Oplati sa v dnesnej dobe vobec manzelstvo?

Príspevok v téme: Oplati sa v dnesnej dobe vobec manzelstvo?
slobodny

Pytam sa lebo vidim vokol seba ako sa lahko rucaju vztahy ktore predtym vyzerali dokonale a trvalo. Kolegovia, susedia, kamarati, rodina, vzdialeni znami vo vsetkych oblastiach zivota sa vztahy rucaju a ja stracam nadej ze manzelstvo je institucia trvaleho vztahu az do smrti. Ludia ktorym som bol na svadbe a tak velmi sa lubili, mali velku a bohatu ci skromnu svadbu ti isti ludia su dnes uz rozvedeni alebo sa idu rozvadzat. Mnohi v manzelstve ostavaju s tzv. otvorenym vztahom kde jeden aj druhy podvadza. Ma dnes este vyznam nieco ako sobas? Ma vyznam investovat tolko penazi do toho? Dnes ako vidim manzelstvo vydrzi maximalne tak 10 ak vobec tolko rokov. Tolko rozvedenych vokol mna az ma to desi. Aky to ma vyznam? Teraz ked je tolko prilezitosti na neveru a mnoho jej podlieha nema podla mna manzelstvo ziadnu ochrannu pecat na trvaly dokonaly vztah. V minulosti ano ale dnes? To by ti dvaja museli odist niekam na samotu aby vydrzali lubit az do smrti jeden druheho. Preco sa tolko ludi zacalo rozvadzat? Prestavam tomu chapat. Aky mate nazor a pohlad nato? Co si otom myslite?

mistanek

Majka21

rozvod ta vysiel viac? tak daj cisla, nech sa pobavime.
bud si mala svadbu zadarmo a potom rozvod stal 66eur, alebo..

PS: pozeras sa na tie, co sa netesia domov, ja poznam take kolegyne, co sa domov tesia, a co teraz? moslim narazil do ludi na trhoch, kazdy moslim je bastard?

ak ano, krestan rozrezal a znasilnoval svoje obete, kazdy krestan je bastard?

ak ano, pohan rozrezal a znasilnoval svoje obete, kazdy pohan je bastard?

ak jedna zena podvedie muza, kazda je bastardka?

_meno

Ahoj slobodny

"Oplati sa v dnesnej dobe vobec manzelstvo?"

Toto je jednoducha myslienkova schema, ze zivot na Zemi je nahodny, nezmyselny atd atd atd atd bez Boha a pochopenia sveta vidíme svet len cierny, bolesti, utrpenie, chceme kradnut, podvadzat atd atd atd nie je mozne vyriesit radost, ktora je cisto na dusevnej urovni ... nie je mozne ju vyriesit na fyzickej urovni.

Je absolutne jedno o kolko desiatok, stoviek, milionov, nekonecno argumentacii pouzijes z fyzickej vrstvy ... nekonecno fyzickej vrsty je stale obrovska duchovna 0.

Nenajdes odpoved tam kde ju hladas. ... nie zeby si zle hladal - prave naopak hladas velmi dobre, uz staci len prijat ze tam sa odpoved nenachadza.

Preto napríklad veta "Oplati sa v dnesnej dobe vobec manzelstvo?" by som otocil naopak - "Som ja tak vyspely a rozvinuty ze poskytujem lasku okolo seba na takej urovni ako ju ocakavam?".

Karma je to ako sa zije ... co usta povedia, to usi pocuju.

Naozaj, otazka "Oplati sa v dnesnej dobe vobec manzelstvo?" mi pripomina v prepacenim dnesne bezduche a prizemne nerozvinute ludstvo, ktorých uroven vedomia a spravania zdegenerovala pod uroven zvierat.

A ci v dnesnej dobe ci 100 rokov dozadu ci dopredu, pricnipy sveta su nemenne. Jedine co sa vo svete meni je vedomie ludi o svete, pohlad ludi na svet, ciny ludi. Inak povedane ludia dokaze zmenit len ludi, nie svet. Je avsak velka nachylnost ked od malicka vidíme vsade zle ciny, ze pri niceni zla sami sa zlom staneme. Pocity a rozum ma vsak kazdy vlastny :) :)

Ale ako pisem, je to uroven vedomia, najskôr pochopim seba, potom sveta a potom chapem Boha. Ak som este ani nepochopil seba (cize este nie som ani na urovni zvierat, lebo zvierata rozumeju sebe), svet a Boh je pre mna uplna fantasmagoria, obrovska vedomostna medzera, nie su ziadne vedomosti ani skusenosti na ktorých by som mohol stavat. Je to taky kruh strachu, ze ludia sa boja comu nerozumeju. Ale zaroven sa odmietaju porozumenie. A tak sa este viacej boja. A tak este viacej odmietaju porozumenie. A tak sa este viacej boja ....

Preto je v dnesnej dobe taky obrovsky dopyt po vsetkom, lebo je tu obrovska miera slobody ako iluzia, ale zaroven obrovska miera strachu ako regulator (strava, byvanie, vztahy, priatelia, karierne postavenie atd atd atd, "mozem zostat doma, ale bojim sa ze sa neuzivim" - to je kombinacia falosnej slobody a strachu).

A potom aj vznika mnoho manzelstiev zo strachu zo samoty, a manzelstiev z lasky je menej :) :) ale tazko povedat, pretoze clovek sa vzdy nachadza v takom okoli, v akom sa chce. Kto je plny stachu je obklopeny manzelstvami zo samoty a kto je plny lasky je obklopeny manzelstvami z lasky.

Delete

majka21 - výzor človeka sa mení v závislosti od plynutia času ale nikdy sa nemení nič iné.

Povaha človeka sa nikdy nemení...môže len rásť a zdokonaľovať sa. A to len podľa návodov, ktorými človek disponuje alebo, ktoré si vytvoril. Ak k zmene dôjde je to len preto, pretože buď sa z ružových okuliarov stali dioptrické alebo ten človek niečo v sebe dlho potláčal len preto, aby ho druhá strana akceptovala či milovala.

Prečo sa tvoje kolegyne netešia domov? Pretože si vybrali a naivne si mysleli, že ak niekto niečo v sebe potlačí tak to vydrží naveky či ho to dokonca zmení. Že sa človek dokáže kvôli niekomu zmeniť ale nedokáže. Takto to nefunguje. A raz to prísť muselo - pravda. To, aký človek je naozaj je len veľmi ťažké zistiť a nedokáže to hocikto.

Inak pekné Vianoce :)

šmolinka :)

úplne súhlasím s príspevkami agnes, l.marika a multilevel včera 18:38.. úplne vystihnuté baby jagy :) :P nemám čo viac k tomu dodať.. len to, že manželstvo je príliš veľký záväzok a ludia co su proti nemu, naozaj nevedia povedať ani vymysliet nic lepsie ako tento zvazok..:) pokial sa budu brat ludia nasilu a predcasne trebars kvoli dietatu co ma prist na svet, nepripraveni s ruzovymi okuliarmi alebo s naivitou, budu sa diat veci co sa deju teraz a miera rozvodovosti určite nepoklesne.. manzelstvo je krasne specatenie lasky podla mna a povysenie lasky na tu najvyssiu moznu uroven.. lenze treba byt nan nielen fyzicky, ale aj citovo, dusevne, duchovne a emocionalne sposobili a pripraveni.. pokial sa k nemu nebude dostatocne zodpovedne pristupovat , vzdy sa tu najdu taki co budu proti nemu.. mala som stastie, ze som mala skvely vzor manzelstva pred sebou cele detstvo, ocko bol mne aj mojim sestram uzasnym otcom a mamke bol skvelym manzelom.. a maminka ho respektovala a prejavovali si navzajom tak uctu ako aj lasku.. preto som videla ako to ma vyzerat a verim,ze aj ja si najdem muza, co sa bude na mojho ocka aspon spolovice podobat :) a tiez sa budem usilovat byt dobrou manzelkou :) vsetko ostatne tu uz bolo spomenute.. :) krasny dnik vsetkym :) :)

majka21

samozrejme,každý kto sa žení/vydavá tak si myslí že jeho partner,vzťah je ten najlepší na svete a je to navždy...a na rozvod ani nepomýšľa.Ale človek sa rokmi mení aj povahovo,výzorom,zmýšľaním a pod. ..Aj v práci moje kolegyne sú takmer všetky rozvedené a tie čo sú dlhšie vydaté tak radšej trávia "nadčasy"v práci...lebo vôbec sa netešia domov na manžela.Nič netrvá večne...a ani manželstvo.

MultiLevel

Majka21, zakazovat to dcere? Len preto, ze tebe vadilo neskor vsetko na partnerovi, este aj to, ze dycha? :) Preco prenasat na dceru svoje zlyhanie? Lebo bohuzial, to, ze ti nieco zacalo vadit na partnerovi len poukazovalo, v com si sa mala zmenit ty. Nevidim do tvojho vztahu, nemozem vediet kolko usilia si vynalozila na to, aby si dotycneho znova milovala takeho aky je, ale bohuzial bola tvoja chyba, ze si isla do vztahu s niekym, kto mal ocividne nejake vlastnosti, ktore si zo zaciatku velkoryso ignorovala :) Dcere mozes tak akurat radit, aby nebola podobne hlupa a nie, ze sa nema vydavat :)
Odznelo tu vela negativneho k institucii manzelstvo, ale ja ako velmi stastne vydata si zas budem tvrdit opak. Ak nieco zlyhava, je to kvoli nam, nie kvoli "manzelstvu". Ziaden zvazok nezaruci lasku na veky, ani manzelstvo a je len nasa hlupost, ze vnimame vo vseobecnosti tento zvazok s ruzovymi okuliarmi. Nikto nikdy netvrdil, ze manzelstvo nam nieco zaruci, tak preco manzelstvo ako take degradovat? :D Len a len nasa vlastna neschopnost veci riesit a davat si na ne pozor, nas dostava tam kde sme. Mne mohlo sto ludi povedat pred sobasom, ci som normalna sa vydavat, ked oni sa rozvadzaju....ja nezijem zivot inych, nemienila som a nemienim na seba brat ich "osudy". Kazdy nech sa zariadi podla seba, nie podla toho, v com uspel/neuspel niekto iny. Manzelstvo je predovsetkym pravny zvazok. A v druhom rade, nieco, o co sa treba rovnako starat ako sa starame o cokolvek v nasom zivote.....starame sa o travnik, o dom, starame sa oauto, o oblecenie, aby nam tieto veci vydrzali co najdlhsie. Cokolvek zanedbate, rozpadne sa to casom. Podla mna by sa mali brat len ludia, ktori chapu tieto veci, ktori nemaju ziadne ruzove okuliare, vedia, ze manzelstvo nic nezarucuje, ze je to akoby "vyssi level" obycajneho vztahu, pretoze na jeho ukoncenie nestaci len slovo "koncim". Ze tam ide uz o majetok, financie, bla bla bla....A ze do manzelstva sa ma vstupovat s clovekom, ktorym som si ista....

majka21

neoplatí sa v žiadnom prípade
rozvod ma vyšiel drahšie než celá svadba!!Už nikdy by som sa nevydala a zakazujem to aj mojej dcére
Zamilovanosť pominie a to čo nám na partnerovi zo začiatku neprekážalo,tak postupne nám začne vadiť úplne všetko a to,že dýcha!

Stevo32

Človeka nemožno hodnotiť podla toho či je homosexuál alebo nie je homosexuál. Vzťah k druhým ludom je podstatná zložka človečenstva. Človeka robí človekom aký má vztah k iným ludom. Úlohu pri výchove detí hrá radosť z dietata, či viem naplniť potreby dietata, či mu viem dať citovú istotu a životné perspektívy.

;;;;;

Nie je to unáhlený uzáver? Pre chybu Tvojich rodičov (predpokladám) a ich manželstva zavrhuješ všetky manželstvá? Všetko je to o ľuďoch. Ľudia, ktorí sa rozhodnú robiť zle, môžu očierniť aj dobrý inštitút, akým manželstvo je. Koľko detí je naozaj šťastných v rodine a manželstvo ich rodičov je im vzorom pre založenie ich vlastného manželstva! Ty si mala tú smolu, že si takú rodinu nepoznala. Na druhej strane, aj osoby LGB sa môžu rozhodnúť sexuálne zneužiť dieťa, ak by ho mali zverené do výchovy. Čo potom? Pripomínam už spomínané Nórsko. Tam je sexuálne zneužívanie detí práve LGBTI veľmi bežné a každý, kto vystúpi proti LGBTI, ktorí tieto zverstvá páchajú, je prenasledovaný.

mistanek

pomer vrazd medzi LGB a medzi HETERO je viacmenej ten isty, takze svatuskari nei ste.

a dieta potrebuje nutne vzor muza a zeny a nie muza a muza pripadne zeny a zeny.

musi to byt vyvazene, jing a jang a nie bielobiele..

zvlastne ze lesbam su spermie dobre, alebo obchods s detmi, na to uz je muz dobry, na oplodnenie.. vsakze...