Mierne točenie hlavy

Príspevok v téme: Mierne točenie hlavy
Tincex

Ahojte. Chcem sa opýtať, či sa niekto z Vás už stretol s miernym točením hlavy ( väčšinou pri prudšom pohybe hlavou, niekedy pri sedení občas aj pri chôdzi ). Začalo to z ničoho nič. Jedného dňa som si sadol do kresla nakrivo a to tak, že opierka kresla mi tlačila na chrbticu. Približne za 10 min ma začalo jemne pichať v pravom oku a následne sa mi zatmilo pred očami. Vtedy som poprosil matku aby mi dala pohár vody a rýchlo som sa postavil ( zo šoku ) trvalo to len zopár sekúnd. Ihneď som si zmeral tlak a mal som 140 / cca 95 ( predpokladám, že preto trochu zvýšený, že som sa zľakol. Inokedy som problémy s tlakom nemal, taktiež pulz som mal zvýšený. O 2 dní nato ( keďže bol víkend ) som navštívil doktora. Dal mi spraviť krvné testy a RTG hrudníka / pľúc. Tieto vyšetrenia ukázali, že je všetko v poriadku. Akurát mi predpísal Magnesium pre istotu jednu tabletu ráno, jednu večer. Od spomínaného závratu sa mi už cca 2 týždne stále takto mierne točí hlava. Je možné, že je to od chrbtice, alebo skôr psychika ?. Pracujem ako IT Administrátor / Programátor teda mám sedavé zamestnanie. Čo sa týka životosprávy tak ovociu a zelenine tiež moc neubližím aj keď po tomto "zážitku" už začínam jesť aj ovocie a zeleninu :D. Taktiež sa snažím dodržiavať aj pitný režim už. Ešte dva možno dôležité fakty: Cca štyri dní pred týmto závratom mi trhali pravú hornú sedmičku a cca 2 dní pred týmto závratom som buchol s autom do plotu, kde mi počas tohto incidentu mierne "šarplo" hlavou. Môže to mať nejaký súvis ? Vďaka vopred za všetky odpovede.

RNG

Zapchate cievy v strednom uchu, zapaly v strednom uchu, nizko cukor a podobne su dovody problemov z roznovahou(vertigo)
Cievy si treba cistit lecitinom , lipazou a fibrinolytickymi enzymami ako nattokinaza, serrapaptaza alebo lumbrokinaza, ktore zarovren bezpecne riedia krv a zlepsuju celkove cirkulaciu krvi v tele. Na nakazy v strednom uchu si ich treba bajskor odstranit v prinosnycy dutinach, co su zdroj nakaz mandli, hrsdla stredneho ucha priedusiak a pluc. Na to treba kvapky roztoku citricidalu(profesional).
Na odhlienenie stredneho ucha treba brat NAC serrapeptazu a najma oreganovy olej, kde davka carvacrolu c tom oleji musi byt najmenej 3 x 200 mg.
Na odstranenie pripadnych kalcifikatov v stredniom uchu, najma v slimaku, pomoze pouzivat vitamiony D-3 a K-2, ktore pomozu tie kalcifikaty premiestnit z makkych tkaniv do kosti, kam patria.Drobne krystaliky v slimaku pomylia nervy a zhorsuju stabilitu(vertigo)

Moireal

Ospravedlnujem sa ira vladic, dnes som sa zaregistrovala a neviem to tu celkom pouzivat. Myslela som ze ta to len oznaci.

ira vladic

No mne sa tiez tocila hlava, piskalo v uchu a ukazalo sa ze som mala nador. Nevravim, ze to musi byt nador ale ak to trva dlho a zneprijemnuje to cloveku zivot, je dobre vyskusat tu magneticku rezonanciu. Nieje tak skodliva ako ct a je celkom dost presna. Ale to je samozrejme moj nazor.

ira vladic

Dobry den,uz asi 2 tyzdne sa mi kazdy den toci hlava.Je to velmi neprijemne.Miha sa so mnou podlaha.Toci sa mi cez den,nie v noci.Tlak mam OK.Co to moze byt.Mate niekto podobnu skusenost?Dakujem

Tincex

Ďakujem za vaše reakcie. No tak sranda je to, že doteraz mi nič nebolo a takto naraz v jeden deň to prišlo pred cca 3 týždňami. V noci normálne spím, nebudím sa všetko v pohode, ale ráno keď vstanem tak vtedy sa mi miestami mierne točí hlava a niekedy nie, je to také prechodné. Väčšinou to býva tak zrána a poobede to ustúpi. Snažím sa viac hýbať večer chodím na prechádzky a snažím sa jesť aj ovocie a zeleninu. Krvné testy, moč, EKG boli v poriadku, ale mám isť ešte na jedno preventívne kardio vyšetrenie, pretože kedysi v detstve som mal šelest.

mascha

keď sú krvné testy OK, tak skôr tá nehoda s autom,ale myslím, že aj pre neurologa dosť málo na diagnostiku,sú oveľa ťažšie prípady,keď pacientom nič nenašli,keď máš sedavé zamestnanie potrebuješ viac pohybu na prekrvenie nielen hlavy,ale všetkých orgánov aby správne fungovali

knaja

Podla mna vsetko moze spolu dokopy. Este ma napadlo, ze rovnovaha ma spolocne s vnutornym uchom, ak si tukol s hlavou. Hlavne pi vela tekutin. Mne na tlak pomohol Cardilan - len nedostatok horcika som nim doplnila a draslika. Aj pocasie vplyva na kazdeho z nas.