18 rokov

Príspevok v téme: 18 rokov
Dado1904

Dobrý deň. Pred v pondelok som mal svoje 18. narodeniny, a cez víkend som ich oslavoval. V piatok som prišiel domov o pol 2 a v sobotu o 3. Ani raz som neprišiel domov opitý, a aj napriek tomu po mne rodičia kričia, že sa túlam dlho po nociach von. Je to normálne ? máte to takto aj vy ? ďakujem :)

embryo

skus sa pozriet na seba ocami rodicov... je prirodzene ze sa o teba zacali strachovat, ked si zo dna na den zacal chodievat domov o 2-3... aj ked mas 18, stale budes pre nich ich dieta

momentalne si presiel z fazy ,,ked budes mat 18,, na fazu ,,pokial budes byvat pod mojou strechou,, :-)

musis ich zacat postupne ,,otuzovat,, a casom im to uz ani nepride ;-)

Fleur-de-lis

no keď sa spätne pozriem na svoju 18tku, tak mám pocit, že som vlastne ešte bola dieťa. Aj keď asi od 15tich som sa cítila dospelá :D Ale proste, človek má síce titul dospelý, no málokto sa tomu čo len približuje v tom veku...
Bývaš s rodičmi, ich pravidlá... Ak chceš byť dospelý tak sa nauč s nimi komunikovať, aby ste našli kompromis vyhovujúci obom. Plus, ich dom, oni sa finančne starajú... a si ich dieťa. Rešpekt voči ich vôli/pravidlám by mal byť pokiaľ si od nich závislý.

reply

Ledva máš 18, už sa hráš na dospeláka a myslíš si, že môžeš byť vonku dokedy chceš ?? Tak sa presťahuj do vlastného bytu a nikto po tebe kričať nebude, aj keď budeš vonku až do rána :)Pokiaľ bývaš s rodičmi, musíš ich poslúchať.