Problém s akné

Príspevok v téme: Problém s akné
nepodstatné

Ahoj, potrebovala by som poradiť ohľadom akné. Trápim sa s ním už dlhšiu dobu a už ma to naozaj prestáva baviť.. Vyskúšala som veľa rôznych prípravkov,masiek,.. Ale aby som sa dostala k veci.. po celej tvári mám červené akné ktorého sa nemôžem zbaviť keďže mám suchú pleť a rôzne ďalšie prípravky ako napríklad tea tree olej by mi to iba zhoršili.. bola som už aj u kozmetičky ktorá mi povedala, že keď mi zmiznú zapálené vyrážky,mi s tým bude vedieť niečo spraviť..Takže by som sa vás chcela opýtať či s tým niekto nemáte skúsenosti.. Ďakujem za všetky rady.

neries meno

Fleur-de-lis a podľa čoho vieš, či sú kravy chované na tráve? Máš na mysli mlieko čapované z mliekomatu?

Fleur-de-lis

ja som mala akné vyše 10 rokov. Občas povrchovo zabral nejaký prípravok na určitý čas a potom sa to vrátilo. Trvalo mi pleť vyčistilo až stravovanie podľa paleo. Teda pokiaľ ho dodržujem. Keď sa na týždeň dva vrátim k pôvodnému stravovaniu tak sú vyrážky naspäť.
Pri paleo neješ cukor, obilniny, mliečne výrobky, strukoviny a nesprávne tuky.
Niekomu ale stačí vyradiť len niečo z toho a už sa mu pleť začne čistiť.
Ak chceš môžeš začať vyradením mliečnych výrobkov (aspoň syrov a sladkého mlieka), cukru, lepku a rastlinných olejov aspoň na mesiac a uvidíš či to stačí alebo či treba skúsiť úplne bez obilnín, teda aj bez tých bezlepkových (amarant, pohánka, quinoa...) a či treba vyradiť aj kyslomliečne výrobky.
Tukom sa ja vôbec nevyhýbam, ale vyberám si tie vhodné - kokosový olej, živočíšny tuk, olivový olej.
A ak už mliečne tak od kráv chovaných na tráve. Majú potom lepší pomer omega6 a omega3 čo tiež pomáha pri zápaloch.

kikarika1

nepodstatné

skús liečbu ozonizérom....zmena stravy určite pomôže, ale zároveň treba liečiť aj na povrchu...držím palce

vitavi

Keď máš vyrážky zapálené, príčinou je kombinácia cukru a tuku.
Jedz stravu, v ktorej tieto zložky vynecháš, hlavne zeleninu bez tuku, obilniny ktoré obsahujú vlákninu a minerály v obaloch zŕn a rybacie mäso občas, strukoviny. Semienka v obmedzenom množstve.