Mastná pleť, čierné bodky

Príspevok v téme: Mastná pleť, čierné bodky
Fredooo

Zdravím, poprosil by som nejaké rady ohľadom mastnej pleti alebo doporučiť nejaký kvalitný krém na veľmi mastnú pleť. Z internetu som dočítal že taká pleť nemá byť vysušovaná, aby nebola pleť ešte viac mastná. Mám aj nejaké to akné, čierne bodky atď. Bojujem s tým už veľa rokov no nedarí sa.Športujem a zdravo sa stravujem. Chodím aj ku kožnej no prípravky čo mi predpisuje mi nijak nezaberajú. Mám 19 rokov. Za každú radu budem vďačný.

w. poradca

Ahoj Fredooo, som certifikovaný odborný poradca pre zdravie, výživu a pleť. Vedel by som ti poradiť. Poznám viacerých ľudí, ktorí trpeli takým problém ako ty a dosiahli krásne výsledky :) Ak máš záujem o bližšie informácie, ozvi sa mi na mail zdraviekrasasport@gmail.com

zuzi74

Fredooo, akne je vnutorny problem. Ja uzivam pestrec na ocistu pecene a plet sa mi velmi pekne precistila.
Kremy si davam namiesavat len z cisto prirodnej kozmetiky. Je mozne ich namiesat od mastnej po suchu plet.
Na koznu by som sa rozhodne nespoliehala. Uz ma vytacaju s tymi ich antibiotikami a zazracnymi mastami proti akne. Zvlast ked tie ATB predpisuju mladym zenam a muzom.

Fleur-de-lis

no ja som zatiaľ vyradila všetky a neskôr budem testovať ako zvládne pleť kefír a jogurt. Syr mi robí tiež problémy.

Fleur-de-lis

No najväčší úspech u mňa malo vyradenie mliečnych výrobkov. Pred tým som mala veľmi mastnú pleť, teraz je normálna. Ale zároveň som postupne obmedzovala aj vyprážané v rastl. olejoch a sladké. A aj olivový olej ako krém je vďaka antioxidačnému účinku dobrý a menej som sa potom leskla.
Ja osobne si už nič chemické na pleť nedávam, a ani už netreba. Súhlasím s názorom, že to pokožke viac škodí ako pomáha z dlhodobého hľadiska.