Ako sa zbaviť mojej prehnanej hygieny?

Príspevok v téme: Ako sa zbaviť mojej prehnanej hygieny?
Lenusiik233

Mate s tym niekto skúsenosť?
Ruky si umývam takmer stále(vacsinou len doma, kde mam pristup k vode), drhnem si ich niekolko krát mydlom..
špinavých vecí sa snazím nechytať, ked cestujem v MHD prvé čo spravím ked z nej vystúpim je ..umyjem si ruky
jedlo, ktoré idem jest nedokazem chytit do práve neumytých rúk
Mobil, klavesnicu či čistím niekolko krát tyzdenne

Ja neviem či mi uz sibe..stále nechápem kde sa takáto prehnaná čistota u mna vzala?
Ved ako decko som dokázala jesť aj piesok z pieskoviska a teraz?? Teraz by sa mi hnusilo ho chytiť čo i len do ruky.

Čo mam robiť aby sa to nezačalo este zhorsovat? Uvedomujem si ze to asi neni normálne čo robím, ale tak neni lahké s tym len tak prestať zo dna na den, to nejde..

dakujem :)

MultiLevel

Tak toto robim aj ja, akoze doma si neumyvam ruky po kazdom chyteni klucky, lebo napriklad svokor si bezi umyt ruky aj ked sa dotkne vypinaca na svetlo...Ale umyvam si vela raz kvoli zvieratam, s ktorymi s maznam, ale potom utekam hned do kupelne. A nepride mi to nijak nenormalne. V mhd sa snazim nechytat nicoho, tak isto cistim mobil, klavesnicu. Klucky doma dezinfikujem z casu na cas, ked si spomeniem a vzdy, ak je niekto doma chory.To co opisujes je este v norme :)

Sejla

chore by to bolo len ak by ta to nejak vyraznejsie obmedzovalo v zivote. Ale umyt si ruky pred jedlom a po mhd je uplne normalne.

Sejla

nie, nie je, vies kolko bakterii je na takych kosikoch, peniazoch, bankomatoch, v MHD a na klavesnici od pc? Ja osobne so sebou nosim vsade aspon cistiaci likvid s alkoholom, ked nie je po ruke voda.

Lenusiik233

neni to prehnane??
ani ked nerada chytám veci, ktoré chytalo vela ludí? napr. také nakupné kosíky, bankomaty..

5.5 elsa

sejla aj si myslím jedine to drhnutie tých rúk mydlom stačí si ich normálne umyť aj keď ja takisto umývam každú chvíľu ruky aj všetko takže asi je nás viac ....... :)

5.5 elsa

lenušik tak máš rada čisto ja si nemyslím že je to nejaké chorobné vždy lepšie ako tí čo im nevadí špina len zasa prehnaná puntičkára nemusíš byť tie ruky si tak tým mydlom drhnúť nemusíš :D