Kontakte sosovky - problem

Príspevok v téme: Kontakte sosovky - problem
lobogo

Ahojte,

pred mesiacom som zacal nosit kontaktne sosovky znacky iWear XR Supreme, bol som, samozrejme, aj na vysetreni, kde mi u optika zmerali zrak a vsetko mozne. Lenze mam taky problem, ze po mesiaci ich stale v oku citim, nic extremne, len proste viem, ze v tom oku nieco je + niekedy vidim trochu rozmazane, ze musim viackrat prezmurkavat, aby som zaostril. Taktiez mam pocit, ze do dialky miestami vidim horsie ako s okuliarmi a ako aj bez nich. Dioptrie mam slabe (1,5;1 - okuliare a 1,25;1 sosovky), takze neviem, kde by mohol byt problem. Navyse mam niekedy pocit vecer, ze ma po vybrati mierne bolia oci, co casom prestane. Aj pre toto ich nenosim stale, ale davam si ich len, ked niekam idem, lebo mam pocit horsieho videnia. Paradoxne na prednaskach, ked som nosil okuliare, musel som sa casto pozerat ponad ne, lebo som mal asi unavene oci a horsie sa mi citalo a so sosovkami je toto lepsie. Pisem sem, lebo by som chcel pocut nazory tych, ktori ich nosia dlhsie cim to moze byt, tipy na riesenie, ci si mozem poskodit zrak a pod. Samozrejme, ze sa chystam ist na to popytat ci uz do optiky alebo aj k ocnej, ale chcem, co najviac informacii, tak pisem sem.

Sosovky som skusal nosit, aj ked som bol mladsi, ale vzdy to vydrzalo tak tyzden alebo dva, lebo som ich tam proste citil. Teraz sa uz, ale toho nechcem vzdat, tak budem vdacny za kazdu radu :). A ano, nasadzujem si ich urcite spravne :).

Dakujem,
lobogo

lobogo

Dakujem za rady, kludne, ak ma este niekto nejaku myslienku, nech ju sem napise :).

Hej, hej, to s tou inou znackou tiez najskor vyskusam. Najprv ale chcem skusit tie jednodnove ako mi tu bolo poradene, tak som zvedavy, ked pridu, co na to moje oci povedia. Navyse mienim sa ist aj cez Vianoce poradit radsej aj ku svojej ocnej a nie len to konzultovat s optometristom optiky, ktora mi chce predat sosovky, kedze nerad by som si nieco so zrakom porobil. Ale tak dufam, ze mierne drazdenie a palenie nebude mat dovtedy za nasledok nic horsie :). A to po tych 10 hodinach necitis absolutne nic, ked si ich vyberies ? :)

Daduska13213

..vyskúšaj inú značku .. spýtaj sa v optiách (nie v jednej ale skús viacere) kde či čo poradia a podľa toho ... =) ja mám šošovky denne 10 hodín a bez problémov ..cítim ju v oku len keď už je puknutá ... nosím 2-týždňové =)

Leni 888

Ahoj,
Kontaktne sosovky aj ne zvykli vadit ale potom som presla na 1 dnove ktore sice su ovela drahsie ale prepustaju kyslik a taktiez su velmi tenucne cize absolute ich necitis. odporucam Acuvue znacku. taktiez lekarka mi radila dat si ich do oci az pol hodinu po tom ako sa zobudis kedze oko si vytvori ochranny slzny film a nevadia mu az tak.

lobogo

Nechcem vytvarat znovu temu, tak to skusim aktualizovat, snad to nie je proti pravidlam.

Nevie nikto poradit ?

Dakujem