Ako byt pre priatelku oporou?

anjelik *

No skutočnou podporou si pre toho druhého vtedy, keď sa pri tebe cíti dobre. To znamená, keď si bytosť príjemná, nekonfliktná, dobre naladená, negeneruješ žiadnu otrávenosť a zlú náladu. Nie si hádavý. Ale ak chceš byť oporou, znamená to, že ty ju sám v nej asi nemáš, vo význame, venuje ti málo pozornosti a tak si ju chceš zabezpečiť *pomocou*. Ak je niekto slabý, tak ho to môže vyslovene obťažovať a to sa asi deje u vás. Pretože niekedy človek zvláda svoje problémy lepšie sám, ako keď má tomu druhému vysvetľovať. :o) Čiže, nechaj priateľku, nech ťa sama požiada o pomoc, nesnaž sa *páchať* dobro. :o)

opora

no, tiez mi to napadlo, aj ked tazko sudit ked je tu len jedna strana, o com inom myslis ze by to mohlo byt ?

ale tak, ma dost v praci, nalozene, stresy, vela cestuje, isto to unavuje. malo spi.

opora

bod cislo 2, pohoda, bod 3, pohoda.
bod 1, to je asi narocne.. lebo keby to bolo take lahke, ze hrubou silou by som splnil vsetko co ma na ociach, tak pohoda, lenze, niekedy nechce ani pomoc, aj keby to prem na znamenalo 1 mavnutie rukou. rozpravat sa viem diplomaticky o hocicom, neexistuej tema od zeny, ktora by ma nebavila.

vtipne je to, ze kazdy kamos, kolega, alebo tak mi hovori, ze som jeden z tych, co je spolahlivy na 100% (neokradne, je tam na cas, dodrzi slovo), a to nie su len krcmovi kamosi, ale fakt, fakt velmi vysoko doverihodni ludia, co uz maju nejake to meno...

ale ona, akosi vo men tu oporu asi nevie najst, neviem.. alebo je taka povaha, ze nechce oporu.. neviem..

a to milovanie, nuz, nemyslim ze by bola ten typ, co ovie presne, kde robim chybu, a dava hodnotenie, alebo smeruje, asi chce, aby som cital myslienky, co sa aj snazim, ale je to takmer nemozne. pretoze presne ako v bode cislo 1, neviem ekdy chce pomoc a kedy sa len vykecat a vyslovene zakazuje pomoct jej.

5.5 elsa

opora to musí s teba cítiť že má v tebe oporu aby vedela že sa na teba môže spoľahnúť na 100% stáť pri nej keď má problémy-pochopiť ju atď.,na to už prídeš sám .......

wreck

1. pocuvat co hovori, snazit sa rozoznat kedy potrebuje pomoc a kedy potrebuje len hovorit (velmi velmi velmi narocne, chce to vela prace na sebe, kedze zeny castokrat rozpravaju o veciach, ktore podla zvycajne chlapa nemozu zaujimat). treba sa zmierit s tym, ze zena obcas (casto?) rozprava len preto, lebo jednoducho chce.
2. dodrzat slovo. ked jej slubim, ze niekde budem, tak tam som vcas, aj ked ona meska. ked slubim, ze urobim nieco casovo obmedzene, urobim to skor, nez je to neaktualne. tato zrucnost VYRAZNE prispieva k snahe byt niekomu oporou.
3. byt chlap. doplnit jej zensku 'zlozku'. nebat sa drobnych oprav, vediet vybavit veci (na urade, reklamaciu, atd.) a vediet zabezpecit adekvatne zivobytie. to posledne vam asi zatial nehrozi az tak, ale je dobre vediet co ocakava v tomto smere. ano, zeny ZVYCAJNE toto ocakavaju, akokolvek sa tvaria ze nie.

podla mna tri zakladne veci, ak nespominam to, ze mas vediet AKO sa s nou mas co najlepsie milovat.