Problemová mama

Príspevok v téme: Problemová mama
Martina K.

Dobrý večer.

Mám 58 rokov, mama 77.Žijem aj s manželom.S matkou sme mali vždy všetci veľmi dobrý vzťah.Aj na moje deti a vnúčatá bola vždy milá a dobrá.Skratka bola to ukažková a milujúca babka aj prababka.

Lenže posledný rok sa veľmi zmenila.Začala sa opíjať, začala chodiť po krčmách a keď príde neskoro v noci s krčmy, vždy si odtiaľ dovedie nejakých podgurážených mužov.Robia hluk a ja sa ani do práce nemôžem vyspať.Keď sa s ňou chcem o tom v kľude porozprávať, začne na mňa kričať, vulgárne mi nadávať a niekedy ma aj fyzicky napadne.Z manželom sa ani nerozpráva, keď prídu vnúčatá, je na ne zlá a kričí na ne.

Už som zúfalá.Neviem čo mám robiť.Prosím poraďte mi.Ďakujem

Galapagos

Martina choďte s ňou ku lekárovi a nechajte ju vyšetriť. Za týmto správaním správania toho môže Veľa skrývať. Som opatrovateľka starých ľudí a takéto správanie som už zažila síce u muža ale aj tak. Šup na vyško. Držím palce

Cokodorotka

Prepáčte ale je to naozaj zvlastne, doslova komicke, ze sa vasa mama v 77 takto rozbehla, urcite to nie je v poriadku, musel v nej nastat nejaky zlom. Zlom psychicky alebo zdravotny.Niektori ludia napr.nedokazu prijat starobu a su zli na vsetkych a kaslu na vsetko.Mozno vasa mama nemá uz záujem o nic a riesi to takto. Riesenim by bolo odstahovat sa ale nie je to dnes take jednoduche. V prvom rade nedopuste aby vam dana situacia znicila s manzelom vztah. Drzim palce.

Martina K.

Deria, áno rozprávam sa s ňou, ale ona vždy chytí afekt.

Neviem o tom že by mala Alzheimer.

Niekedy sa už bojím o život.

t78855

bodaj by sa to nebolo nikdy stalo
,,To hovoria všetci, ktorí žijú v podobných časoch. Lenže my o tom nerozhodujeme. Rozhodovať môžme iba o tom, ako si budeme počínať v čase , ktorý nám bol daný...

Deria

V 77-tich rokoch zacala toto robit? Hm, to je fakt nezvycajne, nieco nie je v poriadku. Je fyzicky zdrava? Nestalo sa nieco v poslednej dobe u vas, co by ju mohlo mimoriadne rozrusit? Keby si sa s nou chcela poropravat, urcite by si musela vystihnut cas, kedy by bola v prvom rade triezva, vyspata a v dobrej nalade (ak ju vobec obcas ma.) Pripadne ju skus niecim milym prekvapit (ty vies najlepsie, co by jej urobilo radost)a potom by si ju mozno skor donutila sa v klude porozpravat sa bez kriku. Mohla by si sa jej opytat, ci ju nieco netrapi, ze sa velmi zmenila a ty si robis starosti a tak nejako v tom duchu. K takemu rozhovoru/problemu je nutne si doslova sadnut a nie to riesit medzi dverami.