Štúdium na LF + príjmačky

Príspevok v téme: Štúdium na LF + príjmačky
OliverHealth

Čaute, chcem sa spýtať či mi viete poradiť na akú lekársku fakultu sa mám hlásiť. Chcem študovať všeobecné lekárstvo. Môžete mi poradiť takú ktorá si myslíte že má najväčšiu kvalitu(výučby, uplatnenia absolventov atď.). Poradte mi prosím lekársku resp. lekárske fakulty na Slovensku a aj v Česku.

Ešte mám taký menší dotaz. Nebude problém dostať sa na LF ak som neštudoval na gymnáziu ale študoval som resp. stále študujem na SOŠ. Konkrétne študujem informatiku. Ale som ochotný pre to aby som sa dostal na lekársku fakultu spraviť naozaj veľa.

Čo som napríklad čítal tak na LF UK v BA berú na základe testu ktorý má 100 otázok z biológie a 100 otázok z chémie.

Na LF SZU v BA berú na základe testu ktorý má 80 otázok z biológie a 80 otázok z chémie.

Stačí mi teda na prijatie na LF spraviť testy na výbornú?

Momentálne som ešte len v 3. ročníku na SŠ ale kedže idem z SOŠ tak sa začínam pripravovať už teraz.

Mám šancu že ma niekde prijmú?

Vopred ďakujem za rady

susisusi

da sa ist na medicinu urcite aj bez gymnazia, im je to jedno - musis da t prijmacky - v BA mas 3000otazok, ktore sa musis naucit naspamat, bez debaty, padaju teraz rekordy na prijmackach v hranici prijatia a ludia sa zlepsuju z roka na rok, resp snazia sa dostat ako len vedia.

na prijmackach dostanes z 3000 otazok 200.

bezmmena

LFUK v BA nikdy!!! studovala som tam, odisla som no vobec nie z dovodu ze by som nezvladala ucivo ale z moralnych dovodov to co sa tam deje je neskutocne!
ak chces nechaj mi tu mail napisem ti blizsie...
a co sa tyka prijimaciek treba vediet podklady na prijimacky odzadu aj odpredu naspamat, myslim si ze ked sa zacnes teraz ucit ale fakt ze poriadne ucit mas sancu no fakt neodporucam...v MT boli tento rok problemovejsie prijimacky

Nela41

Elsa je totálne mimo jej príspevky preskakuj ani nečítaj, stratila som 5 minut života :D

A k téme, ja mám skončenú obchodnú akadémiu a som hrdá študentka medicíny a vôbec to nebolo také hrozné sa to naučiť :D
na LF UK v BA alebo SZU v BA a tak isto na LF v KE sú vydávané testovnice, kde je okolo 3000 otázok a tie sa musíš naučiť ako očenáš, že budeš vedieť správne odpovede vykríknuť aj o pol noci ráno ;-D ak sa zaprieš a naučíš sa to tak nie je vôbec žiadny problém. Na JLF testovnice nie sú, tam treba presne vedieť gymnaziálnu biolu a chémiu, z bioly takých 6 kníh "biológia pre gymnázia" a z chémie tri knihy také staršie vydania neviem čo to je presne zač...
Ale to treba naozaj ovládať a chápať tomu, lebo tie prijímačky na JLF sú stavané dosť na logiku no..
každopádne ak máš motiváciu dostatočnú tak to zvládneš a ľudia ako slečna Elsa môžu len závidieť ;)
a čo sa týka štúdia tak ti gymnaziálne učivo chýbať nebude, ak spravíš prijímaťky tak máš všetko čo potrebuješ zo strednej školy a všetko ostatné sa budeš učiť už za chodu v novej škole :)

faidra16

No par prispevkov som si precitala :) myslim ze na kilometre vzdialene od reality. Tak ti poviem moj pohlad- maturantka gymnazia a tiez sa chystam na medicinu... ja kontretne JLF Martin. A vsetko zalezi od toho ako velmi chces TY. Si v tretom rocniku - odbornej skoly takze mas hodinu dvanastu nato aby si sa zobudiil a drvil sa. Pretoze na gympli vseobecne plati ze tri roky aktivneho ucenia a 4.rok neskutocnej driny. Neviem si predstavit uplne od zaciatku sa ucit chemiu a biologiu.Ale urcite sa to da ale budes potit krv lebo my teraz potime a to sme v tom tri roky. Ale nevzdavaj sa. Z pravidla plati ze sa dostanu ti ktori to nepodcenuju.. co zvycajne studenti gymnazia robia. Osobne poznam asi dvoch ludia z obchodnej akademie a jedno dievca zo zdravotnej co sa tamdostali len preto ,lebo chceli. No a ku skolam :) V Ba na UK vseobence plati to ze sa naucis knihu otazok ktoru vydavaju. Kupis si ju myslim ze tam je 3000 otazok. Len z nich dostanes na prijimackach 200. S konkurenciou treba pocitat neskutocne nabiflenou ( prijimacky trvaju 5dni a uz v prvy den maju skoro pocty naplnene tymi ktorymi maju plny pocet bodov !!) - poznam extremistov ktori sa naucili systemom otazka- pismeno. Poriadne ani nevdeli co je v tych otazkach. ( Mozes skusit aj toto ale v prvom rocniku umres potom. Vsetko to pokracuje na tom ,,co uz vies z gympla''. V KE to myslim funguje rovnako alebo velmi podobne. Martin testy nepusta do obehu. Baziruju ,,IBA'' na ucebniciach z gympla ktore ale musis vediet recitovat - plus tomu musis rozumiet a pokial niesi sikovny a nepodari sa ti dostat k testom tak nemas sancu :) Osobne nepoznam osobu ktora sa tam dostala a prvy krat videla tie testy na prijimackach ( ak tu nejaka je nech sa hlasi , skladam pred nou obrovsky klobuk dole :) ) A LF SZU -to je strata casu ta medicina nema nic , ani knihy ani profesorov ani nic. Myslim ze maju problem aj s akreditaciou. To je lepsie ist studovat mandragogiku ako sa tam trapit 6 rokov a potom nemat ani titul. Nuz mudrujem tu ako keby som najmudrejsia na svete :D - uvidime v juni O:) ale snadsom ti pomohla aspon trosku. V kazdom pripade to nevzdavaj aj keby ti vsetci okolo hovorili ze na to nemas, ze sa to neda a pod. a ty budes chciet :) tak mozno raz budeme kolegovia :) GL

5.5 elsa

ak ju to zaujíma tak si postupne vzdelanie doplní ak už má zdravotnícku školu tam sa dá už študovať aj odbor fyzioterapeutka alebo iné odbory prax je len plus keď už robí ako ošetrovateľka,no ja sa nebojím :)rada chodím k lekárom ktorí sa vyznajú v tom čo robia osobne by som to robiť nechcela veľmi veľká zodpovednosť.....

knaja

Vsak ja to chapem, mozno pojde tym smerom, ze najprv zdrav. skola. U nas v meste je LF a poznam medikov, co tu studuju, aj lekarov, co vystudovali. Chapem, neboj. Aspon vie, co to obnasa.

5.5 elsa

knaja môže keď už je ošetrovateľka tak môže postupovať nadviazať môže na zdravotnícku školu ktorú už teraz má a študovať ďalej ale ak si niekto s technickým zameraním myslí že ho rovno príjmu na medicínu kde má problém sa dostať ten najšikovnejší žiak zo zdravotníckej alebo gympla tak to je na :D :D mám neter prijali ju na zdravotnícku školu mala samé jednotky aj olympiádu vyberali vyznamenaných ešte aj súťaž musela mať z chémie nie je to len tak a to je len stredná veľmi veľa sa musí učiť každý deň majú 9 hodín a doktorka to je veľmi zodpovedná práca

knaja

Ale ona ma velke ambicie, moze byt raz aj lekarka. Vsetko sa da nastudovat, len hlavne a co je dolezite, mat k tomu povolaniu ci poslaniu aj vztah. Poznam aj lekarov, ktori nevedia liecit, len maju titul. Samozrejme, ze viem, ake je to zodpovedne a tazke. Aj taka strojarina je tazka. Kto ma ciel, moze ho dosiahnut, ak chce.

OliverHealth

Ty tu nemáš ani základné poznatky o téme na ktorú sa pýtam tam sa prosím ťa zdrž diskusie ak o tom nič nevieš a odrádzaš ma zbytočne. :)