Antikoncepcia v 15?

Príspevok v téme: Antikoncepcia v 15?
sajsi

Dobry den, mam 15 rokov a priatela (19r) s ktorym som skoro pol roka. Samozrejme ze uz niesom panna kedze ho nadovsetko milujem a chcela som to prvy krat s nim. Sex mame uz asi 4 mesiace,no antikoncepciu este nemam lebo sa to bojim povedat mame. Pouzivame kondom,no raz sme mali sex bez kondomu a bolo to ovela lepsie,intenzivnejsie..na konci ho vytiahol hned ako to citil ze uz bude a urobil sa mi na brusko. Takto sme praktizovali sex uz asi 4-5 krat no ja sa bojim ze by som mohla otehotniet z tej tekutiny co chlapom ide ked su vzruseny..pocula som ze aj tam su spermie. Rozmyslala som nad mastickou alebo cipkami, myslim tu nehormonanlnu antikoncepciu pretoze to je bez predpisu a lacnejsie ako hak..Od hak sa vraj pribera,no mne by bodlo kebyze ,i trochu narastu prsia ale zas pribrat nechcem. Priatel mi povedal ze to vyplati on, nemusi mi to byt blbe ze mi frajer plati antikoncepciu?.. Ja som sa len chcela opytat, ci je lepsie v mojom veku hak alebo tie masticky a cipky (teliesko nechcem)..a ako to mam povedat mame.. Vopred dakujem za rady :)

sajsi

Ach ľudia tie vaše nenávistné komenty sú fakt úžas :D s priateľom sme spolu do teraz a je všetko v poriadku. A nebola to iba zamilovanosť ,ale láska pretože to by som s ním asi nebola do tera. Snáď sama viem najlepšie čo cítim a nie niekto kto mi okomentuje tému :D , a hak som začala brať a beriem do teraz a nič sa na mne nezmenilo.. akurát mi je na smiech že som o radu žobronila tu, medzi cudzími ľuďmi ktorý radšej negatívne okomentujú problém mladého dievčaťa na miesto normálnej rady. Tým čo komentovali slušne a bez výčitiek voči mne že som mladá a tak ďalej, ďakujem. Mier

escap

sajsi, si veľmi mladučká, prežívaná zaľúbenosť nie je láska a určite nie si pripravená sa teraz zaviazať, že budeš s tým chlapcom až do smrti. Prečo sa teda s ním miluješ? Ak by si nevedela prijať dieťa ako výsledok vášho sexuálneho života, tak sex nemaj. Nie je to hra či zábava, ale zodpovednosť - za toho druhého aj za dieťa. Dospelosť sa prejavuje nie tým, že máš sex, ale tým, ako zvládaš dôsledky sexu. Nezrelé a nedospelé deti, ak dôjde k tehotenstvu, hľadajú útočište v potrate, lebo sa o dieťa nevedia postarať - lebo samé sú deťmi. Dieťa tak zabíja dieťa.

Možno o tom nevieš, ale keď sa ideš s niekým milovať, akoby si mu hovorila: dávam sa iba tebe, som tvoja navždy. Vážne to takto myslíš? Ak to budeš hovoriť viacerým chlapcom, čo potom platí tvoje slovo? Preto by sa to malo hovoriť len raz - pri svadbe. Navyše, sex je územie, na ktorom vzniká nový život - a ak raz vznikne, nemáš právo tento život vziať potratom.

Zamysli sa, či si chceš svoju mladú hlávku zaťažovať takýmito problémami - ktoré mimochodom nie sú problémom pre tých, ktorí sa naozaj milujú a chcú zostať navždy spolu. Ak niekoho naozaj miluješ a tvoja láska je zrelá, chceš s ním mať dieťa.

Možno nevieš, ale prakticky všetka hormonálna antikoncepcia na našom trhu je potratová. To znamená, že ak zlyhá antikoncepčný účinok (zabránenie počatiu) nastupuje abortívny účinok po počatí - t.j. zabránenie uhniezdenia oplodneného vajíčka v maternici, čím počaté dieťa zomiera v cca 7-8 dni po počatí po spotrebovaní zásob vlastných živín.

O potratovom účinku tabletky po ani nemusím hovoriť. Z toho všetkého vyplýva len jedno: spoznávajte sa duševne a sex si nechajte na dobu, keď už vaša láska bude naozaj zrelá a zodpovedná. Nemáš sa kam ponáhľať, nič ti neujde.

Ellia04

Súhlasím so SolomonKane - tabletky sú najväčšie svinstvo. Tiež som ich brala dva roky a neskutočne mi dodrbali zdravie. Inak ti o sexe a ochrane pri sexe z osobnej skusenosti viac povedať neviem :D ale vážne, tabletky EE! :)

SolomonKane

Nepocuvaj Andrea1980. Neuzivaj HAK. Je to blbost a svinstvo. Pchas si hormony do tela. Budes to uzivat dlhodobo, a potom sa budes neskor cudovat, preco nemozes mat deti. Zvysuje to rakovinu prsnika, trombozu. Moja priatelka to uzivala cez 2 roky a uz to neuziva a ani by som nechcel aby to uzivala. Teraz mava vacsie migreny ako mala predtym. Vyhni sa HAK velkym oblukom. Pouzivajte Pharmatex cipky/krem, je to spolahlive. My s priatelkou pouzivame cipky, ale len v strede jej cyklu. Inak sa milujeme bez nicoho. Ale uz ma viacej rokov, u teba, ked mas 15 by som to neriskoval :)

Andrea1980

Jednoznacne HAK, ine metody okrem kondomu maju pochybny ucinok. Mimochodom, dost riskujes s tym nechranenym sexom. Otehotniet v 15 by si asi nechcela :) Ak sa chces poradit o hak, alebo o inych veciach, napis mi mail.