Kto mi pomoze ked Doberman napadne mojho psika?

Príspevok v téme: Kto mi pomoze ked Doberman napadne mojho psika?
erika.87

Ahojte.Dnes som bola vencit svoju fenku ktora je maleho vzrastu a uz som pomaly isla s nou domov a z nicoho nic sa po mojej fenke rozbehla pustena dobermanka ktora nebola ani na voditku ani nemala nahubok.
Moja fenka nastastie jej utiekla ale aj tak ju napadla a potahala po ulici.
Tej pani ktora mala nastarosti dobermanku tej to bolo jedno a nakoniec mi vynadala a povedala ze uz sa mi raz ospravedlnila a to je vsetko.Mam sa vraj starat o seba a nie o nu.
Poradte mi prosim co by som mala urobit,lebo sa uz pomaly budem bat chodievat von.
Dakujem Vam

hanka9

No a tym padom sa aj dozvies, ci ma dobermanku registrovanu (znamka, poplatok) atd...

ci uz niekoho pohryzla atd

ci osoba ktora ju vodi vencit je zdravotne a psychicky sposobila :-o)))

atd ...

no a mozno jej naparia aj pokutu, alebo jej zakazu chodit s nou von

alebo bude mat za povinnost vzdy chodit von len s voditkom a nahubkom

atd atd... :-o)))

hanka9

K teme, jej otazke. O pomoc a riesenie veci mozes poziadat
1) obecny alebo mestsky urad – zo zakona su povinni prejednat, riesit vec, resp. ju postupit
2) obvodny urad (odbor vseobecnej vnutornej spravy)- ( riesia sa tu priestupjky a tak mozes podat navrh ci podnet),
3) organy policie (zakon o policii uklada policajtom chranit majetok, zdravie,zivot obcanov, vyhladavat priestupky, atd... ,
no a tiez mestska (obecnaň policia ma kompetencie zo zakona a tiez kontroluje dodrziavanie vseobecne zaväznych nariadeni mesta atd....

P.s- tebou opisana udalost je zasahom do tvojich prav a tak by som konala, lebo kde sa nekona, tam nemoze byt ani poriadok a porusovatelia zakonov maju tym padom stale zelenu a vysmievaju sa do oci. Skratka kde niet zalobcu, niet ani sudcu, vsak...

Naja85

daniuska, dost zvlastne vysvetlenie konfliktu. Ako majitelka psa zodpovedam za jeho spravanie, ci uz voci inym ludom alebo inym psom, a to bez ohladu, ci je to pes, ci fena, ci stena. Nie je mozne, aby vychovany pes len tak napadol ineho psa. Erika mala svojho psa na voditku, kym ta druha nie a navyse ten jej doberman bol ocivodne neovladatelny-v takychto situaciach treba zavolat policiu a nesrat sa s debilnymi nezodpovednymi ludmi a ak ta nahodou ten je pes co len skrabol, super, podala by som na tu .... trestne oznamenie. Moju fenu tiez napada dost pravidelne taka prachovka-prileti to od neviemkadial a rovno do nej, stastie, ze je to male, majitelia to maju u pr...nech ma poriadne nastve a pes poleti kopancom par metrov(a to zboznujem vsetkych psov a budem odchytavat aj hodiny tulaveho psa, ale moja je len moja a musim si ju vediet ochranit) a zavolam este aj meskacov, aby mali pruser.

daniuska

erika, dobermanka napadla tvojho psa lebo to bola fena a tvoja je tiez fena. Vacsinou pes nenapadne fenu, ani dospely pes stena. ale rovnake pohlavie psov sa neznasa, takze dobermanka nemusela byt sibuta, ani nevychovana, ona len je proste pes a ma svoje pudy.

hanka9

1. Nezpečným psom je pes, ktorý na základe osobitných znakov, jeho chovu a výcviku, svojou povahou, schopnosťami alebo inými vlastnosťami môže ohroziť človeka alebo iné zviera.

2. Každý pes, ktorý už pohrýzol alebo inak poranil, prípadne napadol človeka, hoci ním nebol nijako vyprovokovaný, to sa nevzťahuje na prípad, ak psa použil človek v nutnej obrane alebo krajnej núdzi.

hanka9

Slobodna 9:34
na zaklade tvojej otazky zo dna 24-10. o 13:41 som ta len nasmerovala na zakon, v ktorom je definovany pojem „nebezpecny pes" a to ci je, alebo nie je predmetny zakon v platnosti, nie je v nasom pripade rozhodujuce z dovodov, ze novela zakona rovnako presne definuje nebezpecneho psa. No a kedze zakon je vyssia pravna pravna norma ako tvoje rady a je im dokonca nadradeny :-o)), je z tvojej strany zbytocne polemizovat o tom, ze nebezpecneho psa je tazko definovat.

embryo

podla mna bezpecnejsie riesenie ako branit psa svojim vlastnym telom je si kupit kaser na psov... aj ke nasledna reakcia majitela/ky utociaceho psa nemusi byt najprijemnejsia :-)

Naja85

K utoku psa na psa-ja davam psa za seba, ak je na voditku a svojim telom blokujem utociaceho psa, pouzivam aj kopance(zo zaciatku som s tym mala problem, ale ide o mojho psa a ten musi vediet, ze ja ho dokazem obranit). Zatial som mala stastie, ze som natrafila len na psov, ktori cez cloveka nepojdu, tak dufam, ze to stastie budem mat aj nadalej. Neviem si dobre predstavit, ze by som dala vyse 10 kilovu obludu na ruky a este ju nejak branila-to je nemozne. Pri velmi malych psoch je to vsak asi jedine riesenie. A samozrejme volat policiu, ak majitel ma to vsetko na parke.

Slobodna

erika ako si mohla mať svoju fenku na vodítku keď ti utiekla ako na ňu zaútočil ten doberman?
Ja mám svojho psa vždy na vodítku mimo vlastného teritória(domov) a to ho mám tak vycvičeného, že zaútočí jedine na môj príkaz. Mať psa na vodítku je v záujme jeho vlastnej bezpečnosti.

Slobodna

Milá hanka9: Oháňaš sa starým zákonom. Ak by si sledovala trošku dianie na SK tak vieš, že je dosť problém takéhoto psa definovať. Kynológ by ti na to povedal svoje. Ale ok, poďme sa baviť o tom čo si tu dala - je to tam jasne(nejasne) napísané - pes nikdy neútočí bez príčiny aj erikin "baterkáč" vyprovokoval toho "blbého" dobermana lebo bol v jeho teritóriu.
Ako tu už niekto písal, stretli sa 2 nezodpovedné majiteľky, na mieste polície by som dala pokutu obidvom. To, že má niekto baterkáča - teda psa malého vzrastu neznamená, že taký pes nemôže ublížiť, zaútočiť, nemusí byť vycvičený, môže behať na voľno a všetci ostatní majitelia sa z toho majú posrať a držať si svojich "blbých"psov pod kontrolou, lebo veď slečna vznešená si behá voľne. Tvoje vyjadrovanie erika mi stačilo.