Papez: aj zvierata idu do neba

0vecka

2 anjelik ee ta elektrina vznika chemickymi reakciami navyse si dala dost vela specifickych tvrdeni mas aspon indiciu podla ktorej si toto myslis alebo sisi to vycucala z prsta??

a podla mn aje vyvysovanie ked povies ze moje videnie sveta je ako videnie maleho decka pritom to tvoje je to spravne...

anjelik *

Ovečka, nie, to zle vidíš. Ja nemám nijakú potrebu sa nad niekoho vyvyšovať. :o) Len som sa snažila vysvetliť, že prečo ja vidím iné ako ty. To nemá nič dokopy s kvalitou a nadradenosťou.
Elektrina nevzniká v mozgu, mozog sa ale spolupodieľa na tvorbe vedomia, ako ten, čo ho koncentruje, zahusťuje a až v tom momente vzniká záblesk, elektrina, a ty sa uvedomíš. Predstav si to, ako hladinu jazera (podvedomie), nad ňou oblačnosť (vedomie) a v nej, keď sa objaví záblesk, to je duša. Ak by duša bola nesmrteľná, tak by sme boli za vodou, ale nie je. Skonom tela ti hasne baterka, ktorá ti vyrábala prúd. Ty ako forma života stratíš svoju životnú silu..ako som písala nižšie, prejdeš do stavu nebytia.
Prezývka, hej, vždy som mala zo slohov jednotky. ;o) A len tak mimochodom, pripúšťaš možnosť, že môže vzniknúť niečo z ničoho?

0vecka

navyse ta elektrina ako si to nazvala niekde vznika asi v mozgu na zaklade chemickych reakcii a zanikne ked reakcie prestanu prebiehat ... preco si myslis ze je dusa, ak ju takto definujes nesmrtelna/popripade prezije smrt...

anjelik *

Ak by tam bola, tak by sa človek prejavoval životom. :o) Duša je elektrina, ak nahradíš v tele elektrinu činnosťou nejakých prístrojov, orgány budú vykazovať činnosť..nahradíš mozog, ale tá konkrétna bytosť v tom tele už nebude. Ty tam už nebudeš, telo môžeš udržovať vo vhodnom prostredí donekonečna..konzervovať, balzamovať, ale život to už nie je. Je to len telo. Lenže ty to takto nikdy nebudeš vidieť, pokiaľ nerozšíriš svoj pohľad nad rámec súdobej fyziky, nepochopíš, že nie si telo, že telo len používaš, aby ti tvorilo dušu.:o) Že je aj svet mimo troch rozmerov, svet idúci do hĺbky, tam si skrytý ty, svet ktorý sa nedá zvážiť a merať, ale je reálne existujúci a popísateľný, ale len pre toho, kto tým smerom chce kráčať a nie sa ako malé decko držať len a len toho, čo vie zachytiť 5 zmyslami. To nie je nijak zlé, len obmedzujúce, ale podľa všetkého, veľmi vyhovujúce. :o)

0vecka

2 anjelik ale ako to vies ze tam ta dusa nieje? kedze ju nevies definovat ani inak merat (vidiet odvazit atd) a co clovek ktoremu odumrel mozog ale organy este funguju ma ten dusu???

sweater*

JA nepisem co dusa je a neni. Ani ntvrdim o jej existencii ci neexistencii. Ja netusim ci je alebo ne. Ale ak zvazim ze nieco take nas pohana, povedal by som ze je to len zivotna energia, ktora vobec nesuvisi s nasimi pocitmi, citenim ani konanim. Preto mi pride viera v posmrtny raj ci peklo nezmysel. Ak teda existuje je to nieco v mojom chapani ako ked v pribehu frankensteina udrel do neho blesk. Bolo to funkcne telo so vsetkym co tsm musi byT aby zil ale potreboval ten impulz aby sa prebral, a to je v mojom chapani dusa nejaka pomyselna zivotodarna energia ktora ale neprislucha mne, ale nieje odomna uplne oddelena. Cize mna akoby spaja so vsetkym okolo/vesmire. Ano, teraz ked sa tak nad tym zamyslam mozem poved@t ze tomuto ako som to popisal. Takze v podstate verim v dusu asi. Pardon za predchadzajuce prispevky kde sa vyjadrujem inak. Sam som zmeteny z toho comu verit