Núdzová antikoncepcia - Escapelle

Príspevok v téme: Núdzová antikoncepcia - Escapelle
saris

Ahojte, mam 15 rokov, v nedeľu (16.11) som mala s priateľom sex, kondóm zlyhal a tak všetko skončilo vo mne....hneď mi skočil po tabletku. ...pondelok (17.11) som si tuto tabletku zobrala...nemám zatiaľ žiadne vedľajšie účinky. ...pondelok večer som mala.na nohavičkach priehľadný výtok, vraj ešte spermie. ...
Dnes (18.11) som si okolo obedu našla na nohavičkach biely hustý vytok s miernym zápachom. ..menzes by som mala dostať za 5 dní (23.11), takže vlastne v nedeľu bol neplodný deň, myslím. ..
viete mi povedať čo to môže znamenať?
Máte niektorá skúsenosti s touto tabletkou?
Myslíte že som, alebo nie som tehotná?
Ďakujem za všetky rady :) blbé komentáre si odpustite, potrebujem serióznu radu :) resp.nazor :)

majkala

Pokiaľ si uzila tabletku po hneď na druhy den, nemusis sa nicoho obavat... vsetko sa podarilo, myslim, tym, ze si neotehotnela. Ucinnost tabletky po takom kratkom case po nechranenom pohlavnom styku je absolutna. Vytok moze byt prejavom toho, ze tabletka zabrala... niektore zeny citia bolesti hlavy, brucha, bud rada, ze mas len vytok.

escap

PS: V takom mladom veku je užívanie tabletky po a hormonálnej antikoncepcie hazardovaním so svojím zdravím. Si vo vývoji, vývin pohlavných orgánov ešte nemáš dokončený a riskuješ, že týmito tabletkami si uškodíš. Stojí to za to?

escap

saris, si veľmi mladučká, prežívaná zaľúbenosť nie je láska a určite nie si pripravená sa teraz zaviazať, že budeš s tým chlapcom až do smrti. Prečo sa teda s ním miluješ? Ak by si nevedela prijať dieťa ako výsledok vášho sexuálneho života, tak sex nemaj. Nie je to nezáväzná zábava, ale zodpovednosť - za toho druhého aj za dieťa. Dospelosť sa prejavuje nie tým, že máš sex, ale tým, ako zvládaš dôsledky sexu. Nezrelé a nedospelé deti, ak dôjde k tehotenstvu, hľadajú útočište v potrate, lebo sa o dieťa nevedia postarať - lebo samé sú deťmi. Dieťa tak zabíja dieťa.

Možno o tom nevieš, ale keď sa ideš s niekým milovať, akoby si mu hovorila: dávam sa iba tebe, som tvoja navždy. Vážne to takto myslíš? Ak to budeš hovoriť viacerým chlapcom, čo potom platí tvoje slovo? Preto by sa to malo hovoriť len raz - pri svadbe. Navyše, sex je sväté územie, na ktorom vzniká nový život - a ak raz vznikne, nemáš právo tento život vziať potratom. Zodpovedný prístup je jediný - ak dieťa nechcem, nebudem robiť nič také, čím by som dieťa počala. A úplne najprirodzenejším spôsobom, ako počať dieťa, je práve pohlavný styk.

Zamysli sa, či si chceš svoju mladú hlávku zaťažovať takýmito problémami (som či nie som tehotná) - ktoré mimochodom nie sú problémom pre tých, ktorí sa naozaj milujú a chcú zostať navždy spolu. Ak niekoho naozaj miluješ a tvoja láska je zrelá, chceš s ním mať dieťa.

Možno nevieš, ale aj prakticky všetka hormonálna antikoncepcia na našom trhu je potratová. To znamená, že ak zlyhá antikoncepčný účinok (zabránenie počatiu) nastupuje abortívny účinok po počatí - t.j. zabránenie uhniezdenia oplodneného vajíčka v maternici, čím počaté dieťa zomiera v cca 7-8 dni po počatí po spotrebovaní zásob vlastných živín. Takisto tabletka po má ako jeden z účinkov aj potratový účinok (ak je podaná po ovulácii).

Z toho všetkého vyplýva len jedno: spoznávajte sa duševne a sex si nechajte na dobu, keď už vaša láska bude naozaj zrelá a zodpovedná. Nemáš sa kam ponáhľať, nič ti neujde. Uvidíš, že keď budeš mať 25, budeš sa na seba ako 15-ročnú pozerať úplne inak a možno budeš ľutovať, že si s pohlavným životom začala tak skoro a prišla si o panenstvo s niekým, kto si nezaslúžil ten dar.

saris

Ďakujem. No je možné že je ten výtok z tej tabletky? :) ako predmenštruačný výtok? Pretože nikdy predtým som ho nemala až v takom množstve :)

black.cat

Možnosť že si tehotná tu určite je. Aj ked na balení píšu spolahlivosť atd. nie vždy to naozaj zaberie. Výtok je ale úplne normálna vec ktorá je skoro počas celého cyklu. Len konzistencia sa mení a podla toho sa dajú zistiť plodné dni. Bud v klude a počkaj si na menzes. Ak ti bude meškať 3-4 dni kúp si test, ale s vyššou citlivosťou. Ale nemyslím si že si tehotná. Hlavne nestresuj a počkaj si :)