Kam na školu?

Príspevok v téme: Kam na školu?
MichaelaOOO

Dobrí deň. Mám taký problém že si neviem vybrať školu na ktorú si dám prihlášku. Rozmýšľam medzi pedagogickou, zdravotnou a gymnáziom. Mňa to asi najviac ťahá na tú zdravotnú pretože ma baví Biológia, tým myslím ľudské telo. Mala som z neho jediná jednotku. Lenže rodičia hovoria že sestričky mávajú často nočné služby a že je to namáhavá robota a ani za to nieje bohvie aký plat. Tak neviem rodičia mi odporúčajú pedagogickú, kedže aj otec je učiteľ radil mi že je to dobrá práca, no mňa by to asi nebavilo. No a čo sa týka gymnázia tam sa tiež bojím ísť pretože je to ťažká škola a neviem či by som ju zvládla. Máte niekto skúsenosti s týmito povolaniami alebo školami? Ako sa na nich študuje? Ako je to s tými sestričkami? Prosím poradte mi. :)

Shayleen

A ked ta biologia tak zaujima nemusis byt zdravotnou sestrou ale mozes si vybrat aj odbor laboratórne vyšetrovacie metódy v zdravotníctve alebo odbor aplikovaná biológia ci biomedicínske inžinierstvo, možnosti máš dost

sewie

hlavne nechod na skolu na ktoru ta dotlaci niekto iny, je to tvoj zivot a nikto ti nepovie dopredu v com budes uspesna alebo nebudes! ja som sa nechala odhovorit a teraz to lutujem

Pane bože

Prosím úroveň škol je na dosť úbohej úrovni. Pokiaľ nie je človek tupý ako poleno tak mu stačí dávať na hodinách pozor, doma sa poučiť hodinu, dva denne a zvláda to na 1-3. Ak chceš robiť sestričku, či doktorku tak sa zdravotná bude hodiť ale počítaj že si budeš musieť spraviť aj vysokú školu, inak sa ta stredná či gymnázium nebude takmer vôbec počítať.

zewa

Ani zdravotnictvo, ani skolstvo. Radsej chod na gympel, dnes tomuz nieje tak narocna skola a casom sa rozhodni kam dalej. So strednou PG skolou ta uz pomaly nikde nezamestnaju, na vsetko su uz VS odbory a zdravotne sestry si tiez musia robit navyse nejake vzdelavania. Je to namahava robota a ked ju nemas robit odovzdane, tak radsej vobec nie. Nechaj si cas este 4 roky a rozhodnes sa sama akym smerom dalej podla toho, co ta bude skutocne bavit.