Mlieko a bolesť brucha

Príspevok v téme: Mlieko a bolesť brucha
dajka_rk

Ahoj

poraďte mi prosim. Mam 21 rokov a uz od malicka mi byva zle ked vypijem mlieko. Do teraz som to dako neriesila ale teraz na posledy ako som si dala pohar mlieka tak mi bolo asi 3 dni velmi zle od žaludka. Tak som sa vybrala ku doktorke ze chcem vysetrenie lebo mi nebyva dobre. Tak mi vzala krv a poslala do laboratoria na laktozu, kravske mlieko, bielkoviny a kadečo ine. Dnes som volala o vysledky a ze su negativne. Nechapem to... Co to moze byt podla vas? Prosim len mi nepiste komenty ako napr. tak prestan pit mlieko. Ja ho nepijem tento 1 pohar som si dala.

Shayleen

Mne kozie mlieko a z toho vyrábaná tibetskà huba pomohla na viaceré ochorenia. Som akurát pri tom aby som ti hubu zase zohnala

embryo

dajka_rk: kysle mlieko straca kysnutim velku cast laktozy, ludia co maju intoleranciu ho vedia znasat...

este teoreticky mozes mat alergiu na bielkovinu kravskeho mlieka, ale tym, ze mozes konzumovat aj ine potraviny s nizsim obsahom laktozy (ktore su z kravskeho mlieka) a nemas pri nich zaludocne problemy, by si ju mat nemala ;-)

v lekarni existuju tabletky, ktore si das pred konzumaciu mlieka a dodaju ti docasne do zaludka potrebny enzym na jeho travenie

dajka_rk

embryo... nie syr tvaroh ani nic podobne mi problem nerobi dokonca ani kysle mlieko len obycajne.

Dalsi koment... dakujem za prispevok ale vravim ze nepotrebujem citat o tom ze ho nemam pit. Ja ho nepijem ale raz za cas si ho dam.

embryo

Shayleen: kozie mlieko tiez obsahuje vela laktozy... rovnako ako vsetky zivocisne mlieka, to nie je riesenie jej problemu :-)

embryo

dajka_rk: vsetky tvoje priznaky a skusenosti s mliekom napovedaju, ze mas intoleranciu na laktozu...

nemam medicinske vzdelanie a teda neviem, ci sa da odberom krvy zistit tato intolerancia

ked si vsak precitas nasledujuci clanok, tak to vyzera, ze testy na laktozovu intolernciu sa robia inak ako obycajnym odberom (cast diagnostika)

www.medifera.sk

syr, tvaroh, smotana, maslo ti nerobi podobne problemy?

sweater*

tak ho nepi a je po probleme ne? vies kolko rastlinych mliek existuje a jake su strasne dobre? a ani kvoli tomu nikto netrpi. skus