das 350E mesacne na energie? To pestujes marihuanu doma ci co? XD

baradu

este by som dodal: zle stranky cloveka (ktore ma kazdy) sa viac prejavuju, ked je frustrovany a nema naplnene potreby. takze ked je zena vo vztahu nestastna, jej zlatokopecka stranka sa zosilni, podobne to maju aj muzi, akurát skor viac zacnu pit alebo hulit, ci nejaku podobnu nerest pestovat..
ale to je podobne, ako ked ste v praci plni stresu, tak sa napchávate sladkostami (alebo nejete vôbec). ked ste v klude, tak jete ovela normalnejsie.

baradu

moja skusenost mi hovori, ze najvznesenejsie reci o laske, vztahoch a ich usporiadani maju ludia, ktori ziaden vztah nemaju. najma muzi byvaju verbalne hrozni dobraci, ako by oni vsetko platili, ved laska sa nemeria cez peniaze, ako tu pozorujem mesacneho princa.
podla mna su to kecy, laska nijak nema branit cloveku rozumne si usporiadat financie. v tomto ludia idu z extremu do extremu: ked su plni lasky, tak to neriesia, ked laska pominie, su z nich zrazu hrozni kalkulanti.