Čo robiť, aby si náš psík zvykol na nového psíka?

Príspevok v téme: Čo robiť, aby si náš psík zvykol na nového psíka?
D0minika

Ahojte, možno by mi niekto pomohol. Máme fenku jorkšíra, má 6 rokov. Chceme si vziať z útulku ďalšiu fenku.. Problém je v tom, že naša nemá rada iných psov v dome alebo na dvore. Je to jej "teritórium" . Bojím sa, že keď privezieme nového psíka, tak ho nebude chcieť doma a bude mu robiť zle, budú sa biť. Čo mám robiť, aby si zvykla? Možno by sme nemali brať ďalšieho, ale snáď sa nebudeme obmedzovať kvôli nej. Chcem, aby mal nejaký ďalší psík nový domov.

Xena

Naši si tiež zvykli a to máme bišonika a vlčiaka, boli cca 10 mesační obaja , ked sa prvýkrát videli, aj na seba vrčali ale jednoducho sme davali pozor pri prvých stretnutiach aby po sebe nemohli chňapnúť, vlčiakovi sme pri prvom stretnutí dávali náhubok pre každý prípad, lebo keby chňapol malinkého,tak by bolo po ňom. Teraz sú nerozluční kamoši, velký má 60 kg a malý 5 kg a naháňajúca sa po dvore, veľký vláči malého po dvore ako sa ťahajú o jednu hračku, aj ho niekedy pristúpi ale sú kamoši,a dovolí velký malému dokonca sa najesť z jeho misky, samozrejme potom čo si sám naplní brucho..... sú ako veľký a malý brať, jeden je čierny druhý biely,sú to kamoši, je pravda ,že malý sem tam žiarli, hlavne ked škrabkáme veľkého , lebo ten sa lúbi túliť ako tuleň , vtedy malý zo žiarlivosti šteká ale inak sú kamoši. Všetko potrebuje čas , aj oni aby si na seba zvykli.

D0minika

Veľkých sa nebojí, keď stretneme na ulici nejakého väčšieho, tak hneď chce ísť za ním, ale ešte som nikdy nedovolila, aby išla úplne blízko- predsa taký NO by mu mohol chmatnúť a bolo by po nej. Ona je taká maličká. A s ostatnými jorkšírmi sa nemusí, kamarátky majú fenky a kamarát psíka, keď bola menšia tak sa hrala so všetkými, ale teraz, keď je staršia, tak sa s fenkami absolútne nemusí, zúri na nich, boja sa jej. A so psíkom sa oňuchajú cez bránu, keď sú spolu a nepribližuje sa k nej, tak je to ok :D . Z nej vyžaruje taká autorita, rešpekt.. :D Aj sesternica má fenu (jorkšír ), bola som u nich aj s našou a privlastnila si ich dvor a bolo.. Nemohla sa k nej priblížiť a niekedy naša aj útočila sama od seba :D sebecký a žiarlivý pes to je :D A to si ešte neviem predstaviť,ako by reagovala u nás. Nuž musím to skúsiť vonku a nejako to vymyslím už

Deria

Zewa, ved nemusis na nu tak zhurta, praveze sa informuje dopredu. Tiez si myslim, ze treba najprv odskusat na prechadzkach, ako sa havovia budu znasat. Dominika, je to take zle, ze tvoja sa neznasa absolutne so ziadnym psom? Ani s malickymi plemenami? Mozno sa boji väcsich?

D0minika

A čo si myslíte, prečo som sem písala? Aby som vedela, čo robiť, aby si zvykla. Keď to bude zlé, že si nebude chcieť zvyknúť, že bude novému robiť zle, tak nič sa nedá robiť, nového si nenecháme.Pokúsila by som sa mu nájsť iný domov .. Nikdy by som našu nedala utratiť, iba keby bola chorá a trpela. Ale to je o inom..

zewa

Ja som to dobre pochopila. Je slachetne, ze chces psika z utulku, ale pritom ti je jedno, ako bude ten druhy reagovat. Na srdci by ti malo byt v prvom rade dobro tvojho sucasneho psika. Ak sa neznesie s inymi psikmi tak preco jej chces urobit naprotiven? Ak sa budu bit, das tu starsiu utratit lebo sa nebudes chciet obmedzovat? Chapes vobec, co chces urobit? Alebo si tak sebecka, ze ti to je jedno?
Ved zober psika z utulku a svojho sucasneho naraz na prechadzku a uvidis ako sa budu k sebe mat. Urob to viackrat. Az potom sa rozhodni. Ale myslim si, ze sucasny psik bude velmi ziarlit, kedze zije sam a ma vas sam pre seba uz 6 rokov.

Deria

Dominika, verim, ze s tym obmedzovanim si to nemyslela tak, ako to mozno vyznelo. Vidiet, ze milujes vsetky zvierata, nielen tie svoje, inak by si si nechcela pomoct dalsiemu. Tak to vidim aj ja. Kazde si zasluzi rovnako novy domov a lasku. Nuz su ludia, ktori si radsej kupia od chovatela psa "na mieru" nez by radsej poskytli domov nejakemu opustenemu. Aj tak su najlepsie psy z utulka, su neskutocne vdacne! Porad sa v utulku, tam uz tie zvieratka predsa len lepsie odhadnu, ktore psica by sa hodilo k vasej. Potom napis, co a ako.:)

D0minika

Ešte nie, včera sme boli v utulku,ale nechceli nas pustiť ku kotercom,pretože bola už tma (16:30). Boli sme len na dvore a mali tam pustených dvoch fešakov :-) Keď nás zbadali, tak začali skákať,knučať.. Chudiatka, tužia po domove a milujucej rodine.. Tie ich smutné očka, to bol pohľad :(

Zewa, asi ste ma zle pochopili. Nechcem byť ňou obmedzovaná tak , že si nemôžme zaobstarať ďaľšieho psa. Ona sa má u nás dobre, nič jej nechýba, je v dome, v teple, má všetko, po čom túži každý pes. Toto chcem poskytnúť ďalšiemu psikovi. Ja milujem svoje zvieratká. Láska od zvierat je tá nauprimnejšia.