Muži - ženy rozdielnosť a porozumenie

Príspevok v téme: Muži - ženy rozdielnosť a porozumenie
Fleur-de-lis

Ahojte,
kto vie po anglicky a stáva sa mu, že je z opačného pohlavia vynervovaný, nahnevaný, zmätený, zranený.... mám audio od mojej obľúbenej "vzťahovej" autorky Alison Armstrong, ktoré je jedno z najlepších, čo som od nej počula. Je to celkom dobré zhrnutie celej jej práce.
Vysvetľuje
-vplyv hormónov na rozdielnosť mužov/žien
-rozdielny vzťah k sexu
-ako dostávať od partnera čo potrebujeme
-ako prepojiť tieto dve rozdielne operačné systémy
a podobne

Momentálne sa ešte dá vypočuť tu: www.borrowedwisdom.com z dňa 29.okt
alebo nechajte email a pošlem vám to v mp3.

Je to pre mužov aj ženy. Ide na veci logicky a systematicky a oplatí sa tomu dať tú jednu hodinku.

Kto si to vypočuje môže kľudne napísať názor alebo skúsenosť do komentárov :)

Tak ľudia, nech sa nám darí vo vytváraní jednoty a porozumenia a nie bojov a obviňovaní.

Fleur-de-lis

*anjelik, hej to poznám :)) Je to pravda, že žena, ktorá bude hľadať naplnenie u muža často končí utrápená...
Žena, ktorá je šťastná a vyrovnaná už ako single má väčšiu pravdepodobnosť šťastia vo vzťahu lebo nebude očakávať tak veľa.

Fleur-de-lis

no ja osobne si myslím, že ide celkovo o ochotu porozumieť si a dávať jeden druhému s láskou čo potrebuje. Či sa to týka sexu alebo niečoho iného... Lenže väčšina ľudí vyrástla v nefungujúcich manželstvách a nedostali príklad toho ako sa udržiava šťastné manželstvo. Každé manželstvo je náročné pretože vzťah si vyžaduje investíciu a nie malú.
Tá autorka má skvelé porozumenie toho, prečo si muži a ženy tak často nerozumejú a chcú iné veci a jeden druhému tak nechtiac dajú pocit, že im na sebe už tak nezáleží.

ajatolah

Hned by bolo lahsie ak by ludia sa brali s rovnakou potrebou sexu aby sa nestalo on minimalne ona privela.hned by sa zmensili problemy a kazdy by bol spokojny aj ked len o jednu oblast ide v zivote manzelstva.aj tak malokde je zhoda.

MultiLevel

Dalsi, ty chces aby ti nejaka kniha povedala , co mas robit a ako riesit nieco? :D a nie si trosku narocny? Ak mas konkretny problem, na to ti odpovie maximalne tak psycholog ale nie kniha, ktora je napisana vseobecne.
Z toho co si napisal, som pochopila tolko, ze ten clovek, co ma problem so sexom, nema ziadnu snahu riesit tuto situaciu. Pricin moze byt niekolko. Ak ide o zenu, tak ver, ze s tym moze mat suvis cokolvek, je toho vela a dana osoba si to nie vzdy uvedomuje. Jednoducho nema poznatky o tom, a teda sa da tazko hovorit o niecom, co je pre cloveka nezname....takze ak tvoja zena odmieta sex, skuste si spolocne nastudovat co za tym moze byt. Ovsem, len v pripade, ze si na nu doteraz netlacil, je otvorena riesit situaciu a nie je z tvojho naliehania tak zdeptana, ze uz odmieta cokolvek ;)

milan..

to su iba famy, ze zena najskor potrebuje citit lasku alebo spojenie, aby mala chut na sex. dnesne mlade zeny sa v tomto spravaju uz ako muzi, lebo uz nie su tak ovplyvnovane vychovou. poznam dost takych zien co sexuju zvesela aj bez lasky, staci im fyzicka pritazlivost.

sth

Dalsi, nechcem byt zla, ale nedavam vasmu vztahu velku buducnost. Ak nepomoze poradna, sexuolog, nic, tak sa bud jeden prisposobi alebo sa rozidete. Treba si zvazit plusy a minusy vztahu. Nikto ta nenuti zotrvavat vo vztahu, ktory ti nevyhovuje. Je to tvoje slobodne rozhodnutie.

Fleur-de-lis

dalsi, ja netvrdím, že tá autorka má riešenie na všetko. A správne píšeš, že zmení sa len ten kto chce. Ale jej práca nie je o tom, ako zmeniť toho druhého, ale ako ho pochopiť a ako v podstate zmeniť seba. A na pozitívnu zmenu človek väčšinou reaguje vlastnou zmenou. Veď som to zažila už na kopu veciach vo svojom vzťahu, že ako zmena môjho správania (negatívneho) zmenila správanie môjho partnera. Pretože som konečne pochopila o čo ide, vedela som sa správne zachovať... A k tomu mne osobne pomohla tá autorka a podľa miliónu tém na fóre, kde ľuďom nefungujú vzťahy, si myslím, že môže pomôcť viacerým.

A čo sa týka sexu, no jeden dosť podstatný rozdiel je, že muž sa cez sex spája a žena potrebuje cítiť spojenie pred sexom aby naň mala chuť. Keď spojenie pred sexom necíti, tak ju sex akurát znechutí. Bližšie k tomu hovorí v tom audiu.

Pokiaľ človek nevyskúša určitú zmenu správania, nemôže tvrdiť, že nič nefunguje...

Všetko má svoje hranice samozrejme, žiadna múdrosť sveta asi nespôsobí, že dvaja ľudia, ktorí sa k sebe vôbec nehodia, by mali krásny bezproblémový vzťah. Lenže veľa párov, ktorí sa k sebe hodia majú úplne zbytočné problémy, zranenia, sklamania a nedorozumenia...

dalsi

by ma vseobecne zaujimalo, ako sa da vobec riesit ked vo vztahu chce niekto sex a druhy nie....

Ved to je ako, mne chutia jablka, jej hrusky. Ked hrusky nemam rad, nebudem ich jest. Niekomu nemusia chutit jablka. Niekto ma rad bielu farbu, niekto ciernu, niekto modru, cervenu.

Neda sa povedat, ze jeden ma pravdu a druhy nie.

Problem neni ani tak v tom sexe, ako v tom, ze ked ma druhy z partnerov v tom problem, ten prvy to ignoruje.

Neviem si ani predstavit riesenie, ako by sa to vysporiadalo tak, aby obaja ludia to vedeli akceptovat.

Ak chce niekto niekolkokrad denne, tak uz 1x za par dni, ci 1x tyzdenne vidi ako velky problem.

Ak chce niekto raz za 2 tyzdne, 1x mesacne - tak keby to robil 2x do tyzdna, je mu to neprijemne a druha strana sa bude stazovat, ze je to malo...

To nema ziadne uspokojive riesenie.