Rodicia mi uz treti rok po sebe nezablahozelali

Príspevok v téme: Rodicia mi uz treti rok po sebe nezablahozelali
Miriaaaam445

Ahojte.. moji rodicia mi uz treti rok po sebe nezablahozelali.. trochu to nechapem.. ved mam jedno decko tak mu blahozelam ked ma narodeniny nie? Nechcem tym povedat ze som nedostala darcek lebo to ma netrapi ale trapi ma to, ze chodime okolo seba doma a nikto z nich ani bu ani mu.. akokeby som ziadne narodeniny nemala. Ale ked maju narodeniny mamine kamaratky tak hned uteka na oslavu a este im aj nieco kupi. Aky mate na to svoj nazor? Netrapilo by vas to ze vam vlastny rodicia nevedia povedat vsetko najlepsie? a to sa nevyjadrujem radsej o inych problemoch u nas.. (a mam 21)

vebe

Skor nez zatratis svojich rodicov, predsa len si najdi cas a povedz svojej mame ze ta tato vec trapi a ze tomu nerozumies. Vies, tak ti poviem, rodicov mame vsetcia len jednych. Si vo veku ked clovek rodicov velmi neuznava, ale mamu aj otca mame len jedneho a prides na to az vtedy ked ich raz navzdy stratis. Oni pre teba urcite toho uz vela urobili, to deti dlho vobec nevidia a ty ich proste uplne odpalkujes len preto ze ti nezagratuluju k narodenima a este k tomu si sa s nimi o tom ani nebavila? No to vobec nesvedci o tom, ze by si bola dospela. Ukaz ze si dospela a skus sa s mamou o tom porozpravat. Tak v zivote funguje, mas problem, musis tomu druhemu o nom povedat. Skor nez niekoho zatratime a odsudime, musime mu dat sancu a spytat sa ho preco nieco robi ci nerobi. Hovoris tu, ze ich nezavolas na svadbu a podobne. Netvrdim, ze na tom stoji svet, ale mozno ked budes raz mama, mrzelo by ta, ze tvoja mama nestala na tvojej svadbe tak ako by mrzelo teba, keby si nestala ty na svedbe svojej dcery.To su velmi emocionalne zalezitosti. Pochopis, ked raz bude tvoje dieta prvy krat vystupovat niekde na besiedke, zazijes pocit, aky sa inde zazit neda.

Miriaaaam445

ths - tiez som raz mala zlost a ma napadlo ze ked ma zrejme maju v pake tak ani ich nepozvem na svadbu :) :D mozno sa smejem a mozno je to hlupe urobit to ale keby som sa na dalsi sobotu vydavala a oni by tam mali byt a mali by sme si hovorit akoze vsetky tie super krasne veci do zivota a bla bla tak neviem ci by to nebola len taka pretvarka myslim z mojej strany kedze viem ze mi nevedia povedat ani vsetko najlepsie a zrazu sa mam ku nim spravat akokeby sme boli skvela rodinka.. Niekto tu pisal aj to, ze pred tymi 3 rokmi sa mozno mohlo stat nieco co zapricinilo ze mi neblahozelaju :) NEVIEM O TOM... a niekto sa tu pytal ci aj ja im blahozelam.. ano blahozelam :) mame som napisala sms ked som vedela ze napriklad nebudeme cely en spolu aby som jej to povedala a potom som jej dala aj nejaku tu cokoladu, teraz som bola v lete v zahranici a akurat mal otec v lete narodky aj meniny tak som mu napisala na obidve sviatky sms... ale po tychto narodeninach uz viem ze im nikdy nezablahozelam zrejme :))).. ja by som si nedovolila svojmu dietatu nepodat ruku a povedat aspon vsetko najlepsie.. by som sa hambila keby moje dieta povedalo inym ludom ze mu rodicia nevedia ani ruku podat na narodky.... samozrejme som sa s tym zdoverila aj kamaratkam a tak a tiez to nechapu... podar ruku a ppovedat pekne slova na narodeniny je to najmenej co mozu rodicia vlastne urobit a zaroven by to premna bolo to najviac... nepotrebujem darceky.. kaslem na darceky... staci mi vediet ze im namne zalezi a ze vedia kedy sa ich dieta narodilo a zeby sa z toho tesili, ze som tu.

vebe

je to sice trochu zvlastne, ale nepozname dovody. Najlepsie urobis, ked sa to priamo opytas. Najdi si vhodnu prilezitost a povedz mame, ze si z toho smutna, alebo ze by ti spravilo radost, keby ti zablahozelali. Oni mozno vobec netusia ze ta to trapi. Ako matka musim povedat, ze clovek si niekedy neuvedomi, ze to co robi, nie je to najlepsie pre deti a ze niekedy veci vnimaju inak ako si myslim ja. Mne to moje deti ale povedia a je to to najlepsie co mozu urobit.

Noelani

To mi je veľmi ľúto. Máte medzi sebou Dobrý vzťah alebo stalo sa nkeco koli čomu ti prestali gratulovať? Možno si myslí že si už veľká a nie je to potrebné. Ale sama si to neviem predstaviť. Síce nebýva u rodičov ale vždy si zavoláme keď má niekto z nás narodky a gratulujeme si. Dokonca aj k meninám ale to nie vždy. Porozpráva sa s nimi o dôvode prečo je to tak možno sa aspoň dozvieš prečo ti negratuluju. A ja ti gratulujem k tvojím narodeninám. Buď zdravá, silná, šťastná a nech sa ti splnia všetky sny ;)

sid

Nemám rada, keď niekto píše všeobecne "staršia generácia je egoistická", "mladí sú zlí". Vždy je to o konkrétnom človeku. Keď ti rodičia negratulujú, tak to je fakt divné. V živote som nezabudla na narodeniny vlastných detí, aj keď dostali len maličkosť, ale niečo dostali vždy. A blahoželanie určite. Keďže to trvá len tri roky, pravdepodobne sa pred tými tromi rokmi niečo stalo, čo zapríčinilo tento stav. Buď popremýšľaj a možno na to prídeš sama. Ja odporúčam otvorene sa opýtať. V poslednej dobe aj v mojom okolí zlyháva komunikácia a sú z toho neskutočné problémy, ktorým by sa dalo pri troške dobrej vôle vyhnúť. Držím palce, nech si to s rodičmi vysvetlíte a bude všetko znova v pohode.

ths

Starsia generacia je strasne egoisticka. Ked ja zablahozelam mame a dam jej darcek, tak je cela vytesena a vybozkava ma, ale aby ona zablahozelala mne, to nehrozi.
Si myslia, ze cely zivot makaju a to my im mame sprijemnovat zivot a ze my nemame ziadne starosti.
Mam 22 a nikdy mi rodicia neblahozelali k narodeninam, ani k 18. Skratka maju na to iny pohlad. Moj nazor je taky, ze ked na mna takto kaslali, tak ja ich neplanujem pozvat na svoju svadbu. Je to moja sukromna vec. Dovi dopo.

5.5 elsa

miriam zrejme vo vašej rodine nie sú zaužívané oslavy mama ide na oslavu lebo ju tam pozvú pritom nevníma fakt že tebe na tom záleží a vadí ti to možno je dôvodom aj to že už nie si malé dieťa ktorému by mala robiť oslavy na druhej strane ti dajú aspoň darček no tak a ostatným členom rodiny sa oslava robí?

DontWorry

Trapilo. Raz sa aj tak stalo, ale len preto, ze mali chaoticky den. Tak som len dosla do obyvacky potichu ze mam narodeniny...vtedy to napravili...

Mozno len staci povedat co ta trapi a spytat sa ci si spomenuli