Nechcú ma nechať robiť to čo ma baví

Príspevok v téme: Nechcú ma nechať robiť to čo ma baví
Monica1799

Ahoj, asi cez rok som už nebola na koňoch. Viem že si myslíte že tak sa mám rodičou spýtať atď. Ale proste oni ma tam nechcú dať. Keď sa spýtam mami povie že sa mám spýtať oca a keď sa spýtam oca povie že zavolá a on tam zavolá a nedvíhajú. Potom sa pýtam mamini a ona povie že nech tam pôjdeme autom a môj oco sa začne vyhovárať na to, že tam nebudeme chodiť na vychádzky atď.. A ja na kone nechodím preto aby som sa tam vozila ale aby som s nimi mohla byť a aby som sa aj niečo naučila. Strašne ma bolí keď s nimi nemôžem byť. A vždy keď ocovi poviem že sa chcem učiť parkúr, tak mi povie že či som sa zbláznila že či sa chcem zabiť. Keby som sa chcela zabiť tak poviem ocovi že chcem byť profesilnálna scateboardistka či ako sa to píše.
Ja už neviem čo mám robiť, prilbu a všetko na ochranu dôležitých častí tela mám, ale neviem ako rodičov prehovoriť aby som do toho mohla ísť.. Oni si svoj sen splnili, tak nech ma nechajú splniť si teraz môj.. Ďakujem za všetky vaše odpovede.

_meno

Ahoj Monica1799

Podla mna si na velmi dobrej ceste a si velmi statocna.

"Oni si svoj sen splnili". Svet je cca 7 000 000 000 ludi (ludkych dusi). Kazdy jeden je samostatny, ma svoje pocity, tuzby a sny.

Si preto ty tvoritel tvojho sna. Si preto ty strazca svojho sna.

Ja mam moznost ti bud pomoct, nechat ta tak alebo ti spravit zle.

Tvoj sen je ale vzdy v tebe. Co ti teraz pomoze je nadej.
Ako palivo do auta je benzin, tak je nadej pailvo pre cloveka.

Ako vravel Havel : "Naděje není to přesvědčení, že něco dobře dopadne, ale jistota, že má něco smysl - bez ohledu na to, jak to dopadne."

Ja ta akurát mozem podporit v tom, co robis rada, lebo urcite sa rada venujes konom, ako pises rada s nimi travis cas. Rada si kupujes prislusenstvo. Rada sa o nich staras. To, ze zivis a nasledujes svoj sen, to je zivot, to je tvoje žitie.

Lasku prijmame ked : poskytujeme ju, niekto nam ju poskytuje, VIDIME JU. Čize ked ty si s konmi a si stastna. Tvoji rodicia nemusia nic robi a len pri pohlade na teba su stastnejsi. Oni toto uz mozno niekde poculi a videli a citili .. Ide skor o to ze to nepouzivaju :) Nie zeby to nevedeli :)

Pekny den Monica1799, pozdravuj aj rodicov aj koniky :)

dixit

nuž, jedine presviedčať ďalej... ale nie hystericky, hlavne žiadne scény, hovorila si im už to, čo píšeš tu? možno im v skutočnosti nedochádza, aké je to pre teba dôležité.

každopádne ak by si ich napokon aj nepresvedčila a nedovolili by ti to, nevešaj hlavu. nebudú ti môcť brániť večne, raz budeš aj ty dospelá

sweater*

ved skus najst sposob ako sa k tomu sama dostat, ze nebudes potrebovat rodicov. napr. aj ten parkur, sak si najdi partu kde to trenuju a pridaj sa k nim... inac aka si stara ked mozem vediet?