Seboroická dermatitída - rady

Príspevok v téme: Seboroická dermatitída - rady
Genesis

Pokiaľ má niekto skúsenosti so seboroickou dermatitídou tak poprosím napíšte akékoľvek rady ktoré vám z vašej praxe pomohli (kozmetika, lieky, suplementy, výživa atď.)

Ja mám mierne postihnutú vlasovú časť a oblasť okolo nosa a uši. Len nedávno som si ju diagnostikoval a ako liečbu som si nasadil (nemám dobré skúsenosti s lekármi (najme tými slovenskými ktorí sa vo väčšine prípadov na lekárov len hrajú, ich vedomosti sú chabé a chovajú sa arogantne a povýšenecky), v podstate mi nikdy žiadny nepomohol pričom internet a google mi pomohol už nespočet krát):

1. šampón revivogen, ktorý obsahuje pyrithion zinku ktorý je síce veľmi účinný na eradikáciu seboroickej dermatitídy lenže bohužiaľ len dočasne a po dvoch dnoch sa mi to zas vráti (ketokonazol - nizoral šampón sa u mňa ďaleko menej účinný a dokonca sa mi naň vytvorila alergia takže ten som už vysadil)

2. roztok (2 čajové lyžičky soli z mŕtveho mora + pol čajovej lyžičky sódy bikarbóny ma 200 ml vody) - raz denne týmto roztokom prepláchnuť vlasy a aj tvár - nechať pôsobiť do uschnutia a potom už neoplachovať - tento postup je veľmi účinný akurát nevýhoda je že človek má slaný ksicht aj vlasy.

3. keďže šampón aj slaný roztok vysušujú pokožku ako krém používam excipial u lipolotio.

4. snažím sa aj o úpravu diéty. Menej korenisté, menej alkoholu, multivitamínový suplement, probiotiká atď.

seboroicka

Ah,seboroicka dermatitida je beh na dlhe trate a vecnym skusanim to mozes doviest do hrozneho stavu.Nastastie aj na Slovensku mame dobrych odbornikov netreba byt skepticky.Spickou je prof.Andrashko ktory vyliecil desiatky tisic pacientov trpiacich psoriazov,seboroickou dermatitidov a pod.Takze ako sa povie kto hlada najde.Vela stastia v porazeni choroby