Je tu niekto koho strava vyliečila?

Príspevok v téme: Je tu niekto koho strava vyliečila?
Zmena2014

Nájde sa tu človek, ktorý zmenil stravu a môže s čistým svedomím povedať, že ho to vyliečilo? Ale naozaj, nie že sa mu objavili zase nové problémy. Cítim, že musím v mojom živote niečo zmeniť a rozmýšľam nad tým, že by som začala jedlom. Je veľa diétnych programov - vegetariánstvo, vegánstvo, vitariánstvo... ale neviem, ktorý je ten najvhodnejší. Nechcem sa dopustiť nejakej fatálnej chyby, ale vidím, že z jedla mám asi najviac problémov. Takže privítam každú dobrú skúsenosť.

adka544

Ahoj urcite strava moze vyliecit ale je k tomu potrebne prisposobit aj cely zivotny styl uricitu ulohu zohrava aj celkove myslenie, ked sa budes len lutovat tak je pravda ze vsetko pojde dole vodou :)

Ale teraz nieco k tej strave, ja kazdy den na ranajky si davam chia semienka a mozem ich len odporucit :)

Celkom dobry vyber aj ostatnych vyrobkov maju tu -odkaz odstránený-

analyn

Redka- Caveman principles= Paleo dieta, lepsie povedane zivotny styl. Stravujeme sa takto od maja, a nedame na paleo dopustit!

redka

skus pozriet na toto, ci sa tam nenajdes www.bratilicious.com

btw. chlebik sa da upect aj z "orechovych" muk - kokosova, lanova, mandlova.... ja si peciem lievance, wafle z pohankovej muky...

banan, vajce, vanilkova aroma, kokosovy cukor alebo med, kokosovy olej, stipka soli, chia semienka, struhany kokos, trosku sody bicarbony... zmiesat do hladka tycovym mixetom... potom pridam muku bud pohankovu alebo inu vyssie spominanu.... ked chcem naslano pridam chlebove korenie a vynecham sladke ingrediencie... ked nemam banan pouzijem napriklad jogurt alebo kefir, ktory si teraz vyrabam sama... aj ked mliecne sa snazim jedst pomenej a ked uz tak kyslomliecne... obycajne mlieko nepijem... maximalne tak do kavy... da sa zvyknut na vsetko... ja mam odskusane, ze ked zacnem jest chlieb a pecivo ide mi hore vaha, citim sa taka "nafuknuta"... v teste intolerancie mi vysiel aj lepok.. ale najhorsie to bolo pri kesu , ktore mam velmi rada... vysli mi aj vajcia, ryza, kukurica, mandle, mlieko, kvasnice...

385

praveze hormony stitnej zlazy mam o.k. bola som na vysetreni. pohybu mam malo, to je pravda. v praci cely den sedim a ked pridem domov som uz hotova. najradsej by som cely den prespala. uz rano ked vstanem mi je do placu od unavy. vzdy sa tesim na vikend co vsetko stihnem, co urobim, kam pojdem, a nakoniec sa len premotam, lebo nic nevladzem.

susisusi

tak len starava nestaci, to je tak 50% uspechu v zivote, dalsia polovica je pohyb a cerstvy vzduch. ja chodim do posilky a rada beham, motivujem sa niecim. rada sa prechadzam na vzduchu a bicyklujem. tomi dodava vela energie :)

Ale samozrejme, ak je to az patologicka unava, skus si dat vysetrit stitnu zlazu, mozno ti malo pracuje.

385

pomaha ta dieta aj pri unave? citim sa priserne unavena, nemam depku, mam chut do zivota aj plany, ale nevladzem. niekedy ma ta unava prepadne dopoludnia, inokedy popoludni, niekedy uplne nahle, akoby z minuty na minutu. a casto sa citim ako zbity pes, taka dotlcena, cela bolava. myslim ze vo veku 23 rokov je to priskoro.

susisusi

inak co sa bavite o chlebe - ja som si vyrobila doma vlastny kvasok zo zitnej muky a piekla vlastne CZ zitny kvaskovy chlieb bez umelin + niekedy som skusala ho aj naparit a bol vynikajuci (len bez korky), je to malina a lahke, niet sa coho bat. zitny kvaskovy chleba je zdrava vec - ma v sebe b komplex a kvasok aj spravne mikroby :)

susisusi

ano, u mojho priatela, ktoremu sa "vyhrazali" operaciou, kt je viac menej standart pre jeho vtedajsiu gd: sinus pilonidalis- cysta pri kostrci, kt sa ludia nevedia aj roky po x operaciach zbavit. ja som sa v tom case (zhoda okolnosti) zacala venovat strave, citila som potrebu vo svojich 22 rokoch zmenit zivotny styl, zmenit seba - zacala som hladat, co je to prave, co je to naj. nasla som makrobiotiku a ihned som sa prihlasila na kurz varenia. boli tam mili uzasni ludia, naucila som sa kopu novych vegan veci varit (dovtedy som jedla maso kazducky den a aj mi chutilo + syry, vsetko). ale toto ma tak chytilo, zapalilo, tie nove chute, nie len salaty, ako si kazdy o vegan/vegetarian style mysli, ale bielkoviny(strukoviny: cicer, sosovica (hneda, zlta, cervena...), hrach (zeleny, zlty), fazula (pinto, ladvinka, velka, biela...)...), obilie (bulgur, kuskus, ryza NATURAL, celozrnny ovos atd), proste - odpadla som aj z tempehu, novych znaciek tofu, tofunezy, sojovych omacok, umeoctu...vsetko som to nasla v jednom bratilsavskom bioobchodiku, kde teraz priatela (kedze on chodi autom na nakup) poznaju po mene.ja som zacala uplne az fanaticky a dodrzoala som to prisne - mozem povedat ze sme jednak schudli a kedze som zaradila cistiace potraviny (lotos, bielu redekev daikon) tak sme sa riadne odhlienili. ja som neveriaci tomas a neverim recickam, ale mne to fungovalo! jedine co ma po roku prestalo bavit je striktne dodrziavat miery na tanieri (podla mna radia velmi malo tukov aj bielkovin a nam to proste chybalo, a preto si myslim, ze vzdy naozaj VZDY si kazdu ideu stravovaciu musis upravit na svoju mieru). ale poviem ti, ze priatelovi sa to nepacilo a keby mu nehrozili operaciou asi to nevyskusa. prve dni a tyzdne mu chybalo maso a potom asi po mesiaci co vydrzal, sme sli do restiky na cernohor. on odpadol, ako mu bolo zle, napinalo ho a odvtedy po tom x mesiacov netuzil. pointa je, ze mne tato brutal zmena dala vela - naucila ma varit humus, vegan gulas z fazule a ovsenej smotany, veganske kolaciky, proste vsetko co by sa mi inak nechcelo skusat, sak naco, ked klasicka receptura je overena :-) fakt kazdemu odporucam zacat pomaly a studovat si, ako NAHRADIT BIELKOVINY - to je fatalna chyba novopecenych vegetarianov a veganov. lebo vyprazany syr nie je zdravy ;) a nie je riesenie. acni objavovat 1000 a 1 strukovinu a uvidis tie zmeny. Plus este malickost - ja som zaradila vtedy aj teraz do varenia riasy - maly kusok riasy (podla druhu) do polievky al strukoviny - kvoli mineralom:) o-d-p-o-r-u-c-a-m ;-)

GoFruit

Salalala presne tak. Vitarianstvo je rozhodne najrychlejsie tam nie je takmer ziadna priprava. Pokial nehovorime o raw gourmet strave ale aj to je pomerne rychle oproti vareniu a peceniu