Úzkostné stavy a depresia

Príspevok v téme: Úzkostné stavy a depresia
Dada27272727

Dobrý deň, mám takú zásadnú otázku, v posledný mesiac sa u mňa prejavila tzv. úzkostná depresia, pretrváva, nemôžem kvôli tomu spať - pocity na vracanie, ťažoba na hrudi, ťažké dýchanie, pocit hrče v hrdle, zimnica, búšenie srdca, strach a podobne. Niekedy to pretrváva i do nasledujúceho dňa a ja nedokážem normálne jesť celý deň, nedokážem sa na nič sústrediť. Horšie je, že to rodine nedokážem nijak objasniť,stále na mňa pozerajú ako na blázna. Poraďte mi prosím čo mám robiť, resp. dá sa to zvládnuť aj bez lekárskej pomoci? Ďakujem krásne.

didik

ahoj to iste som zazivala aj ja len u mna sa pridali migreny s tkz.zrakovou aurou ....uzkosti zmyzli same a migreny ostali kazdy mesiac 2x pred menzesom a pocas ovulacie.... najviac matrapi ta zrakova aura ked 15 minut nic nevidim len farebne mihotave kruhy a vtedy neviem ani ako sa volam ani jedna veta sa mi neda pospajat...vysetrenia mam ok ,myslim ze menstruacny cyklus ma s tym nieco spolocne...pretoze uzkost som mala najviac pred menzesom a cez ovulaciu

kikarika1

dada

skús niečo prírodné na posilnenie celého nervového systému, možno ti to ešte pomôže odvrátiť symptómy, prinajmenšom ich minimalizovať (netreba ísť hneď k psychológovi, ktorý by ťa najprv vypočul a následne by zhodnotil distribuovanie k inému odborníkovi - psychiatrovi...predpokladám, že lieky do seba pchať nechceš)

mne na "divné" stavy (ak pretrvávajú viac dní) pomáha najviac ranné pitie mätového čaju (nezarobený, bez cukru a bez citróna), výborné sú aj šumivé tablety Revital magnezium + B6 ....ak už nepomôže ani toto, tak skús MAGNE B6...držím palce :)

Sayuri

V hlave sa mi melú pocity strachu z toho, ako to zvládnem, nemyslím na nič konkrétne, skôr na to vracanie, odmalička sa tiež veľmi bojím vracania.

hulala

A naco pritom myslis ked to mas? Mas v hlave prazdno, len uzkost alebo myslis na nieco konkretne co je spustac toho stavu?