Kúzelnou paličkou po oblohe...

Príspevok v téme: Kúzelnou paličkou po oblohe...
pingui

máme tu mnohí rôzne psychické poruchy, depresie, psychózy, neurózy. veľa rozprávame o našich duševných trápeniach. ale. idú Vianoce. a. dajme tomu, že by sa na chvíľu zastavil čas a nemuseli by sme na trápenie myslieť. čo by vás napadlo ako prvé? čo by ste chceli? len prosím, žiadne vyliečenie. to by bolo na dlho. :)

pingui

Hannah_8000, ďakujem :)

celý čas čakám, aby som sa upokojila. lebo. samozrejme, veriť, že prichádza lepší čas neznamená, že nepocítim opäť depresívne chvíle a nebudem rozhorčená sama zo seba. a to je to nesmierne úsilie, ktoré musíme vyvinúť, volať k sebe všetko pozitívne, dávať si šancu stále dookola, pretože toto potrebujeme. áno, zvrzkám ešte kopec vecí a kto má na to nábeh, to bude robiť furt. no už viem kto som, chápem sa a preto môžem pochopiť ostatných. pochopenie sveta, to ako to funguje je veľmi dôležité. a ak sa nedarí, tak zase. stiahnuť sa. pochopiť sa. iba tak môžeme pomáhať ostatným. a je to ťažké, nikto nepovedal, že to tu bude jednoduché. tie naše iluzórne predstavy ako by mal ľudský život vyzerať sú desné. pochopiť je naozaj tá najťažšia vec, ale je to to najdôležitejšie, čo môžeme pre seba a pre našich blízkych urobiť. ja prajem všetkým veľa síl a najmä odhodlania neopustiť niť svojho života a zostať sústredení pre svoje skutočné poslanie.

Hannah_8000

Ďakujem ti za prianie, pingui, podobne :)
Čo mi vravíš, do mňa hustí i psychologička, a racionálne si uvedomujem, že to tak je, len to ešte uvádzať do praxe. Úúú, to je tak ťažké.

pingui

Lulu2011. byť veľmi vyčerpaná znamená, že tie podmienky sú naozaj zlé. nezamýšľaš sa nad nejakým riešením? nikde neodchádzaj, skús zostať sústredená, ako by si to riešila. vieš, počúvala som na tom stacionári aj príbehy, ktoré boli Fakt Ťažké. dôležité je nájsť si aspoň na chvíľu nejaké miestečko a tam sa nadchýnať nad niečim, uvoľňovať svoju myseľ s milými ľuďmi, v láskavom prostredí ťa začnú napádať nové veci, nové riešenia. ale chce to úplne vypnúť. niekedy aj ďaleko od rodiny. mozog je šikovný orgán, daj mu šancu.

pingui

Hannah_8000. môj názor je ten, že kto si má čím prejsť, pre svoje zdokonalenie, ten si tým prejde. vzorce správania sú nám hlboko dané a pokiaľ to správanie je poškodzujúce, teda fyzicky, psychicky, tak sa človek nevyhne trápeniu. ale čo je dobré, dá sa to zmeniť. správanie sa dá meniť. niekedy to chce naozaj tvrdú prácu, ale nie je to nemožné. s týmto pozitívnym by som to videla ja. aj keď je mi to úplne jasné. proste človek keď sa trápi, je tam aj to zúfalstvo a všetko. často čierna tma. neviem, ako si na tom, aj s priateľkou, ale musíme veriť a ísť dopredu. dá sa to. ja už teraz veľmi verím. tak toľko. prajem Ti veľmi pokojné Vianoce a pekné okamihy v kruhu rodiny a s priateľkou!

Lulu2011

pingui - lebo som velmi vycerpana, ale fakt velmi, strasne by som privitala odist daleko od tohto systemu aspon na mesiac dva a vyskusat zit uplne inak, samozrejme tesim sa na sviatky, ze budem konecne s rodinou nielen vecer o 20tej, tesim sa, ze si oddychnem, ze nebudem musiet stracat nervy, ale zaroven smutna, ze to bude len par dni a potom zase budem zit ako mi nerobi dobre

Pinky3839

Pingui
Dakujem ti krasne :) urcite pojdem,velmi po tom tuzim :) aj ked nebudem robit to co som si vysnivala,ale aspon budem na tom pre mna najuzasnejsom a najkrajsom mieste na svete! :)
Dam vediet isto :)

pingui

Lulu2011, prečo taký veľký sen? ja by som začala s maličkosťami. napríklad teraz si chcem umyť to okno, a keď ho budem umývať, budem myslieť na to, ako by som si to tu vyzdobila, aby som mala farebné sviatky. chýba mi žiť tu a teraz.

Hannah_8000

Zelam si len tolko, aby moji najblizsi neboli na tom nikdy tak zle ako casto ja - fyzicky i psychicky -, a to najma moja draha priatelka...

Lulu2011

isla by som niekde do Tibetu, nemysliet na otrokarsku pracu, na nezaplatene seky, len dýchat a zit, bez starosti co bude zajtra...