Zazili ste to niekto?

Príspevok v téme: Zazili ste to niekto?
alik3

caute. uz je to celkom dlhy pribeh, ale skratene - najprv to bol roky kamarat, potom sa kvoli mne rozisiel s priatelkou, s ktorou zil 6 rokov. bolo to cele jeho iniciativa. aj to ze sa zalubil, aj ze mi o tom povedal, lebo vraj to uz inak nevedel riesit, aj ze si so mnou zacal, aj ze sa rozisiel. akurat, ze toto nie je ten typ jednoducheho muza. mal ju rad, cize ten rozchod celkom preziva, takze zistil, ze nevie len tak preskocit z jedneho do druheho. odvtedy zase ubehol nejaky cas. sme spolu kazdy den, uz sa mi zda aj veselsi, je s nim super.v podstate mame vztah, ktory nevie ani jeden z nas pomenovat. samozrejme by som chcela, aby z toho \\\"nieco bolo\\\". no neviem, moze sa stat hocico a budem sklamana, lebo ved to bolo nezavazne. nemate pre mna nejake rady alebo postrehy? vdaka

alik3

hana - a ako je to s vami? no mne tento povedal, ze ma miluje (pred nejakym casom) a nie raz, teraz to po nom ani nechcem a rozsiel sa kvoli mne... takze neviem.

weaponry

Hmm no mne to tak pripadá, že vás chce asi obe a nevie sa rozhodnúť. Na tvojom mieste by som mu povedala, aby sa rozhodol len pre jednu a ak to neurobí, tak ho nechaj ísť.. nechceš sa oňho predsa neustále deliť s inou.

alik3

takze dalsi mesiac prec a nikam sa to extra nepohlo. jediny posun je, ze zacal komunikovat s byvalou, co je samozrejme, pre mna este horsie, ale mozno to niekam bude viest. naposledy, co sme sa bavili, mi vravel, ze ma pocit, ze nieco straca (co sa tyka tej byvalej), ze je to pre neho, ako keby zrusil vsetko, kym bol. ked som mu povedala, ze som mala uz davno pocit, ze sa k sebe nehodili, tak ani neprotestoval. a povedal, ze keby mu na mne nezalezalo, tak spolu nikam nechodime. ze na neho nemam tlacit. potom spime vedla seba a objima ma a na dalsi den sa ma zase stretnut s nou. dalsi den po dalsom dni vola von mna a prehovara ma 5 minut. neviem. dost ma to zmieta, si hovorim, ze keby som ho nepoznala uz predtym a vsetko, tak na neho davno kaslem. nechce sa mi ani o muza s niekym ruvat. a na druhu stranu, aj viem pochopit, co robi a hovori, len mam mozno problem potlacit svoje ego. este to je aj jeho prvy vztah. je to proste komplikovane a nepoznam ani podobny pripad, cize neviem, ako riesit tento precedens. poradte prosim, ak vas nieco napada. mozno to len brat viac v pohode a cas ukaze, ako vsetko bolo.

Deria

Ja to vidim tak, ako KKaffik. Kto koho viac miloval v minulom vztahu a ci je ferove opustit niekoho po 6-tich rokoch atd. su spekulacie a neopodstatnene odsudzovanie, pretoze nevieme, ako to bolo. A kazdy citovo zalozeny clovek, ktory lubil svoju/svojho ex potrebuje cas sa s tym vyrovnat, je to uplne normalne.

kafe

alik, môj postreh je, že človek potrebuje rozchod nejaký čas spracovať. A zvlášť, ak ukončil 6 ročný vzťah. Nechaj mu priestor a voľnosť. Je dobré aby si on upratal v sebe, ujasnil čo chce.. lebo ak to neurobí a vhupsnete rovno do vzťahu, bude vám tam nespracovaná minulosť šarapatiť. A on sa bude stále vracať k bývalke, či urobil dobre že sa rozišiel a pod. Potrebuje mať jasno v tom, že ten vzťaj nemal budúcnosť a nechce sa k nej vrátiť. Radšej, nech sa k nej vráti, ako by mal nerozhodne pobehovať medzi vami dvoma.. to predsa nikam nevedie. Aby mohol byť plne s tebou, potrebuje uzavrieť predchádzajúci vzťah. A na to potrebuje čas a voľnosť.

skorosenior

Pokiaľ odišiel zo vzťahu tak asi že sa mu vo vzťahu nepáčilo. Jedna z možností je že jednoducho vo vzťahu miloval viac ako druhá strana a pretože sa mu nezdalo že dostáva plnohodnotnú odozvu zamiloval sa do druhej.
Preto netúži v novom vzťahu dobýjať znovu a znovu a povedal si že už nikdy nechce byť v nevyváženom vzťahu ktorý mu druhá strana neopätuje rovnako silno ako cíti on. Proste musí si byť istý tvojou láskou a kým nie je necháva si otvorené zadné vrátka aby sa mohol stiahnuť s čo najmenšou traumou.
Inak muži ktorým sa toto stáva bývajú ti najlepší partneri, empatickí, verní a starostliví.
Ja by som sa ho opýtal.

alik3

nina - urcite mas aspon ciastocne pravdu. a preto medzi tym tak oscilujem - ze by mal sam chciet bez ohladu na vsetko a tym, ze to chce cas. lebo zase po 6 rokoch, to chce asi fakt silny zaludok, ak niekto dokaze len tak preskocit zo vztahu do vztahu, ako keby sa nic nedialo.

Nina.

dalsi - aj ženy majú svoju hrdosť. Teda mali by mať. Preto si myslím, že nie je nič zlé na tom, ak žena vyžaduje aby o ňu chlap zabojoval.
Nehovorím samozrejme o stretnutí niekde na bare, kde chlap príde za neznámou ženou iba preto, lebo ho fyzicky priťahuje. Ale ak už tam nejaké tie stretnutia boli - ako aj u zakladateľky témy -, tak tam už nejaký seriózny záujem buď je, alebo nie je. A vtedy je správne ak žena vyžaduje aby muž dal jasne najavo čo chce. Prečo by mala tápať a ťahať z neho pocity ako z chlpatej deky a rozmýšlať aj za neho či áno alebo nie? To má vedieť on sám.

dalsi

Nina. Dnes 02:13 - mozno to bude pre teba novinka, ale vela muzov ma zaujem, vazny zaujem a ked dostanu zamietnutie, tak to akceptuju a nebudu to skusat dalej na tu istu. A nemusi im ist iba o sex.

Chlap ma svoju hrdost, svoje ego. Nenecha si ho zbytocne sliapat. Povedzme, ze sa chlapovi paci nejaka zena a vedel by si predstavit s nou vztah. Skusi to a ona ho odmietne. Myslis, ze ju miluje len preto, ze ju vidi ? To je hodne plytke... Mozno niekym lomcuje zamilovanost /co su hormony/, ale laska sa prejavuje az nezistnymi skutkami. Nepoviem, ak sa dobre poznaju uz roky, ale vacsinou je to tak, ze toho druheho malokedy poznas. Takze po zamietnuti skusi chlap hladat inde...

Netreba si zase namyslat, ze kazdy, aky sme uzasni a jedinecni. Nie sme. Je vela toho v com sa ludia podobaju a dvaja jedinci, co si sadnu, nie su jedini na svete. Kludne by si vedeli sadnut v inej situacii aj s dalsimi tisickami ludi. Len osud /a vola/ to napecie tak, ze sa dostavame tam, kde sme.