Od mala žalúdočné problémy a 3x helicobacter. Dá sa vyhnúť rakovine žalúdka?

Príspevok v téme: Od mala žalúdočné problémy a 3x helicobacter. Dá sa vyhnúť rakovine žalúdka?
Danka00

Čo robiť? postačia pravidelné kontroly? Budú stále do mňa pchať hadičku aby som mala istotu?

Je podľa Vás človek zo žalúdočnými problémami už od detstva odsúdený pre túto chorobu?

Bojím sa veľmi, lebo neznášam tie hnusné vyšetrenia, ale zas bez toho mám neistotu .

Dá sa veriť lekárom že nás správne liečia, keď tu čítam veľa diskusií aj o tom ako radí aj RNG čo sa týka aj žalúdočných kyselín?(teda že vo väčšine prípadov ide o nedostatok kyselín, nie ako hovoria lekári.Možem si aj nesprávnym liečením privolať rakovinu?

RNG

Na dobre travenie treba dostatrok kyselin roznycy enzymov, tiez mikrpvlakniny a probiotika. Co ti chyba sa da doplnit. Ak to nespravis, tak sa problem casom len prehlbuje a vedie k stovkam roznycy zdravotnycy problemov, vcitane crevcnych, podstatne znizenej imunite, nervovych problemov a tsd. Na vsetky procesy v tele treba dostatok zivin a to musi poskytnut travenie a ked je poskodene, tak tie procesy nemozu normalne prebiehat.

|AnonyM|

Tak ja mám asi rovnaké pocity :/ Tiež sa obávam rakoviny žalúdka alebo pažeráka. Už rok ma neustále bolí žalúdok a zistili mi miernu chronickú gastritídu, helikobakter, ložisko črevnej sliznice na pažeraku, reflux žlče do pažeráka :/ . Pri kontronej gastroskopii bolo všetko v poriadku, ale stále mám neustálu bolesť žaludka, nafukovanie, plynatosť... a to mám len 17 rokov a už sa musím obávať čo bude dalej :/

anjelik *

Jajaa, no nádej na zlepšenie stavu je len potiaľ, pokiaľ si živá a vnímavá natoľko, aby si bola schopná zmeniť to, čo zmeniť chceš. :o)
To, čo som písala Danke, platí rovnako aj o tebe. Len si slovo smútok nahraď slovom beznádej, skleslosť, depresia. To sú konštrukcie, ktoré si si ty vytvorila a sú pre teba smerovými tabuľami, ktoré ti presne ukazujú, ako máš uvažovať a ako sa máš cítiť. Pretože je to v nich nezmazateľne zapísané a ty si to odobrila vlastnou dušou, čiže si to ty sama. Nezničíš to nijak,leda by si samu seba zničila, ale pokiaľ si pri zmysloch, si schopná vytvoriť nové smerové tabule a podľa nich sa orientovať. Smerová tabuľa, ktorá ti bude vravieť, že lepšie je myslieť inak ako myslíš. Ľudská vôľa, motivácia, je niečo veľmi, veľmi slabučké, asi ako niečo, čo tak často spomína niekto mne veľmi blízky, prepáč za výraz, asi ako prdnutie vo vetre. To, o čo sa musíš oprieť je vlastné poznanie, pochopenie, len to ti určí, ako máš myslieť. Musíš si v sebe stvoriť nové výpovede, výpovede o správnom myslení, správnom cítení sa. Kníh je pokkt, ak dnes nevládzeš prečítať viac ako jednu stranu, zajtra prečítaš dve. Je kopec filmov, je kopec fór, komunikuj, ale tak podľa možnosti nie na fórach mentálne chorých, ale skôr nejakých veselšie ladených. Tou motiváciou musíš byť ty sama, prestať túžiť byť šťastná, prestať vrážať sily do túžby, ale proste si ten stav navodiť sama v sebe. Veď si to vedela ako malá slečna, tak mi nevrav, že si to zabudla. Kašli na nádej, buď tou nádejou. Musíš sa prejavovať, aby si žila..komunikovať, snažiť sa nájsť tebe podobných, milovať niekoho, aj keď len korytnačku a s každým nádychom si uvedomovať, že ty si tou silou, čo to mení, že ty si tá, čo to zvláda, že nie predstavy ťa ovládajú, ale ty ovládaš ich. A keď aj tisíckrát spadneš, tak vstaň znovu. Nič lepšie aj tak v tejto Večnosti na robote nie je. ;o)

Noelani

Jajaa držím ti palce aby sa ti stav zlepšil. Môj manžel má tiež depky a Nie je to a ani to nemáme ľahké! Podporujem ho kde viem a pomáham mu kde a ako len viem

jajaa

anjelik, ja sa liečim už roky na klinické depresie a mne sa už tak naozaj nechce žiť. :( z tvojho príspevku išla taká pozitívna energia, že som aspoň nachvíľu mala pocit, že ešte mám nádej na zlepšenie stavu.

anjelik *

Nesprávnym liečením možno, ale nesprávnym myslením na 100%. :o)
Danka, skús si predstaviť toto, čo sa v tebe odohráva, keď si začneš predstavovať, že ochorieš na rakovinu. Vytvoríš jasnú predstavu, ktorú vidíš a v ten moment aj cítiš. Cítiš obrovský strach, začne ti zvierať žalúdok, v hlave ti vybuchne bomba a rovnako, ako keď vybuchne atómová bomba, telom sa ti začne šíriť radiácia a hlava nehlava atakuje každú bunku tvojho tela. Čo myslíš, koľko to tvoje bunky dokážu zvládať, až po moment, kedy im prepne rovnako ako tebe prepína od strachu a zmutujú na rakovinové? To ukáže tvoja budúcnosť. Tak ak to nechceš, začni sa trochu ovládať na úrovni predstáv. Nemysli tak, že nechcem myslieť na chorobu, ale jednoducho mysli na niečo iné. Ži, raduj sa, teš sa a prestaň sa zabíjať. To rozumný človek nerobí. :o)