Robí mi zelený čaj zle?

Príspevok v téme: Robí mi zelený čaj zle?
Barborka21

Dávnejšie som si dávala zelený čaj veľmi často. Na čajoch som skoro že závislá. No už asi 4 mesiace nemôžem zelený čaj piť pretože mi je po ňom čudne. Dnes som si dala čajík s kolegyňou v práci. Keďže iný nemala, tak som si dala ten zelený a momentálne cítim strašný tlak v hlave ako keby mi poriadne stúpol tlak. Je to normálne alebo je to iba náhoda?? Je normálne, že mi je zle po zelenom čaji??

laura36

raz som si zabudla vytiahnut vrecusko a luhoval sa do vychladnutia, po vypiti mi bolo tak ako tebe + na zvracanie, odvtedy ho neznesiem..

jojomer

Ak mate radi zelevy caj a chcete ho pit aj nadalej ta opatrne s silnym cajom. Ten nie je urceny na pitny rezim. Ma silne chladiva potravina. Pite kvaltiny sypany zeleny caj, ktory niekolkokrat luhujete. Najchutnejsi je druhy vyluh, treti je este ok, stvry nerobim. Davkovanie cca stipka caju medzi tri prsty na cca 3 az 5 dl horucej vody. Takyto caj poskytuje vsetko co maj vo vhodnom pomere bez vami popisovanych problemov. Ja mam rad sladeny jazminovy zeleny.

Barborka21

Ďakujem pekne. To som vedela že obsahuje kofein no netušila som že až v takom veľkom množstve, no a predtým som s ním vôbec nemala problémy to až teraz :(. Škoda a to pritom milujem jeho chuť. Kávu si napr. vôbec nemôžem dať pretože mi je po nej brutálne zle a nezaspím večer už vôbec a to si dám iba jedno latte v čom je viacej mlieka ako kávy. Asi môj organizmus neznáša kofein alebo nechápem ...

vysvetlenie

Zeleny caj obsahuje velke mnozstvo kofeinu,takze je normalne ze sa zvysi krvny tlak.Je v nom dokonca viac kofeinu ako v kave,len rozdiel je v tom ze tu je kofein viazany na triesloviny,takze ucinok kofeinu nie je taky rychly ako pri kave,ale uvolnuje sa plynulejsie a preto pri vysokych davkach je uz ucinok kofeinu i v caji zretelny.