Ajurvedska medicina

deniska1007

Ja mam osobne skusenosti s ayurganesh v bratislave...zatial som este na zaciatku liecby ale je to lepsie....mozem len odporucit...doktor pochadza priamo z indie....je mily a snazi sa pomoct....

Inucha

Ahoj Natalie,

odporúčam Ti našu jedinú slovenskú lekárku, alergologičku-imunologičku, ktorá vyštudovala aj ajurvedu a bola v Indii.
Podáva komplexné poradenstvo a ordinuje aj v Dunajskej Lužnej.
Tu je na ňu web:
www.bazofil.sk

natalie w31

Dakujem vam krasne za rady! Skusim si to teda nastudovat trochu cez internet. Ale predsa, tu diagnostiku sama asi nedam...

karolinka122

kamoska bola u nejakej Slovinky, co chodieva sem na svk, neviem veru meno, dala za vstupne vysetrenie 50 eur, merala jej pulz, pozerala jazyk + dala kopec drahych preparatov, odporucila stravu. Bola poctivec, vsetko poctivo uzivala, ale ked uz po tretej kure zratala , ze dala dokopy za to 350 eur vsetko a nevidi vysledky, sekla tym, totizto chodila na krv a stale mala nejakeho bacila v krvi, neviem o co sa jednalo, tak s tym sekla nastvana.

karolinka122

a co je najhorsie, ze tu na svk je 95% rychlokvasenych odbornikov v uvodzovkach, co si urobia nejaky zakladny kurz, krasnu web stranku a investuju do reklamy a somozrejme pytaju za vsetko nehorzane prachy, velmi tazko sa naozaj hlada clovek, co naozaj chce uprimne pomoct a nielen seba nabalit a mnozstve predanych produktov roznych firiem, z ktorych predaja ma krasne provizie...nie vzdy musia byt prospesne veci za vela penazi..

cktb

vies, ajurveda je dost narocny system, tu na slovensku naozaj ti len urcia typ, zostavia mozno ako - tak jedalnicek a k tomu par pripravkov, akupresura, olejove masaze a pod. skutocny odbornik na ajurvedu sa musi hladat v indii, nie tu. ovladat tuto velmi rozsiahlu metodu liecby totiz vyzaduje aj 12 - 14 rokov intenzivneho medicinskeho studia. je to normalna medicina ako nasa, len na inych principoch. k nam sa z toho dostalo len velmi malo ciastkovych postupov.

karolinka122

je to vlastne o tom, aby ti urcili, aky typ si, su 3 typy ludi: VATA, PITA, KAPHA a podla toho treba zostavit jedalnicek, testy na zistenie su aj na nete, potom pouzivaju vseliake doplnky liecby ako prirodne preparaty, specialne masaze tlakove, ktore su podporne ak teda dodrzis presny jedalnicek. osobnu skusenost nemam, ale citala som o tom dost.