Sledovanie internetovej aktivity zamestnavatelom

Príspevok v téme: Sledovanie internetovej aktivity zamestnavatelom
zvedava11111

ahojte, je mozne, aby zamestnavatel kontroloval ake internetove stranky som navstivila? tak ked si niekedy napr. pozriem zdravie.sk pocas pracovnej doby, nic hrozneho, ale nemusi vediet, ake temy som si pozrela:)..alebo ze chatujem na gmaili..moze to vidiet? alebo informatici u nas v robote.. nemyslim, ze by mali priamo fyzicky pristup k mojmu pc, ale cez siet nejako, nemam spustene wifi ani zdielanie... alebo aj kontrola ludi, co byvaju v zamestnaneckych ubytovniach atd a vyuzivaju zamestnavatelov internet na svojich sukromnych pc... tak ma to zaujima, dakujem!

wreck

z pohladu firmy je zaujimave predovsetkym sledovat objem nefiremnej komunikacie. dnes sa to uz neda az tak jednoznacne odlisit, ak zostaneme na urovni 'top talkers', ale stale sa da pozriet ake content delivery networks su najcastejsie (to su vsetky tie *.akamaihd.net, *.cloudflare.com, *.amazonaws.com a mnoho inych), kde sa pouzivatelom povodne navstiveny web neda lahko urcit. ale potom su tie, ktore su jednoznacne, napr. taky fbstatic-a.akamaihd.net. ked firma nema ustretovu politiku voci socialnym sietam a takyto pouzivatel ma vyrazny objem komunikacie prave s takouto domenou, no tak je jasne ze z knihy ksichtov intenzivne sosa objemny binarny obsah (fotky, obrazky, videa...)

odrbat sa to neda nijako. dnesne weby maju hostovany obsah kade-tade, oblacne (cloudove) sluzby si podmanili trh.

pre firmu je to podstatne, lebo internetove pripojenie nie je zadarmo a ked ho ludia 'kradnu' pre svoje zabavky, nemusi ho 'zostat dost' pre skutocny biznis, ktorym sa firma zaobera.

joooj, a kde su tie casy, ked sa chodilo cez 204.74.99.100, lebo playboy.com bolo zablokovane. :))

lombardo1981

Logovať sa dá všetko. Nielen aktivita na nete. Pohyby myšou, otváranie programov... Ale pochybujem, že existuje firma, ktorá by to robila. Efektívnejšie je vytvorenie určitých pravidiel, podľa ktorých sa činnosť zamestnanca dostáva do tzv. červenej zóny. Či už je to konkrétna aktivita (ako napríklad otváranie vídeí, prezentácií), spúšťanie programov, zadávanie konkrétnych slov do vyhľadávača či návšteva stránok.

0vecka

2 dalsi pochybujem ze firmy nahravaju obrazovku... kto by skladoval tolko dat a naco?

max sleduju kam chodis a ak posielas mozno nejake velke data niekam... ale typujem ze je to vecsinou zamestnavatelovi jedno

dalsi

No, ono sa da ukladat dokonca aj vsetko, co sa stahuje a stiahlo a da sa to nasledne zobrazit... Alebo sa da nahravat video uzivatelovej obrazovky.... Ked sa chce.

aktevi :)

ty kokos !!! lombardo toto si ani nemal písať !!! však ja som v pohode, že všetko mažem a nič na mňa nemajú !!

od zajtra sekám dobrotu :)))

aktevi :)

a prečo si nemažeš históriu prehľadávača? a ked si s niekym píšeš na fcb, tiež vymazávaj archív správ !