Zápal ďasien

Príspevok v téme: Zápal ďasien
Rojo

Zdravím všetkých. Mám pravdepodobne chronický zápal ďasien, už od malička mám krvavé napuchnué ďasná, stomatologička povedala že to je nedôkladnou hygienou a Ďalší stomatológ že pravdepobne silno tlačím kefkou a vyhŕňam ich, každopádne, ani jeden z nich mi s tým nepomohol, stále odporučovali ústnu vodu a kefku curaprox (tú používam asi 5 rokov).Neviete o nejakej masti/vodičke/lieku ktorý by ten problém mohol eliminovať, poprípade minimalizovať? ďasná si silno červené a vystúpené ale nekrvácajú mi, ale sem tam sa mi to stane.

vitavi

Na príčine zápalov v ústnej dutine je cukor a sladkosti všetkého druhu, hlienotvorné látky, látky, obsahujúce aromatické a povzbudzujúce zložky a chémia v potravinách a liekoch, mrazené jedlá.
Chýbajú ti minerály a zásadotvorné jedlá, ktoré sú schopné udržať v tele priaznivú mikroflóru.

Nedostatok minerálov zapríčiňuje tiež konzumácia cukru.
V strave máš nedostatok nerafinovaných potravín - neobrusovaných obilnín a zeleniny, pestovanej organicky.

Staney

Ak to mas od malicka, tak sa to pravdepodobne asi nikdy neeliminujes. Ja napriklad nech si cistim zuby kolko chcem, aj tak sa mi vytvori po case zubny kamen. V takom pripade pomoze asi iba pravidelne chodit na ustnu hygienu. Ja chodim minimalne 2x rocne. A este jedna vec, aby si vedel, ze ci ti to zubar urobi poriadne. Dobra dentalna hygiena by mala mat aspon tieto veci, ktore su dobre zhrnute na: www.dentalplus.sk

RNG

Nuz bodaj by to bola svata pravda, ale zialbohu lieh sterilizuje len ciastocne a docasne. Ustne probiotikas, pokial si ich pravidelne nasadzas ochranuju ustnu dutinu a zuby stale.Ciastocne aj horne dychacie cesty.

house

Vela ovocia s vysokym odsahom C vitminu a najlesia ustna voda je 52 slivovica-mam to overene na sebe.Ziadne gely ani ustne vody.

RNG

Problemy s dasnami a zubami su z roznych ustnycy mikrobov. Cistenie im berie ciastocne potravu, ale ovela lepsi pristup je nasadit si tam uzitcne mikroby=probiotika, ktore tie skodlive vytlacia.
Pozri na Oral probiotics v roznych internetovych obchodoch. Ja ich kupujem na iherb.com a zo swansonvitamins.com
Prichadzaju s roznymi prijemnymi prichutami, ako cukriky, len neobsahuju cukor, ale cukrove alkoholy, co naviac ochranuju zuby, lebo pomozu z nich splachnut, a teda aj z krckov, rozne mikroby.

curaprox

Ahoj,

tiež som mala podobný problém - jeden rok som sedela u zubára a nič ... Potom som bola u dentálnej hygieničky a tá mi vyčistila zuby až po korene /chodila som tam 6 týždňov/ - zmenila som stravu, žiadne sladené vody, čokoláda... veľa ovocia, zeleniny, no a na raňajky jem kašu z ovsenných vločiek. Samozrejme k tomu pravidelná hygiena /zubná kefka curaprox 5460 prírodná zubná pasta Himalája/ a pijem čistú vodu z vodovou a veľa.
Nevzdávaj to trvá to trochu dlhšie ale určite príde zlepšenie.