Chcem chovať žaby

Príspevok v téme: Chcem chovať žaby
emalea

Včera boli moje 2 malé dcéry na výlete a doniesli domov malú 1 cm žabku, zatiaľ sme ju dali do akvarka k rybám /posedáva si na vodných listoch na hladine/ ale dnes prišiel problém: čo jej dáme jesť! pozerala som aj na nete, ale nikde som nenašla PRAKTICKÚ odpoveď...už sme jej aj chytili komára, dali pred ňu a ona nič....asi v tom bude nejaká finta, len nevieme aká...ľudia...kto tu chová žaby??

daniela2

môj bývalý učiteľ biológie choval nejaké tropické žaby a dával im hmyz.
inak som našla toto:
"Krmivo pralesniček (a žab obecně) sestává z malého drobného hmyzu, v zajetí nejčastěji octomilek. Tyto drobné mušky je zapotřebí napěstovat ještě před tím, než si žábu domů přinesete. Jakmile máte potravu i žábu, začíná každodenní krmení. Octomilky vypustíte do terária, kde je žába postupně zkrmuje. Kdo by tedy čekal za všech okolností „krásný“ pohled na čisté terárium, bude nemile překvapen. Zejména v době krmení je terárium plné much, které sedají i na samotné žáby. "
Rozhodne si myslím, že nie je rozumné priniesť žabu a nevedieť ju kŕmiť. Najprv všetko zabezpečiť, potom zvieratko a takúto žabku nechať vonku, nech sa schová a uloží na zimný spánok.

emalea

neberiem to osobne, veď koľko ľudí toľko názorov, máme doma 2 psíkov a 1 kocúra a k zvieratám majú dievčatá veľmi pozitívny vzťah, v minulosti sme chovali aj činčile apod,. pekne sa o zvieratá starajú, nerobia im ani náznakom nejako zle....len sú proste zvedavé, chceli mať aspoň na chvíľu kúsok ekotopu doma v obývačke, rady pozorujú veci /aj živé veci/ okolo seba, to im ozaj nemôžem vyčítať..asi pred hodinou žabu vypustili na záhradu, či prežije...neviem....

kikina:)

tiež si myslím, že by ste ju mali pustiť. Na 100% vám aj tak umrie. To nie je akvarijná rybička.

Neznášam rodičov, čo nechajú deťom živé zvieratá ako hračky. To neber osobne, ale keď vidím čo robia decká so psíkmi, hneď by som tie decká vyfliaskala.

Deria

Nuz je pravdou, ze o zabach toho neviem moc ale viem, ze kazde divo zijuce zviera sa nesmie chovat v zajati. Mas mudre deti,tak dufam, ze to pochopia.

bombakšeft

čo ja viem, žaby si chytajú živú korisť ako muchy, komáre, motýle atď. Takže tým že vy jej chytíte hmyz a dáte jej ho pod nos tak to asi jesť nebude. Ona sama si musí chytiť lietajúci hmyz. Takto ju len trápite a zdochne za pár dní od hladu. Pusťte ju na slobodu niekde blízko stojatej či slabo tečúcej vody.

velux

Deria to napisala spravne. Akym pravom ste jej vzali slobodu a zavreli ju do akvaria??!! Ona chuda nevie rozpravat, nevie povedat ze tam nechce byt.. zavreta za sklom... Viete vobec ako ziju zaby v prirode? Ja mam jazierko, zabky su tam vzdy viacere pokope, nikdy nie je len jedna sama.. potrebuju skakat, pohybovat sa... Preco ma to chuda trpiet za sklom bez pohybu kvoli egoizmu cloveka, ktory sa chce na nu obcas pozriet?? Je mi na grc z ludi...

emalea

malá žabka ďakujem krásne za info...P.S: dcéry ma odpinkali, že : mami naštuduj si na googli, že žaba rodičov nemá!!! že nefungujú v tom zmysle ako pes a šteniatka...aaaach tá dnešná študovaná mládež!!
Už sme raz žabu pred pol rokom chovali, bol to pomerne veľký skokan zelený ale behom 2 dní na moje naliehanie sme ho vypustili na záhradu....uvidím, ako to teraz dopadne...