Je to pravda alebo mytus?

Príspevok v téme: Je to pravda alebo mytus?
bojimsavelmi

Zaciatkom novembra mam naplanovanu laparoskopiu vajecnikov za ucelom odstranenia cyst. Je pravda co som sa od niektorých dievcat a zien dozvedela aj citala ze:
_po laparoskopii su velke bolesti?
_ze sa velmi vracia po nej zlc ci co?
prosim odpovedzte mi niekto lebo ma ide z toho porazit. Mam pocit ze to nezvladnem psychicky ani fyzicky. Su to pravdy tieto tvrdenia alebo vymysly? Dakujem

amar54

Prosím ťa, kde si nabrala tie hlúposti? Ja som toť nedávno mala laparoskopicky odstránené vaječníky a maternicu a nemám žiadne problémy. Tiež som sa bála, ale dopadlo to, našťastie, veľmi dobre, ak máš cysty, tak absolútne neváhaj, môžu sa ti zvrhnúť na rakovinu a potom to už bude iná pesnička. Nečítaj žiadne články o tom, ani nepočúvaj nikoho, len svojho lekára. Prajem ti, aby si sa správne rozhodla a aby všetko dobre dopadlo.

racio

vitavi ak už cysty má tak jej len tak nezmiznú samé od seba keď zmení jedálniček. Viem to podľa seba tiež mám s tým problém. Lekár mi povedal že už pri viac ako 1cm cyste je malá šanca že zmizne len tak ľahko. Ibaže by sa jednalo o vodovú cystu ale nie tuhú. Tuhej sa zbaví jedine operáciou. Ja som mala tri tuhé cysty, užívala som všetko možné čo sa tu radilo od jódu, wobenzymu, omega3, atď a nepomohlo mi nič z toho. Nakoniec som musela ísť v septembri na opku. Zmeniť stravovanie môže po operácií ale teraz jej to už nepomôže aj keď nenapísala aké veľké tie cysty má.
strava môže obmedziť ich vznik ale nie ich odstrániť. Nesľubuj jej nereálne šance.

zuzi74

Doslaka co potom jest na ranajky, ked ani vajcia, ani jogurty, ani pecivo...

Inak pomaha aj pestrec na ocistu pecene pri zenskych problemoch.

vitavi

Dá sa ujsť,
spôsob je už spomenutý v inej téme :

Cysty na vaječníkoch sa ti tvoria preto, že prijímaš veľký podiel živočíšnej potravy, ktorá obsahuje nekvalitné tuky. Tiež pečivo, koláče obsahuje "rastlinné" stužené a saturované tuky, ktoré majú za následok ich ukladanie a tuhnutie v oblasti reprodukčných orgánov.

Nevhodné je jesť vajcia, syry a mliečne výrobky vrátane jogurtu a sladkostí.

Mala by si sa prečistiť stravou.

Vhodná je s prevahou obilnín v prirodzenej forme bez obrusovania obalov, zelenina a strukoviny.

Oleja sa na 1 mesiac zriekni a potom len minimálne množstvo kvalitného panenského alebo semienok.

KatarínkaR

neboj sa, čo ťa nezabije to ťa posilni. Skôr či neskôr budeš na tú opku musieť aj tak ísť kedže ti cysty nemiznú. Odkladať opku nemá veľmi zmysel. Alebo sa modli a Boh ti pomôže ak si veriaca. Pomôže každému kto ho oto prosí. Mne už veľakrát pomohol.
usb krásna pesnička :D milujem imt smile

bojimsavelmi

Aj na mesiac sa dam vystrelit len aby som nemusela ist na opku. Aj porno pojdem tocit ale nie ja nechcem ist nanu ale musim a taketo situacie v zivote neznasam. Ked musim niekam ist alebo robit nieco co nechcem. Nevymenite si niektora z vas so mnou tu opku? Uz som ju odlozila tento rok tretikrat a lekar uz nema nervy na mna.

bojimsavelmi

S priblizujucim sa terminom mam strasne stavy. Nechuti mi jest, bolesti brucha a silne potenie. Neda sa nejako vyhnut tej operacii prosim, nechce ma nietko z vas zabit? Ako sa prestat bat? Idem sa zblaznit z toho, nikdy som nebola na operacii a mam velky strach z bolesti a vracania. Ten posledny prispevok len potvrdil ze niektore vracaju tu zlc. Prosim dajte mi tu nejaku pesnicku alebo radu ako sa prestat bat. Prosim poradte mi lebo sa pototo. Ja sa zblaznim z toho cakania. A to sa vracia z tej narkozy alebo z coho? Vyjadrite sa niekto prosim neviem co robit. Prosim..

Laurena

no ja som napriklad bolesti nemala skoro ziadne po laparke ale zato som mala bolesti zaludka a v oblasti pod rebrami a potom som vracala tu zlc. Lekarka mi povedala ze to vraj preto lebo pri laparke sa vhana do brusnej dutiny oxid uhlicity aby sa roztiahlo brucho a bolo lepsie vidiet tie organy brusne. A tak ked som mala brucho nafukane tym oxidom uhlicitym tak zlc vraj nemala moznost odtekat do creva a tak sa vtlacala do zaludka a preto som ju vyvracala. Aj u svagrinej to tak bolo ze zvracala po laparke cosi take ako zlc.

zuzi74

Po laparke nie su velke bolesti, skor take normalne, da sa vydrzat. Ked tak, pytaj si tabletku od bolesti.
Zlc sa nevracia, aspon mne sa nic take nedialo.