Je moja mama normálna? chce ma poslat k "doktorovi" lebo som vegetarian!

Príspevok v téme: Je moja mama normálna? chce ma poslat k "doktorovi" lebo som vegetarian!
Vegetarian

Mám 17, som chalan, meriam 178 cm a vážim 74 kg, som vegetarián...
Keď som mal 13-14 vážil som ledva 50 a jedol som mäso.... Odvtedy asi v 13-tych som sa zacal venovať cvičeniu a strave. Starám sa nech mam dostatok bielkovin, vápnika amino aj všetko! Predstavte si, za 3 roky som vyrástol 20 cm a pribral 25 kg, aj bez mäsa... Vo strave sa fakt vyznam, mám vyratane na každý deň určitý počet kalorii, hlavne aj bielkovin, vitaminov aj všetkého! A moja mama co ani nevie z coho je zložený rožok ma uz asi 2 roky poucuje o strave a ze nech jem mäso... Addnes mi povedala ze: "počuj, nechcel by si zájsť k nejakému doktorovy? Vieš kvôli tej tvojej strave... Myslím to teraz jako vážne.." ja som skoro odpadol. Ona si myslí ze mne pomôže so stravou??? Keď som jedol jej chujovinky vážil som 50kg furt a bol som najchudsi, v 14-tych !!! Nehovorím ze 74kg som nejaký golem, ale za aký čas som to dosiahol! Cvičím každý druhý deň, a ak to pôjde takto ďalej, tesne po 20-tke budem mať cez 90 kg !!! A ona ma chce dávať k doktorovi!!! Mám mimoriadne športové výsledky, a som mimoriadne zdravý, ! Výsledky zdravotné ukazujú zázraky, koľkokrát ma ani neockovali! A ona takto! Fakt ma to dostalo... Co si o tom myslíte?

Agnes989

Chapem, ze ta to stve, ale vela s tym bohuzial asi neurobis. Ona je ten typ, co je presvedcena, ze maso je zdrave a kto neje maso ochorie a umrie. Nepresvedcis ju, lebo je zatvrdla. Ja ked som mala 16, stala som sa vegetariankou a to som musela tiez toho pocuvat od oboch rodicov. Hlavne otec mal k tomu vyhrady a vety ako umres som pocuvala casto. Asi pomoze az ked raz odides z domu a budes si zit uz uplne svoj vlastny zivot, do ktoreho ti nikto nebude moct kecat. S mamou nema zmysel bojovat ani jej nieco dokazovat, ukazovat odborne publikacie s logickymi argumentami, ukazovat zivych a zdravych vegetarianov, nema to zmysel, nepohnes s nou, ako ani ja s mojou. Je to zbytocna strata casu, tito ludia budu vzdy verit tomu, comu chcu verit a nikdy nic ine nepripustia.

miki24

Rob si tak, ako si myslíš. Rodičia sú vždy od toho, aby chránili a nechcú nikdy zlé ani škodiť. Zodpovednosť za vlastné rozhodnutia musíš prevziať ty sám a rodičom vysvetliť to jasné. Osobne mám skvelých rodičov, ale presvedčil som ich zatiaľ vo všetkom, že nemusia sa ničoho báť a nebojím sa uznať aj chyby. Chyby robí každý a je len na ňom ako sa s tým popasuje a vráti sa na správnu cestu. Osobne však keby prišlo dieťa za mnou, že chce byť vegetariánom tak neviem, ako by som sa zachoval. Čo v okolí pozerám tak nemám s tým dobré skúsenosti, ale možno je to náhoda. Skutočne každého vegetariána, čo som poznal tak nedopadli najlepšie (niektorí už nie sú medzi nami) a to sa jednalo o pomerne mladých ľudí.

Emily opat

Neviem preco by tvoja mama nemala byt normalna.
Ked si si taky isty svojimi zazracnymi zdravotnymi vysledkami, preco nejdes na jednoduchy odber krvi? Ak vysledky budu ok, budes spokojny ty a aj tvoja mama.

selie x

Klobuk dolu! V tvojom veku si vyspelejsi a uvedomelejsi ako tvoja mama...
Tak sliepka vzdy bude chciet kura ucit; s tym sa musis zmierit... Vsetko dobre, drz sa a nedaj sa zmiest, chod rovno svojou cestou; je to tvoja cesta!!! ;)

Slobodna

Tiež nejem mäso celý život, lebo mi nikdy nechutilo a okrem toho som pacifistka. Nevidím v tom najmenší problém. Mne ho doma nikdy netiskali. Oni sa s tým akosi sami zmierili aj s tým, že veľa nejem od narodenia :) aj keď toto ešte často na mne skúšajú. Jednoducho si choď vlastnou cestou. Tvoja mama má len zastarané názory, ty sám vidíš svoje výsledky, ktoré ti dokazujú, že to robíš správne. Ak neješ mäso, hoci telu dodávaš bielkoviny v inej forme, daj si na to pozor - treba tam dopĺňať B12 vo forme doplnkov. Tiež mám výsledky krvi ukážkové, dr. sa vždy čuduje až na hustejšiu krv - možno stres, nedostatočný pitný režim, netuším.

LMarika

Asi si sam zistil, ze bez masa sa lepsie citis, tak ked ti vegetarianska strava vyhovuje, preco nie? Si uz skoro dospely, tak nech sa mama do teba nestara a samozrejme, zaujimat sa o sport a o zdravy sposob stravovania sa jednak pasivne, a jednak aktivne je urcite lepsie, ako keby si sa mal chodit po krcmach a po diskotekach ozierat, brat drogy a pravidelne sa zobudzat v nemocnici s diagnozou otrava alkoholom. Pamatam sa, ze ked som ja v puberte nechcela jest tucne maso, ale iba chude a mama sa na mna hnevala, preco ho nechcem, tak som jej vzdy odvrkla, ze ostatni mladi ludia v mojom veku fajcia, piju, beru drogy, tak nech je rada, ze ma take stastie, ze ja take veci nerobim a ze som aspon taka, aka som, lebo by som mohla byt aj omnoho horsia - tento argument zabral vzdy, ked sa mama do mna navazala pre bezvyznamne malickosti. Kludne ho skus pouzit aj ty. Mozno zaberie tiez. A k "doktorovi", to akoze k cvokarovi, v ziadnom pripade! Mna moja mama chcela naposledy poslat k "doktorovi", ked som citala knihu Einführung in die Zahnmedizin, ktora je urcena pre studentov zubneho lekarstva, lebo ma to zaujimalo. Vraj ci mi sibe zo zubov a nech si radsej precitam nabozensku literaturu. Lenze ja som potrebovala implantaty, z coho logicky vyplyva, ze som si toho chcela precitat a zistit co najviac. Tiez mam taku mamu, ktora sa do mna navaza pre kazdu malickost, tak od nej len utekam. Nebolo by lepsie, keby sa tie nase mamy naucili pochopit, ze nase zaujmy mozu byt odlisne od ich zaujmov? Ze nase zivotne plany mozu byt odlisne od ich predstav o nasich zivotoch? Ne nase nazory mozu byt odlisne od ich nazorov? Ze je lepsie "zit v mieri" a ukazat si navzajom, ze sa mame radi, aj ked mame na vela veci odlisne nazory? Ja sa nikdy do nikoho nenavazam a riadim sa heslom: ZI A NECHAJ ZIT!

kafe

a preco ťa to teda štve? Nevšímaj si ju, usmej sa, pokyvkaj hlavou: ano mami, budem musieť ísť k doktorovi, je to so mnou naozaj vážne.. (ťažká irónia) a kašli na ňu.

Vegetarian

Nerozumiem co si ona mysli, ze z akého dôvodu nejem mäso, ona si asi mysli ze mi nechutí a to všetko alebo co!