Aj vám sa to deje?

Príspevok v téme: Aj vám sa to deje?
Alo

Vždy keď sa zapne vysávač, mixer alebo iný domáci hlučnejší elektrospotrebič tak mi začne byť zima a striem. Vtedy ma zimomriavky a chce sa mi spať. Prečo? Má to tu ešte niekto s tým problém? Alebo som divný ja? Stáva sa mi to len keď s daným spotrebičom pracuje niekto iný než ja. Pocit zimy a to ostatné. Prečo je to tak? Toto nieje vtip, ja mám vážne tieto stavy.
ďakujem za odpovede

Pohodkar

Ja som tiež háklivý na tieto zvuky a robia sa mi z nich zimomriavky a neviem pri tom myslieť na nič iné a počujem ich už zdialky narozdiel od rozprávania kde som často nahľuhlý lebo nezapočujem čo dotyčný hovorí. Zájdi k ušnému a neoddaluj to ako ja :)

karolinka122

mozes mat len momentalne troska narusene nervy, dopuj sa magneziom a B-komplexom , mozno potom tie taketo zvuky nebudu tak velmi robit zle. Alebo vysavaj a pouzivaj pre vlastnu bezpecnost mixer s tamponmi do usi, predavaju ich v lekarni, aby si nevnimal ten hluk, lebo vysavat sa musi, aby sme v spine nepomreli..

anjelik *

Neviem ti k tomu viac napísať, možno sa v konečnom dôsledku mýlim. Ale aby si zistil, ako to je, vyskúšaj, čo som ti radila. Proste, keď vrčí vysávač, sústreď sa sám na seba, myslím tým, že smeruj svoju pozornosť k sebe, to jest, som tu a teraz a cítim sa dobre a spokojne.. a viem ja, ako inak sa ešte medituje. Určite niečo vygoogliš. Ako sa má správne koncentrovať na seba. Proste ten zvuk odignoruj vlastným rozhodnutím a nie, aby zvuk rozhodol o tom, že tebe bude zima a ospalo alebo ako. To už kde by sme boli, aby nás ZVUKY vyhadzovali z konceptu? :o) Proste sa pokús zostať nedotknutý a stále v rovnakom stave mysle. Asi ako keď počúvaš niečo príjemné, nejakú príjemnú hudbu. Že si v pohode a nenapadne ťa klepať sa od chladu. Ten stav pokoja si vyvolaj znovu a znovu a malo by to fungovať. :o) Tak napíš, či si to zvládol. :o)

Alo

Ďakujem pekne Anjelik, konečne normálny príspevok a pohľad na vec. Mohol by si mi niečo viac o tom napísať, ak chceš.

anjelik *

Podľa mňa to nemá nič spoločné s tým, že sa u vás vysávalo, keď si sa pýtal na svet. :o) Skôr si myslím, že si viac otvorený mimozmyslovému vnímaniu, ako bežne ľudia sú. Všetko je totiž vlnenie, frekvencia. Rovnako zvuk a rovnako naša duša, naša myseľ. Evidentne je ale zvuk spotrebiča schopný ťa nakmitať tak, že to teba samotného rozvlní a ako sa vraví, *vyhodí z konceptu.* Preto stavy strnutia a chladu. Vieš, písať ti, že zvýš vlastné vlnenie, je na hranici nezmyselnosti a nepredstaviteľnosti, keďže ako už len vieme vidieť vlastné vlnenie, ale tak možno by ti pomohlo aspoň to, že sa pri takej príležitosti pokúsiš viac sústrediť na seba, to jest nejaká tá koncentrácia a meditácia. Tým sa ti aspoň čiastočne podarí *zahustiť* vlastné vedomie a tým zvýšiť vlastnú silu. :o) Vyskúšaj a daj vedieť. :o) Cvok rozhodne nie si, len si viac vnímavejší, ale teda z môjho pohľadu to výhra nie je, keď ťa rozladí mikrovlnka. ;o) Zase aby si nezačal mať pocit, že je to tvoje plus.:o)

Alo

To som si mohol myslieť, že si začnete zo mňa robiť srandu. Žiaden zimný spánok niesom medveď.
Embryo aj mne vadí susedová vrtačka a iné hluky, ale keď sa u nás v byte zapne napr. keď vysáva bracho alebo mama, či keď mama niečo chystá v mixeri tak ten hluk na mňna začne tak pôsobiť že ma akoby paralyzoval, strniem a pocit chladu na mňa príde.
Karolinka ja sa nepozorujem, niesom hypochonder, to príde na mňa samo odseba. Stáva sa mi to len u tých hlučnejších elektrospotrebičov, ako mixér, vysávač, vrtačka, mikrovlnka, kosačka.. Také monotónne hlučné zvuky. Neviem, nikomu som to nehovoril lebo som si tiež myslel, že si povedia aký som cvok. Tak som skúsil sem v anonymite. Ako vidím tiež mi neviete podať rozumné vysvetlenie.
Mám to už od mladosti. Môže to byť tým, že keď ma mala moja mama porodiť tak momentálne šiel vysávač? Lebo mi raz rozprávala, že v deň keď som sa narodil, tak akurát to naňu prišlo keď otec vysával izbu a ona bola vo vedľajšiel izbe a nemohla sa ho dovolať že rodí lebo hučal vysávač. Myslíte že to tie stavy spôsobilo? Ako vtedy som sa nad tým smial čo rozprávala, ale teraz rozmýšľam, že či to sa nejako vo mne zasadilo... Ja neviem, len som chcel touto témou zistiť či to tu niekto také ešte má stavy alebo či mi niekto nebude vedieť povedať prečo je to tak. Fakt tu tým nikto netrpí?

Wee

Presne, ukladas sa na zimny spanok.. Ale nie, neviem ci si nshodou fakt nerobis srandu alebo co, ale moze byt, ze ten hluk v tebe prebudza urcite latky