Hormonálny profil - vlasy, kde robia?

Príspevok v téme: Hormonálny profil - vlasy, kde robia?
Tina28

Ahojte. Dlhodobo mi padajú vlasy - posledný polrok mi vypadla asi polovica. Chcela by som si dať urobiť hormonálny profil, ale gynekologyčka mi po nadhodení tejto témy povedala, že nech si ho dám urobiť a potom nech prídem aj s výsledkami. Keď som sa pýtala na kožnom tak tam ma odbyli, že také nerobia.
Tiež som rozmýšľala o genetickej analýze, či by preukázalo z čoho je to vypadávanie, ale tiež neviem akého lekára mám osloviť.

A ešte jedna otázka v tom hormonálnom profile sa vyšetrujú všetky hormóny v tele? Čiže aj štítnej, nadobličiek? Alebo to zas budem musieť vybehať u endokrinológa?

ni-ka

nadmerne padanie vlasov moze zapricinit aj problem so stitnou zlazou...
zakladny odber na hormony SZ ti urobi aj obvodny, ak mu povies ze mas taky problem...podla vysledkov sa uvidi co je pricinou...
a nebolo by zle urobit kompletny krvny obraz, mozes mat nedostatok nejakeho mineralu alebo zeleza-aj anemia sposobuje padanie vlasov...

redka

A obvodacka ti neurobi? Resp nech ta ona posunie za odbornikom. Az by to neslo, tak by som si nechala testy urobit za priamu uhradu. Lekari sa obavaju, ze to poistovna nepreplati asi. Aked ti tam nieco vyskci budes mat uz nieco v rukach. Na vlasy je vraj dobre MSM. Zatial len testujem tak neviem ci urcite, ale recenzie su dost pozitivne.

Tina28

Hak neberiem ani som nebrala. Veď práve, nájsť nejakého odborníka je problém. Keď je problém už urobiť len hormonalnu analýzu...
Fakt neviem čo mám robiť, už zo zúfalstva začínam poškuľovať aj po čínskej medicíne.

redka

Okrem toho nic? Hak a pod. Inac z tej vlasovej analyzy neviem ci zistuju aj hormony. Urcite vedia zistit ake latky ti chybaju, len este potrebujes aj niekoho, kto ti povie, co sa da robit s tymi vysledkami.

redka

Neberies nejake lieky ci doplnky vyzivy?

Inac viem ze vlasova analyza sa robi v Polsku. Posles tam vzorku a oni ti poslu vysledok. Stoji to tusim 80 eur. Vlasy nesmu byt farbene.berie sa vzorka cca 3 cm,striha sa pri korienku.