Stačí jesť len ovocie a zeleninu?

Príspevok v téme: Stačí jesť len ovocie a zeleninu?
Martinit

Už asi 3 týždeň nejem nič iné len ovocie a zeleninu (jablká, orechy, pomaranče, hrušky, mrkvu, slivky, červené, čierne ríbezle, egreše atď atď)
Nemôžem si to vynachváliť, cítim sa ľahšie, lepšie spím rýchlejšie zaspávam, a necítim že by som mal brucho ako sud.

Môžem potvrdiť že to čo vás drží na stále rovnakej váhe je biele pečivo a cestoviny (teda aspoň v mojom prípade to tak bolo). Najhoršie to bolo sa odnaučiť sa jesť práve tieto potraviny, cukor a soľ išiel zo dňa na deň ale biele pečivo hmmmmmm koľko krát som mal chuť si dať tresku s rohlíkom. Žemľu so syrokrémom atď. Naozaj to chce VEĽMI silné presvedčenie že už viac nie.

Zároveň by som sa chcel spýtať či sa napríklad z jablka keď ho postrúham aj so šupkou nestratia vitamíny?

Shayleen

Kto vraví že ja prijímam MC donnalds? Tam chodím asi raz za pol roka.ked pizza tak si robím sama a čo sa týka mäsa jem iba kuracie a moriacie. No vďaka bohu mám veľmi dobré výsledky a to aj vďaka tibetskej huby. Takže tak

KingKong

Shayleen vsak ja ti neberem ze sa zdravo stravujes áno to aj ja nemám rád keď človek sa od 5tich rokov stravuje tak ze pizza McDonald a v 40-tich narieka na vysokí cholesterol alebo podobne.
Ja som písal o tom ze človek vie prežiť a aj zdravo prežiť bez mäsa a mliečnych výrobkov, hoci mlieko pijem resp. jedavam aj ja............
Tot vsjo

Shayleen

Neboj sa ki g Kong zúfalá nie som som ti iba ukázala čo je dôležité. Ale nakoniec ma každý o tom svoj názor a tot je môj. Ja si fädavam so stravou pozor síce nie až taký veľký že juj ale aspoň dám nato a na svoj momentálny zdravotný stav. Veľa ľudí nevie čo a ako správne nemám 12 či 14 ako si asi myslel už som nad 34 a mám niečo za sebou. Každý Z nás má svoje skúsenosti. A potom v staršom veku sa sťažujete na ťažkosti a zdravotné problémy a prečo no práve pre toto. Ja som v mladom veku tiež nato nedávala pozor a dopadla som. Už niekoľko rokov sa stravujem plán mi aj lekári ( nie však na SK ! ) zostavili čo pre mňa správne a čo nie. A či si už takú odpoveď očakával abo nie vieš čo? ...!

Slobodna

Hej zvyknem si namáčať vlašské orechy na noc - mám ich tak rada a kedysi som čítala, že je to lepšie kvôli enzýmom.

Zelené listy-šaláty jedávam radšej vkuse - rovnako aj zeleninu. Zas som sa kedysi niekde dočítala, že strúhaním alebo mixovaním, kde prichádza zelenina do styku s kovom sa strácajú potrebné vitamíny.

Ale myslela som napr. aj nejaké vhodnejšie kombinácie aby organizmus dokázal využiť z prijatých živín čo najviac.

GoFruit

Slobodna pri orechoch a semenach je to namacanie. Takisto aj ryzu ak kupujes celozrnu mozes na noc namocit a vodu vzdy vyhodit a prevedit a oplachnut. Orechy a semena sa namacaju aspon na noc. Na 8 az 12 hod. Ka paraorechy namacam aj na 2 dni. Namacanim sa ti uvolnia živiny.
Pri zelenych listoch okrem varenia, je to rozmixovanie a odstavenie. To rozbije bunecne steny.

Obilniny tiez namacat. Ale v tom sa nevyznam kolko lebo ich nejem.

Slobodna

Poprosím všetkých, ktorí sa vedia adekvátne vyjadriť a dať radu - ako podporiť stráviteľnosť-vstrebateľnosť živín do organizmu?
Ďakujem.

odpovedam

podstatny nie je len obsah nutrientov, ale aj ich stravitelnost a hlavne vstrebatelnost. co mate z toho, ze nieco ma vela proteinov, ked telo z toho vstrebe 5%? poznat gramaz nestaci.

KingKong

Shayleen a co si si týmto krokom akoze dokázala? Myslís že som očakával hentaku odpoved? Aký to má zmysel odpovedať mi ked len zo zufalosti začnes písať určité látky a informácie o nich, (odporučaná denná dávka, prejavy pri nedostatku a potraviny čo ich obsahuju)?
Sama aspon vydís že každu jednu látku môžes získať aj inými zdrojmi ako je mäso a mlieko. Takže veľmi nechápem.......