Euthyrox verzus L- Thyroxín

Príspevok v téme: Euthyrox verzus L- Thyroxín
Iren 1

Keďže, máme na SK tieto dva hormony, chcela by som vedieť, ktorí z nich je menej agresívny.
Zaujímalo by ma, či má niekto z vás s nimi skúsenosť a ktorí vám lepšie vyhovoval.
Ja viem najlepšie by bolo, keby sne nepotrebovali ani jeden, ale keďže už ho musíme brač, tak čo s najmenšími potiažami.
V zahraničí je viacej druhov tohto lieku na výber u nás bohužiaľ iba dva.

Terka456789

Ahojte, mnoho pacientov, vratane mna malo na euthyroxe aj l-tyroxine nadalej neziaduce ucinky.
Pomohlo mi riesit zdravie celkovo a zmena liecby an NDT:
temazdravie.sk

Jajata

Tri roky som brala l,thyroxin 100, byvalo mi zle, velka unava, slabost, tlaky v hlave a vyskakoval tep, nevysvetlitelna nervozita a strach zo vsetkeho. Vsetko sa stavalo pravidelne pri zmene pocasia, to namena casto. Ohybala som sa ako strom vo vetre. patrali sme po roznych pricinach, nic sa nezistilo, vsetky vysledky boli okej. Nedavno mi dr zmenil lieky na euthyrox 88 a vsetko ako sibnutim carovneho prutika preslo a je mi fajn. Neviem ci teda pomohol iny druh lieku alebo znizenie mg. Skor mam dojem ze pomohla prave zmena na euthyrox. Mozno tato info niekomu pomoze a nebude sa trapit tolko rokov ako ja.

Iren1

Po dlhšej dobe sa chcem vyjadriť k liekom na š.ž. Euthyrox ani L- thyroxín som neznášala. Teraz beriem cca 2týždne Tirosint, ktorý ale poisťovňa neprepláca - hradím si ho sama. Myslím, že na hodnotenie lieku je priskoro a preto by som bola vďačná ak by niekto napísal naň recenzie, či už dobré, alebo zlé. Vopred ďakujem ak sa niekto ozve.

Iren 1

Pegas, ozvi sa ako si to vyriešil s liekmi na š.ž.
Ak si našiel liek ktorý pomáha a neškodí ako Euthyrox, ktorý mi viac škodí ako pomáha.

Iren 1

Pegas, dík, že si sa ozval so svojími skúsenosťami a budem ti vďačna ak sa podelíš o tom ako dopadla tvoja kontrola a aký liek ti Dr. nasadí, len mám obavu, že všetky syntetické hormony sú na jedno kopyto, ale ako píšeš, sú jedinci ktorí majú dobru konverziu týchto hormonov, ja patrím k tým čo ich neznášajú.
No keďže žiješ v zahraničí máš lepší výber a myslím ak je u vás prírodný liek Armou Thyroid, tak to by ti možno vyhovoval, nakolko obsahuje nielen T4, ale Aj T3, ale sú aj syntetické, ktoré obsahujú oba ako 4,aj 3, tie viac vyhovujú.
Strašne veľa zahraničných linkov som už preštudovala tu na nete, aj skúsenosti , aj som si niektoré uložila a postupne sa k nim vraciam tiež diskuzie na zahraničných stránkach a s pár výnimiek sa každý sťažuje....vlasy padanie, priberanie,bolesť svalov, hlavy, nespavosť, problem s očami , s únavou, trávením, hnačkami a iné.
Takže aj ja ti držím palce a daj vedieť ako to u teba pokračuje.

Pegas38

No je to pre mna aktuálna téma,takže teraz momentálne nič a čakám na vyšetrenie a uvidím aký iný liek mi predpíše. Ja žijem v zahraničí a tu ich je o niečo viac na trhu,tak dúfam, že sa pre mna niečo nájde,lebo tie tlaky v hlave, nespal som, vyšší tlak TK ,zaávraty,slabost v klude cez 100 úderov na minútu. Nie dakujem,neprosím. Na budúci týžden ti môžem dat vediet,ak by si chcela,ale už som tak rozhádzaný od toho eltroxu,že neviem kolko sa budem dávat dokopy.
Niekto tu písal , že vraj nezáleží na výrobcovi a prídavných látkach. To je taký blud, že už väčší byt ani nemôže. Môj otec je kardiak a od jedného lieku je na infarkt a od druhého s tou istou účinnou látkou, teda generikum a rozdiel obrovský. Ja som to zažil na sebe niekolkokrát. Ako som spomínal je to citelné hlavne v oblasti kardio a psychiatrickej..Jedno AD nefunguje, od druhého vám je ešte horšie a trerie vám zapasuje úplne parádne a ide o tie isté liečivá. Možno sú ludia s výbornou toleranciou liekov všeobecne a ludia precitlivelí,ja neviem,ale nie je jedno aký výrobca lieku je, to viem na 100%
Tak mi drž palce,snád to prežijem v zdraví a ja budem držat tebe. Ak zistím niečo nové ohladom tejto témy a mohlo by ti to nejak pomôct ,tak sa ozvem. Ahoj

Iren 1

Pegas 38,
Momentálne čo teraz berieš, keď si Eltroxín neznášal? V Čechách si ho chvália.
V jednom s tebou súhlasím, je to aj od výrobcov aj od pomocných látok v danom lieku.

Pegas38

Ja len reagujem ohľadom tých výrobcov liekov . Eltroxin je najviac problematický liek z palety hormónov. Pozor naň. Ja som ho užíval a bol som tak vysileny ,že som ledva chodil plus má boleli ladviny a mal som zavrate. Uvediem priklad, mirtazapin od zentivy liek na spanie a úzkosť môžte hodiť do kanála ,je nefunkčný a mirtazapin pod názvom mirzaten od Krka účinkuje bombasticky už v min.davkach. skúšal som aj liek mirap v zahraničí a to čo som zažil už po druhej dávke neprajem nikomu. Myslel som že skončím v blazninci. Ďalší príklad, najlepší amoxicylin na trhu v EU je augmentin. Žiadny vám nezaberie tak dobre. Skúste užiť Paralen a paracetamol predávaný na západe ako je uk a irl to je mega rozdiel. Alebo Paralen a Panadol u nas. Veľmi záleží na výrobcovi akým spôsobom liek pripravi a aké pomocné látky použije. Účinná látka je v liekoch vždy rovnaká, ide len o genetika,ale účinok v organizme je rozdielny. O tomto by vám vedeli veľa napísať kardio pacienti na liekoch a ľudia s depresiami tam je to totiž najcitelnejsie . Pozor,lebo niektoré lieky sú fakt nebezpečné a nedajte sa odpinkat lekárom.

liečik

rozdiel je iba v pomocnych latkach, z ktorych vyplyva dobra vstrebatelnost a biologicka dostupnost. niekomu vadia lieky s obsahom laktozy, ktoru obsahuje euthyrox.