Vrátenie peňazí v obchode

Príspevok v téme: Vrátenie peňazí v obchode
martinkaaa11

ahojte myslim ze krása ma s módou dosť spoločne takze som do dala sem
dosť ma prekvapil jeden známy obchod ze už aj oni používajú namiesto vrátenia peňazí ked si u nich nieco kúpite-vrátenie vo forme darčekových poukážok
chcem sa spytat nedá sa ich odmietnuť a trvať na vrátení peňazí nejakým spôsobom? minule som sa s jednou predavačou skoro pohádala, ked raz nieco za PENIAZE kúpim tak ich chcem aj spať v takej forme!
mne to príde dosť buzeracia a nútenie aby ste sa tam museli vrátiť u nich nakupit ved predsa mam právo ako zákazník si tovar vyskúšať doma pri normálnom osvetlení pred zrkadlom a nie v tých ich úžasných kabinkach ktoré su naschval tak robene, toto je co zas za ich ,,vychytavku,,??

martinkaaa11

to vyzerá zaujimavo, len to bol iba navrh, prešiel už?
mna ta ich vedúca odpinkala ani mi nedala na vyber
pritom videla ze vyzerám seriózne tovar nenoseny s visackami menšie nemali...tak v com bol problem?

laura36

take obchody ako napr. HM, Promod , Orsay mavali na vratenie tovaru neposkodeneho 30 dnovu lehotu s vratenim penazi, pokial nebol tovar kupovany v zlave, tam je to potom 7 dni. U niektorych znaciek ako House, alebo Private Member mam skusenost, ze ani vymena, ani vratenie penazi. Uz sa radsej vopred pytam, ako to je v obchode pred kupou, ked nie som si s niecim celkom ista, napr. topanky, ci nebudu tlacit, alebo doma zistim, ze sa mi to k nicomu nehodi, lebo vie ma to nastvat. Ked nakupujes cez internet, je tam zakonom 14 dnova lehota na vratenie tovaru a musia ti vratit peniaze.

Ivka 1

Martinka tu Ti poradia : 02 544 111 48 ,
0905 719 874

Je to poradňa pre spotrebiteľov.

Skús si tam zavolať ale tovar ak vrátiš do 3 dní, nepoužitý - mali by Ti vrátiť peniaze . Samozrejme sa tomu vyhýbajú.

dalsi

podla zakona, nemas narok na nic. To, ze ti daju vobec poukazky, je ich dobra vola.

Tovar je OK, mohla si si ho pozriet a potom kupit. Oni ti nemusia dat ani tie poukazky a nemusia zobrat ten tovar vobec naspat, pokial sa nejedna o reklamaciu a nejaku vadu, ktora sa riesi v reklamacnom konani.

Mylis si to s narokom pri kupe cez internet, katalogovom predaji, alebo tam, kde si to nemas moznost vyskusat.

Ak taketo nieco kupujes, tak si najprv over, ci ti vratia peniaze. Napr. niektore hyperparkety nemaju kabinky a nerobia s tym problem, vratia peniaze.

Ale je to dobra vola obchodnika. Nic, na co by si mala narok.

martinkaaa11

a to este ako sa na mna ta veduca asi štyrikrát pozrela...jak keby som jej zjedla obed ze co to od nej chcem
dávala mi kopu otázok ze preco to chcem akože vrátiť...no lebo ked som si to pozrela doma vo veľkých normálnych zrkadlách za denného svetla mi to bolo príliš veľké na mne co mi povedala aj sestra... ja neznášam vsetky tie triky obchodov..asi ste si viacerí všimli ze pred rokmi boli kabínky všade rovnaké a teraz su silno nasvietene zhora a zrkadlá maju tmavý odtieň čiže to dosť skresluje a ked prídete domov nie ste s tým vôbec spokojný...

0vecka

tiez mam pocit ze ked sa to kupuje v kamennej predajni tak bez dovodne sa to neda vratit...

inak je to blbost dat poukazky namiesto penazi... to sa vobec neda porovnat...

Hrac

Pri nakupovani osobne v predajni nemas narok na nic. Vsetko navyse (penazne poukazky, vymena velkosti/farby a pod.) su len dobrou volou predajcu.