Byť ako Lara Croft

Príspevok v téme: Byť ako Lara Croft
Hannah_8000

Ake ste si dali predsavzatia do noveho roka? Schudnut? Prestat fajcit? Napisat roman?
Ja som sa rozhodla konecne byt ako moj dlhorocny idol, Lara Croft. Silna, hoci ako HPO-ckarke mi to pojde isto strasne tazko. Osamela, bez partnera/rky (najma nie dalsi hraniciar!) ci priatelov, pretoze mi beztak ziadni neostali. Statocna v boji so zivotom, so svojimi demonmi v podobe sebaposkodzovania, atd.
Myslite, ze sa mi to s mojou poruchou moze podarit, ked stale, stale vnimam svet len ciernobielo?

bella21

Ja by som nebola na Meret taká tvrdá. Nie je toto fórum pre tých, čo majú problémy a hľadajú pomoc? Kde sa môžu anonymne zveriť s tým, s čím si nevedia poradiť? Nemyslím si, že Meret urobila niečo zlé, že tu píše. Ani to, že tu píše opakovane a stále nenachádza riešenie. Niektorým, čo čítajú jej príspevky možno dochádza trpezlivosť - ale na to jednoduché riešenie - nereagovať. Lebo HPO je choroba na dlhé trate a trpezlivosť je základ. Preto ak s nejakým človekom nemám trpezlivosť, je lepšie nereagovať, ako mu napísať niečo, čo ho môže ešte viac zdemotivovať. Viacerí vieme, že Meret bola hlboko zranená na duši i tele a teda takémuto človeku nepomôže, ak mu budú odpovedať necitlivo. Vyvolá to len hnev a vzburu (v prípade inej povahy naopak depresiu). Zranenia spôsobené neláskou ďalšia neláska nevylieči. Ak sa niekomu zdá, že Meret poradil a ona to neprijíma, treba jej postoj rešpektovať. Je to jej rozhodnutie, ktoré nás ale vôbec nemusí hnevať. My si prečítame o jej probléme párkrát tu na fóre, ale potom to pustíme z hlavy a žijeme si svoj život. Ona tým žije, je to podstatná časť jej života. Na druhej strane, má niekto z nás čo jej radíme a nemáme s ňou trpezlivosť HPO? Prežili sme čo i len jeden deň s touto diagnózou, aby sme mali istotu, že naše rady sú naozaj tie pravé, ktoré jej zaručene pomôžu?

Žužova

Meret..realizuj ss ,to je super ,nám to tu je aj tak šumafuk vpodstate..je to tvoj život. Ale vieš ono asina tom čosi je ked sa si VŽDY odmlčala a odišla..možno len nevieš zvládať kritiku,a to už nie je naša vina ,či ? :o) ... A ak si moj prispevok brala ako ponižovanie,no tak to je smutné... ak sa chceš stať takou silnou osobnosťou ako si opísala tak to máš ešte velmi dlhu cestu pred sebou... a teda tým že sa hned nazačiatku diskusie urazíš a zduchneš do uzadia ,tým moc nedokazuješ že sa nejak snažíš zmeniť :)) .pa

Meretseger

Ach... No, to som mohla tusit, ze ma napokon naozaj odmietnete, zrejme len preto, ze som to ja. Dobre. Koniec koncov, co aj dosiahnem browsovanim na tomto hlupom fore? "Rady" od sarlatana RNG? Ponizovanie od takych, ako je Zuzova? Nieco realne, realnu pomoc? Tej sa mi tu este nikdy nedostalo, mozno tak v casoch, ked tu bola tpch, a tak definitivne odchadzam, koniec koncov, preto som si aj dala nick Meretseger, "Ta, ktora miluje ticho", pretoze sa skor ci neskor na forach odmlcim. A tak nikdy, nikdy viac.
Budem si realizovat svoj sen v REALITE, a vy sa tu zatial mozete aj pozabijat :D

Žužova

Nie ,ja len že zakladáš v poslednej dobe také Blogerske témy..kecy no. Sorry, ja sa nevršim ,a že buzeruem ? len takých ktorý tu kecajú somariny do vetra.. tým teraz nemyslím konkrétne teba ale su tu aj takí. Ja viem aj podariť ked je téma seriozna..

No k veci,tak bojuj no ,bodajby si ten boj vyhrala ked už trvá tak velmi velmi dlho... nemyslela som že sa vzdáš ked si priznáš chorobu..skôr by si sa snou naučila žiť ,neriešiť ju stále... proste žiť a čokolvek by nastalo nebrala by sisi to tak velmi k srdcu..lebo stále sa riešiť a len nad sebou premýšlať a uvažovať je zlé...sama to hádam vieš,stále sa zaoberáš sebou a svojou poruchou a to je o čom ? znovu si napr. tuto tému zakončila tým ,,Myslite, ze sa mi to s mojou poruchou moze podarit, ked stale, stale vnimam svet len ciernobielo" no ked to vnímaš takto a máš potrebu sa na to pýtať ,zrejme si neveríš ,neveríš si že sa ti to podarí ,niesi o tom 00% presvedčená... čiže moja odpoved by na tvoju otazku bola že nie , nepodari sa ti to ...

Meretseger

Zuzova, varujem ta, nevrs sa na mne. Nie, nic to so mnou neurobi. Zacinam mat pocit, ze ty tu vies kazdeho len buzerovat.
Nezmierim sa s tym, ze som proste chora, co to nechapes, ze o to tu ide? Zmierit sa znamena vzdat sa. A to ja viac uz nemienim.

Meretseger

No dobre, vylozim karty na stol:) Ospravedlnujem sa, ze som tu vystupovala pod inym menom, ale, popravde, hanbila som sa sem vratit. Myslela som, ze ma odmietnete :-[ Vdaka, ze nie.
bella21 - Viem, viem, ze dokonalost neexistuje. Ale i Lara zaziva neuspechy, nie je uplne perfektna, a najma v poslednom dieli je o dost ludskejsia. Beriem si ju len za vzor. Byt naozaj ako ona by sa mi nikdy nepodarilo. Ale snazit sa byt taka - to uz je nieco ine.