Tetánia

Príspevok v téme: Tetánia
tt45

Dobrý deň, chcela by som sa s vami poradiť. Na jeseň mi stŕpla pera a opuchla a cele líce mi stŕplo a povedali mi, že je to tetánia. Z toho sa mi začali úzkostné stavy. Každý deň ma bolia zuby na pravej strane a mam stŕpnutý jazyk tiež na pravej strane a zviera mi až v hrdle od bolesti. Brala som aj lieky od psychiatričky.No úzkosti ustúpili ale bolesť zubov stále ostala. Tak mi dala silnejšie lieky a prvý tyzden to bolo hrozne. Opäť mi opuchla pera a stŕplo líce. Hrozne úzkostne stavy z ničoho nič až do plaču. Brala som aj magne b6 no prešla som na silnejšie magnézium čiste. Ani to niekedy nepomáha. Mate niekto niečo podobne? Hlavne čo sa tyká toho opuchu z vnútra ust?

RNG

Tetania je nedostatok vodicov elektrickych nervovych signalov v nervoch, tj kationov(kovove iony alebo anionov ako je CO2 rozpusteny vo vode.
Neprejavuje sa to ziadnymi opuchmi. Hyperventilavcna tetania je z prirychleho dychania, tj najma zo stresu.
Ine tetanie mozu byt sposobene zlym travenim alebo zlym hosdpodarenim s absorbovanymi mineralami, co sa stava najma v dobe prechodu a hormonalnych "skokov'

simoneXXX

ahoj :) mne diagnostikovali tetaniu asi pred 4 rokmi, presla som si brutalnymi stavmi a poviem ti, ono je to v prvom rade o psychike :-) cim viac som sa nad tym trapila, tym viac zachvatov a komplikacii sa na mna lepilo....tak som si jedneho dna povedala, ze okey, mam tento problem, ale ja to dam! snazila som sa prijat tetaniu ako sucast mna, prehodnotila som priority, snazila som sa tym padom aj menej stresovat a ahaho, je mi ovela lepsie a neuzivam ziadne lieky :-) cim viac sa v tom motas, tym viac problemov si privodis...vela zdaru! :)