Depresia?

Príspevok v téme: Depresia?
nesmajko

Ahoj... už pár rokov nepocitujem žiadnu radosť ...stracam kamaratov a o vstahoch ani nehovorím...Kedysi som sa vedel tešiť aj z maličkostí ...postupne mi každý vešal na nos svoje problémy a ja som nad tím dlho premýšlal a doslova som tie problemy bral ako svoje...Ja mam teraz teho plnu hlavu a newiem si dať rady ...dokonca by som povedal že začínam mať z ludi strach aby zas nevitiahl akýsi problem.... teraz som si neni schopni naisť ani partnerku lebo mam strach z depresie z odmietnutia...neviem čo dalej , citim sa nepotrebny rad by som s tím chcel skončiť

_meno

Ahoj nesmajko

Ludia ti mozno vraveli ze za ich problemy mozes ty alebo vidis ako si mnoho ludi v dnesnej dobe samo ublizuje (mec ma dve ostria a jednym z nich som ja).

Vyzera ze to myslis dobre, akurát hladas cestu k tomu.

V prvom rade si vsimni toto - ak od teba niekto nieco chce - je nesamostatny, neziada pomoc, je to parazit. Este raz, neprisiel ta ziadat o radu, prisiel ti rozkazat aby si robil za neho (to je v biblii myslene, ze ak chcete ist s Bohom zanechate rodinu, deti, priatelov...nesnazit sa uspokojit zvratene poziadavky ludi alebo spolocnosti co upadla vedomim do doby kamanej s techologiami 3tieho tisicrocia). Neodmietnut zlo znamena ho prijat.

Ty ho prijimas, lebo sa ti to teraz javi ako cesta k ich pomoci. Samozrejme ze citis ze to tak nie je ..... preto ta tvoje emocie vedu v ceste dalej. Miesto toho aby tvoj mozog problemy riesil je nim zahlteny (pochadza to z komenskeho modelu skolstva ktory se zial preprali len z takej casti ako nam to vyhovuje - otrocina.

Tak partnerku mozes mat v kazdej urovni (jednoduchy menej cisty bezdomocec aj zlozity majetnik). Vrana k vrane sada, kazdy sa zaradi lebo vie kam patri, zrkadlo duse je prostredie okolo nej...). Inak povedane v dobru, je ze prehliadas seba (svoje zaluby, svoj priestor, svoj sposob travenia volneho casu, cas pre seba, peniaze pre seba).

Urcite sa teraz zacni venovat hlavne sebe - nastane taka situacia (veeeeeelmi skoro pride) ze sa presytis - hmotneho aj nehmotného, zabavneho aj pracovného. Skusenostou pocitis ze mas toho tolko vela (vedmosti, majetku) ze aj v tomto stave samostatnosti sa citis veeeeeelmi dobre (radovo lepsie oproti tomu ako sa citis teraz ked s prepacenim sa citis ako otrok ludi).

Ja to vysvetlim komplexnejsie - dusa neje, nepije, nespi, Boh ju vkuse zivi, dava jej sa zobudit kazde rano...Ked presytis telo vsetkym, zistis ze prostredie okolo teba ta nespavi stastnym samo o sebe (toto sa lahko pochopi ked vidis mrtve telo ktorého (dusu) si mal rad - ten clovek v tom tele uz prosto neni..telo ma hlavu trup koncatiny ale nereaguje, je ako kamen..zivot v tom tele nie je. Dusa dava zivot veciam.

Preto samozrejme ze aj tvoja dusa je nekonzumna, porozumies jej produktivite - zacnes sa starat o svoje telo. Zacnes robit hocico, kazdu sekundu si uzivaj, rob co prave citis ze chces robit (lebo v Bohu s Bohom zijeme navzdy, tak ako tvoja dusa ovlada tvoje telo ovladaju tvoje telo anjeli a aj Boh. Ale ako pisem, ak je tvoja uroven vedomia na urovni tela (fyzicka vrstvs sveta)- vtedy som si aj ja myslel ze som len telo. Vtedy akoby hned od narodenia zijes zo strachu zo smrti tela, pretoze smrt tela je cyklus.)

Mnoho by som ti napisal, lepsie poznat ta vsak viac by pomohlo, ak si chces viac pomoct. Lebo zivot a cesty su nekonecne, zivot je taky...Hladat koniec zivota je urcite nepochopenie. Niekto tu pisal o zmysloch filozofie a nabozenstva. Co si ludia myslia o svete, to su myslienky o svete. Svet a Boh je taky, aky je. Je rozdiel medzi myslienkou na prestrelenu nohu a rozdiel je citit svoju prestrelenu nohu. Realita je to, co tu bolo je bude. Myslienky su vsak to, v com zijeme.

Ak mudrost je zdroj, laska je jej prejav. Este raz - ak vidis stastneho cloveka - popros ho o radu. Cim stastnejsich ludi uvidis, tym o vacsie rady ich mozes ziadat.

Ak vidis ako niekto vravi ze je mudry ale nieco od teba chce - nazyva sa mudry, lebo skusa a dufa ze mu to prinesie stastie ... Chce to iste ako kazdy byt stastnym len nevie ako, tak skusa kadejako :-)

Za kazdym kazdym kazdym zlym cinom najdes obrovsku tuzbu nedostatku po niecom a nepochopenie cesty k jej uspokojeniu. Ked sa vzdas tuzby sluzit vsetkym ludom, oslobodis sa.

Jednoducho ked sebe naucis sa davat a zit ... vratis sa naspat a budes pomahat zit druhym.

Z dlhodobého hladiska zivota sa kratkodobo mozes vzdat tuzby pomoct vsetkym, aby si sa naucil a zil dobry zivot a potom sa cratis a vies pomoct vsetkym. (ja to rad sirim, ze nevravim ludom CO maju robit, ale naopak - vravim ludom AKO MOZU zit).

Kludne napis keby nieco na ateven@pokec.sk

Pekny den a veselu nedelu prajem nesmajko

NO2

Treba chodiť občas aj vonku, to isto prospeje, treba mať nejaké koníčky, treba ísť dopredu, nie dozadu, treba sa neustále vzdelávať a nie dementnieť.
Ale v niektorých prípadoch platí: napred cesta nemožná, naspäť sa ísť musí:-)
Teraz sa trápiš, že nie si vo vzťahu, keď budeš vo vzťahu, tak to môže byť ešte horšie.
Prečo nevyužiješ čas pre seba?! Venuj sa sebe. Ja vo vzťahoch vidím len minimálny význam. Človek sa naháňa za peniazmi, ktoré aj tak nikdy nemá, lebo sa treba postarať o deti.
Proste všetko je zlé. No, všetko možno nie, ale na to musíš prísť sám.
Keď ťa trápi, že nežiješ konforme ako ostatní, tak je to dosť primitívne zmýšľanie.
Sorry za príspevok, asi mám aj ja depku:-)