Prepustacia sprava - musim ju odovzdat?

Príspevok v téme: Prepustacia sprava - musim ju odovzdat?
bebekeks

Dobry, mam otazku, bola som na operacii a izbovy lekar mi pri prepustani domov, ked som sa balila, odovzdal prepustaciu spravu v dvoch vyhotoveniach, ze jednu mam odovzdat gynekologovi a druhu svojej obvodnej lekarke. Problem je ten, ze ja ho obvodacke odovztat nechcem lebo je to moja rodinna pribuzna a dost ohovara aj napriek tomu, zeby mala drzat bobrika mlcanlivosti cize lekarske tajomstvo jej nic nehovori a napriek tomu rozprava o zdravotnych problemoch svojich pacientov. Bola som na potrate, co je dovod preco jej tu spravu nechcem odovzdat. Lekar mi povedal,ze ju musim, zdoraznujem musim odovzdat do troch dni. Co sa stane ak ju neodovzdam? A preco do troch dni? Musim ju naozaj odovzdat? Prosim rady ako zmen obvodnu teraz niesu na mieste kedze som po zakroku a nemam chut ani sil behat po lekaroch. Musim ju jej dat tu spravu? Ak jej nedam, stane sa nieco? Bude si to poistovna zdavotna zistovat? Alebo bude si to zistovat niekto? Ved slo len o potrat chceny a gynekolog ju bude mat. Tak ako je to s tymi prepustacimi spravami? Vdaka za nazory. Prosim kazne ako preco som to urobila si nechajte pre seba. Mala som nato dost vazne dovody. Dakujem za pochopenie.

chirok

zaznam si nechaj u seba pre pripad, ze by sa niekedy v buducnosti vyskytli problemy, ktore by so zakrokom mohli suvisiet. obvodacke nemusis odovzdavat nic a gyndosovi to tiez nemusis hovorit, ze si to neodovzdala. poistovna preplaca gynekologii kde si lezala, nie obvodnej, ta s tym nic nema.

Maoam

zakrok si si hradila sama za vlastne?

dolezite je to pre gynekologa, obvodnej za tychto okolnosti by som to nedala do ruk

co sa uvadzania podstupenia interrupcie tyka, tak nikto nevie, ake problemy bude mat v buducnosti, aj roky neskor, vtedy je aj tento zakrok dolezity...

betty112

No tak spravu praktickej neodovzdas a basta. Nic sa nestane. Po pol roku uz nemusis interrupciu uvadzat ani pri odbere anamnezy. Akoze zabudnes.

ddana

Ak to prebehlo bez akýchkoľvek problémov správu nemusíš odovzdať obvoďačke. Ak sa vyskytli nejaké problémy, ktoré by boli pre budúcnosť dôležité, tak by si ju mala mať v karte. (prípadne ak pôjdeš k odbornému lekárovi môžeš sa ňou preukázať.

ni-ka

poistovna urcite nezistuje ci sa prepustacie spravy odovzdavaju...
a nemusis ju odovzdat obvodnemu, urcite staci ak ju das gynekologovi...

bebecukrik

myslím že sa nič nestane ak jej ju nedáš ale s istotou to povedať neviem. Pred súd rozhodne však nepôjdeš neboj :-D Je to len kvôli vloženiu do karty, aby sa vedelo o tvojích operáciach či zákrokoch ktoré sú podstúpila. Dôležité je, aby to mal evidencii tvoj gynekológ.