Neustale prirovnavanie

Príspevok v téme: Neustale prirovnavanie
Lacika45

Je podla vas v poriadku, ked vas mama porovnava neustala s tatkom alkoholikom?
Napr. ked lezim a sucham nohami, tak mi povie, ze nech prestanem, ze aj tatko to robil. Ked sa poskrabem v nose, tak mi povie, ze co sa pcham v nose, ze som ako tatko.
Ak sa pri nejakej prilezitosti opijem, tak mi povie, ze aj tatko tak zacinal, ze som povedal, ze nebudem pit, kedze bol on alkoholik a videl som co to robi. Ale zas sa neopijam pravidelne.
Ja tomu nerozumiem, ci to hovori preto, ze je na neho zatazena. Ved X ludi robia take veci ako som tu spomenul.
Lezie mi to na nervy, ked ma stale takto prirovnava.

Lacika45

Vsak ja sa neopijam pravidelne. Len na nejakej udalosti, aj to nie vzdy, len do nalady, ale niekedy to prezeniem. Ja viem co robi alkohol v rodine, zil som asi 17 rokov s alkoholikom. Mama sa nas snazila vychovavat ako dobre vedela.

kafe

nie Lacika, neni to normálne. Mame povedz, že keď jej niečo vadí, nech ti to povie normálne - nerob to a to, vadí mi to. Lebo to čo robí tým prirovnávaním je, akoby just chcela aby si sa správal ako otec. A ak teda vážne nechce, aby si bol ako on, nech ťa napomína trochu inak. Potom jej povedz, ako by sa jej páčilo, keby si jej hovoril: Mami si ufrflaná presne ako moj otec. A ešte dodaj, že raz ťa ten človek splodil, tak predsa musíš mať niečo aj po ňom, nech sa s tým láskavo zmieri. Ale vyhadzovať ti na oči IBA jeho chyby a zlyhania a že sa na neho podobáš, neni kóšer. Pripomeň jej, že sa učíš/pracuješ poriadne, pomáhaš v domácnosti, vieš navariť/opraviť čo treba.. a to teda tvoj otec nerobil, tak nech si láskavo všimne aj to dobré čo máš možno po otcovi.

5.5 elsa

Lacika mama sa bojí že ideš v otcových šľapajách,z výchovou mala začať oveľa skôr,už je asi neskoro,keďže robíš už v podstate to isté aj keď v nižšej miere,hlavne prestaň s tým alkoholom ukáž jej že ty nie si tá istá kópia alkoholika,keď tak si daj 1 pivo nič viac,možno si to neuvedomuješ,ale už sa začínaš postupne správať ako tvoj otec,ty si to hlavne musíš uvedomiť a začať sa správať inak,lebo dopadneš ako tvoj tatko .........

Delete

Ty si to možno neuvedomuješ ale ak robíš rovnaké pohyby tak to môže byť pre mamu nepríjemné. :D Aj ja ich robím ale ak mi povie, aby som s tým prestal tak to spravím :) nech sa nerozčuľuje. určité veci podedíš :)

shayley

Možno sa o teba boji že aj tí budeš alkoholik. Tvoja mama niečo prežila s tvojím otcom a nechce aby sa tebe niečo stalo podobne