Pisete niekto knihu?

lombardo1981

V prvom rade by si si mala uvedomiť, že ak niekto vie napísať dobrú poviedku, to automaticky neznamená, že dokáže napísať aj dobrý román.
Najviac si treba asi dávať pozor na logickú dejovú postupnosť. To znamená, že všetko, čo postava urobí, musí dávať zmysel. Aj keď niekedy bude nútená použiť netypickú reakciu, treba ju poriadne zakomponovať do deja. Aby nebola príliš rušivá.
Vec ako je postupné odkrývanie charakterov ti ani netreba písať. Ja na to často používam náznaky alebo bezvýznamné poznámky či situácie jednotlivých postáv.

embryo

Exactly: pisat, ze poviedky za vela nestoja je naozaj odvazne :-) zober si napriklad taku poviedku od stephena kinga shawshank redemption, podla nej je natoceny jeden z najlepsich filmov... na poviedkach zacinali vsetci spisovatelia :-)

Exactly

Ako píše xwvb musíš vedieť písať ja som tiež pár veci napísal lebo tiež som mal v hlave veľa nápadov a pri dlhých cestách vlakom čo má človek robiť ale po čase to človeka omrzí písať o tom istom a stráca nápady tak som začal poviedky písať ale tiež tá forma za veľa nestojí i ked príbehy sú dobré s tým sa musíš fakt narodiť aby zaujal ten štýl ako pišeš. Za pokus nič nedáš a daj to potom niekomu prečítať aby si vedela na čom si.

Kitty kat

Ja si verim, myslim, zeby som to dokazala... Talent ma kazdy, len nie kazdy to dokaze dat na papier... Preto tu pytam radu od ludi, ktori uz nieco napisali. Najtazsie je zacat, potom to uz pojde samo. Odsudit niekoho hned na zaciatku je take "typicky slovenske"...

xwvb

no, na to treba predovsetkym talent. potom to ide samo od seba. fantazia asi nestaci a urcite nie gramatika. treba vediet pisat. a s tym sa musi clovek narodit.