Prvý sex

escap

Prečo to chceš? Hovoríš o tom ako o sexe a nie ako o milovaní. Miluješ ho tak, že s ním túžiš zostať celý život?

Už si to asi počula, ale na milovanie máš naozaj času dosť. Si v puberte a prechádzaš veľkými zmenami. V tomto období sa mladý človek ešte len hľadá, jeho názory na veci sa vyvíjajú. Ľahko sa zaľúbi, ale aj odľúbi. Zaľúbenosť ešte nie je láska a určite nie si teraz pripravená zaviazať sa, že budeš s tým chlapcom až do smrti. Však si zatiaľ ani len nepomyslela na zásnuby, manželstvo a deti s ním? Predpokladám, že v Tvojom veku nie si na tieto témy pripravená, to je prirodzené. A preto je aj prirodzené, že by si mala sex odložiť, až kým naozaj dospeješ. Určite by si ho mala odložiť aspoň do času, kým nebudeš pripravená akceptovať prípadné následky, čiže tehotenstvo.

Sex nie je zábava, užívanie si či hra s telom iného, je to zodpovednosť a prejav lásky k nemu, lásky, ktorá sa druhému dáva a obetuje a nezuteká od neho, keď prídu problémy. Keď sa ideš s niekým milovať, akoby si mu hovorila: dávam sa iba tebe, som tvoja navždy, kvôli tebe sa do smrti vzdávam všetkých iných mužov/chalanov. Preto by mal byť sex znakom práve manželstva, pri svadbe sa dáva nahlas presne taký istý sľub. Vážne to takto myslíš? Rozmysli si dobre, komu daruješ svoje panenstvo, lebo to môžeš urobiť len raz. Váž si ho a ponechaj si ho pre toho jediného pravého. Keď ho stretneš, až keď budeš mať 20, nebudeš ľutovať, že si ho ľahkomyseľne dala nejakému chlapcovi, na ktorého si už aj zabudla?

Ak nechceš priateľovi odovzdať svoje telo a dušu i svoj život, tak to nie je láska, ale egoizmus. On si vezme niečo z tvojho tela pre jeho vlastné sebecké potešenie a ty si vezmeš jeho telo pre svoje potešenie. Bez záväzkov. Je to zneužitie tela druhého človeka pre vlastné chúťky. Nestojíš o niečo viac? Kde je tvoja dôstojnosť dievčaťa, mladej ženy?

PS: Myslela si aj na riziko otehotnenia? Mala by si vedieť, že tak HAK ako aj tabletka po majú potratový účinok a žena ktorá ich užíva preberá za to zodpovednosť.