Dosť veľa ľudí ma nenávidí za to, že som tichá a plachá osoba

Príspevok v téme: Dosť veľa ľudí ma nenávidí za to, že som tichá a plachá osoba
Verpis

Chápete, proste sa snažím na nič nehrať, nepovyšovať sa a mám za to len zlo. Som dosť plachá, tichá a za to ma niektorí nenávidia, využívajú a robia si za to zo mňa priamy alebo nepriamy posmech. Je to moje osobné rozhodnutie byť takáto, ale aj následky môjho doterajšieho života. Všetko, ako sa správame, je pre nejaký dôvod a niektorí ľudia, kt. radi súdia, by si to mali niekde 100x napísať.

A to nielen niektorí spolužiaci, ale aj moja triedna napr., vždy jej vidím na očiach, že jej ide len o to, aby som sa cítila nepríjemne. Pchá sa do zadku všetkým bohatým spolužiakom a neznáša obzvlášť tých, kt. nie sú z dokonalej rodinky alebo nevyzerajú podľa jej predstáv alebo nespravili dobre IQ testy, kt. sme písali.

Vidím jej v pohľade, že mnou pohŕda a neviem si pomôcť, ale pociťujem k nej hrozný odpor. Oháňa sa svojim titulom, ale aj keby ich mala 10 a IQ 150, aj tak by to z nej lepšieho človeka nespravilo.

michalmmm

Verpis - moja sestra mala taku istu triednu, chodila na gymnazium v jednom malom okresnom meste asi 100 km od Bratislavy. Jej stupnica hodnotenia vyzerala nasledovne: Kto ma rodicov bohatych a oboch VS-vzdelanych, dostal jednotku a bol pred celou triedou vychvalovany. Kto mal oboch rodicov VS-vzdelanych, ale nie bohatych, dostal sice jednotku, ale nebol uz pred celou triedou vychvalovany. Kto mal iba jedneho rodica VS-vzdelaneho, lepsiu znamku ako dvojku z jej predmetu mat nemohol a kto mal oboch rodicov bez VS-vzdelania, lepsiu znamku ako trojku z jej predmetu mat nemohol. Jej predmetom bol bohuzial slovensky jazyk a literatura, z ktoreho museli ist maturovat vsetci. To, ze mojej sestre, ktora za celych 8 rokov na ZS neurobila v diktate ani jednu chybu a bola tam vychvalovana za krasne slohy, vedomosti z literatury, a tak dalej..., pokazila vysvedcenie so solovou trojkou, jej ale nezabranilo v tom, aby sa vdaka uspesnemu vykonaniu prijimacich skusok dostala na svoju vysnivanu VS. Dnes pracuje v Rakusku a ma sa dobre, zatial, co "velavazena pani profesorka" hrdo vysedava kazdu nedelu v kostole v prvej lavici a na svate prijimanie k panovi fararovi ide medzi prvymi v rade a este sa aj obzrie, ci ju kazdy vidi. Farizejstvo a pokrytectvo najvyssieho stupna! Nie som zaryty krestan, aj ked vychovu som dostal taku, ze pokrsteny som bol a aj prve svate prijimanie a birmovku som mal (viac-menej v ramci tradicie nasich predkov, aby babicky a deduskovia nedostali srdcovy infarkt), ale do kostola kazdu nedelu nejdem, iba obcas. A nie som ani svaty, tiez mam svoje chyby a aj si ich uvedomujem a nie som ani ucitel, ale ak by som ucitelom bol, tak takto nespravodlivy by som k ziakom nedokazal byt a este sa aj v kostole ukazovat a tvarit sa ako svaty. Obcas sa stane, ze aj nejaky zdanlivo sa javiaci outseider, tichy a plachy, o ktoreho nikto v skole ani nezakopne, nieco dosiahne, napriklad uspeje v nejakej talentovej sutazi, prihlasi sa do Superstar, vynajde super internetovu aplikaciu a preda ju za majland, a podobne... Ludia potom o nom hovoria, ze je namysleny, ked ich ignoruje. Ale ja za namyslenost nepovazujem to, ked niekto v case, ked je uz uspesny, ignoruje tych, ktori onho ani nezakopli v case, ked este uspesny nebol. Skutocny priatel ta ma rad aj vtedy, ked este nie si na vyslni a hlupak, ktory ta nenavidi, o teba ani nezakopne, pripadne ta sikanuje a este aj ocakava, ze ak sa raz na to vyslnie dostanes, tak sa s nim budes bavit ako s najlepsim kamaratom. A ak sa s nim tak nebavis, povie o tebe, ze si namyslena. Ale clovek je clovek a na to, ze mu niekedy niekto ublizil, len tak lahko nezabudne.

Maoam

_meno ma pravdu, velmi vela ludi projektuje :-))

stara znama vec, ked k tomu pridame este predsudky, dogmy, skatulkovanie, tunelovy pohlad, katastrofa

hladaj si osobnostne a charakterovo silnych ludi + s vysokym EQ- väcsinou su to tzv. 'outsideri' neplynuci s davom :D

taky clovek si primarne vzdy urobi svoj vlastny nazor na vec/cloveka/situaciu/cokolvek ine

_meno

Ahoj Verpis

Veru vela ludi ti uz poskytlo pomoc, ak mozem aj ja:

Svet je len príroda a ľudia.
Prejavom človeka je on sám a prostredie okolo neho.

Čiže ak ja prídem a pochválim ťa zato, že si odvážna, zato že si založila tému a snažiš si pomoct.
Hovorí to viac o mne, že vidím na tebe dobré veci.

Podobne keby teraz napisem "si zla, sama si za to mozes. si nemozna a mas nizke iq. nemas ziadny titul. ziadnu buducnost v zivote." Hovorí to viac o mne, že sa cítim s nízkym iq, nevidim svetlu buducnost sveta.

Seba spoznavas skrze seba a druhych ludi. TY spoznavas samu seba....a nie ze ja ti poviem aka si taka si.

Ked rozpravam, otvaram svoju vnutro svetu. Som to ja kto rozpráva, a SVET ten, kto počúva.

Porozmýšľaj nad tým .. stotožňovala si sa s vonkajšim svetom. Si slobodná, žiješ v sebe a svet je tvojim prejavom.

Pekny sice neskory vecer prajem Verpis :)

RNG

Inac ani IQ 150 nie je nic extra vysoke, aby si z toho niekto robil zasluhy. Ma to aj moja 7 rocna vnucka ktora je uz od 6 rokov clenom Menzy a veru si nic extra nenamysla.

RNG

Ludia, ktori sa snazia druhych potopit aby sami vyzerali lepsie su uboziaci a zasluhuju si sucit.
Nenechaj sa vykolajit, vaz si sama seba, snaz sa zdokonalovat co najviac a kasli na to, ako sa ini k tebe spravaju. V zivote si nakoniec najdes spolocnost priatelov, co si ta budu vazit taku , aka si a na ostatnych sa mozes vykaslat zvysoka.

Maoam

vzdy ostan sama sebou, odvahu k autenticite ma minimum spolocnosti :-)

v realite si silnejsia ako drviva väcsina ostatnych, kazdy jeden arogantny, vysmesny clovek iba zakryva svoje vlastne komplexy menejcennosti a kompenzuje svoje nedostatky odvratenim pozornosti od seba na ineho, ktory je niecim 'iny'

si lahky terc utokov nielen preto, ze si ina ako väcsina kolektivu, ale aj preto, ze nie si dost asertivna a beries si to prilis k srdcu

ludia maju mimoriadny cit pre to, aj ked su burani, zistit, kto je zranitelny a tam sa im udiera s velkou radostou a maju z toho uzasne vyzitie sa

je to otrasne, ale je to tak, cest vynimkam, ktore toto nemaju za potreby

nadalej ostan sama sebou ale nauc sa vytvorit si voci ostatnym uplne iny vnutorny postoj - a vzdy stoj sama za sebou a nauc sa asertivite a faktu, ze ludia, ktori ta vidia NAOZAJ, ludia, ktori ta maju ci budu mat radi, nikdy nebudu mat za potreby ti toto robit

cim budes starsia, tym to pojde lepsie, ale vramci vlastneho dobra a buducnosti sa nauc asertivite a kritickemu mysleniu ;)

sofike21

AHoj Vespis, :) začala som chodiť na strednú, ja som naopak veľmi výrečná osoba, ale tiež neznášam tychto povyšeneckych ľudí. Viem o čom hovoríš, tak ti poviem, tieto hlúpe deti si nevšímaj, neboj sa, ich život ešte preflaská :) Hlavne si od nich nenechaj skákať po hlave, to je najhorsie co mozes urobiť. Pokiaľ sa ti budú vysmievať alebo pod. Jednoducho odíď, alebo im skratka :). A k tvojej triednej, hádž ignore, v duchu sa nad nou pomysli ako hlboko klesla že povyšuje zbohatlikov. A snaž si najst bud v triede alebo aspoň v škole dakeho parťáka :) a kašli na nich, smej sa, to je to čo prave nechcu. Hádam ti uz coskoro daju pokoj, budem držať palce :)

dixit

možno to ani nie je nenávisť, len sú nesvoji, lebo nevedia, čo si myslíš a tak, tak ich to možno dráždi... veľmi sa tým netráp, tým, ako sa k tebe správajú, vypovedajú akurát niečo o sebe, teba sa to v skutočnosti veľmi netýka... je to nepríjemné, ale naozaj, nestojí za to sa tým nejak trápiť.

článok pre teba :)

psychologie.cz